Proveravati decu ili ne??? Sta ciniti?

• Začetnik teme Začetnik teme nedic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja majka je rođena na selu, roditelji su joj bili seljaci (onbi divni, pravi, životno pametni) i bila je prvo žensko dete iz tog sela koje je poslato na dalje školovanje.
Kada su njenom ocu to zamerali, plašeći ga kako je opasno, rekao je: " Lako je da ti ćerka bude "pametna" i "poslušna" kad je pored tebe i kontrolišeš je. Pusti je u svet, pa ćeš onda videti šta si uradio, čemu si je naučio i kako si je vaspitao."
Moji roditelji su imali sličan rezon... Daleko od toga da nisu brinuli, ali "dobar temelj" i poverenje su tu ključni...

e ljudi pojavila se neka knjiga o ucenju..deluje mi korisno ali ne znam koji su pisci...neki megabestseler
kako usmeravati dete taj rad...u smislu talenata
biloje na radiju ne znam vise da vam kazem

he zato postojimo na svetu.....mozda ipak da preskocim ulogu

nemam pojma nisam roditelja li mislim da je vazno da se drzhi rech i da budesh primer :III
valjda

Hellen:
Queen_:
Majka sam dvogodišnjeg deteta i stvarno ne znam kako ću da se ponašam kada poraste i dođe vreme "proveravanja". A da se bojim, bojim se. Grozim se od pomisli da će da poraste i početi da izlazi. Sad tek shvatam moju majku i bdenja do ranih jutarnjih sati dok ne čuje ključ u bravi.

Јој, звучиш мало...претерано! Што да се ''грозиш''? Добро, наравно да ћемо сви страховати...али сетимо се само колико је нама било лепо док смо излазили и колико је то ПОТРЕБНО деци у том узрасту!
А ако идемо поступно, ако деца поступно освајају слободу и стичу сигурност, самим тим ћемо и ми стицати поверење и видети да то и није тако страшно!
И бићемо срећни што су нам деца самостална, одговорна, способна да се брину о себи у таквим приликама!

Hellen, malo karikiram, opušteno...
A i kao što reče Julian, kad se samo setim... :lol:

Back