Protivrecne emocije-emotivni haos

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.999
Hipoteticke situacije, koje nekom mogu biti surova realnost.Kako bi se vi postavili u tom emocionalnom haosu?

1) Dok ste bili nesvesno dete od 2-3 godine vas otac ubije vasu majku i to se vodi kao nesrecan slucaj.Vi odrastate sa ocem on vas i vi njega volite najvise na svetu,brine se o vama savrseno.I jednog dana u vasoj 25,6,7 godini policija dolazi do novih dokaza,saznanja koji su neoborivi i vas otac ispada surovi ubica.Covek koga ste 30 godina obozavali,sada je monstrum.Nemoguce je tek tako obrisati tonu pozitivnih emocija ka njemu,kao da ste culi da je neka budala silovala neko dete pa kazete monstrum i ne morate vise ni da ga pogledate.
2) Npr. kidnapovali su vas,tj. ukrali kao bebu,o vama brinuli kao najbolji roditelji i u svojoj 30 shvatite da ste ukradena beba,oteta od svojih najblizih

Hipoteticke situacije, koje nekom mogu biti surova realnost.Kako bi se vi postavili u tom emocionalnom haosu?

1) Dok ste bili nesvesno dete od 2-3 godine vas otac ubije vasu majku i to se vodi kao nesrecan slucaj.Vi odrastate sa ocem on vas i vi njega volite najvise na svetu,brine se o vama savrseno.I jednog dana u vasoj 25,6,7 godini policija dolazi do novih dokaza,saznanja koji su neoborivi i vas otac ispada surovi ubica.Covek koga ste 30 godina obozavali,sada je monstrum.Nemoguce je tek tako obrisati tonu pozitivnih emocija ka njemu,kao da ste culi da je neka budala silovala neko dete pa kazete monstrum i ne morate vise ni da ga pogledate.
2) Npr. kidnapovali su vas,tj. ukrali kao bebu,o vama brinuli kao najbolji roditelji i u svojoj 30 shvatite da ste ukradena beba,oteta od svojih najblizih

neko je mnogo gledao tv:)
al inace ove dve situacije nisu mnogo razlicite po emotivnom pitanju,i dete ne moze nikad prstati da voli tu osobu,jedino je pitanje da li se distancirati od roditelja ili ne...kontam da bi vecina odgovorila pozitivno u 1 a negativno u 2 slucaju...mada sta znam...

Zapitao bih se šta je ono što realno istinski osećam i želim u toj situaciji?
Da li želim ljubav koju sam dotad osećao i obijao ili želim da nikad više ne vidim te ljude.
Obae opcije su realne, može da prevlada i razumevanje i oproštaj a može i užasnutost i promena filma

Tesko da je moguce izbrisati gomilu pozitivnih emocija.Posebno bas u tim slucajevima kad je detinjstvo onaj svesni deo potpuno savrseno.idealno bi bilo kada bi smo mogli odvojiti u glavi i srcu ta dva dogadjaja kao potpuno nezavisna,znaci idealan otac on ostaje kao takav,ubistvo naravno osudjujemo ali ne mozemo odbaciti sve dobre stvari koje je ucinio za nas.Teska moralna dilema i zaista emotivni haos,nemoguce zamisliti sopstvenu reakciju...zbunjenost.

....
Covek koga ste 30 godina obozavali,sada je monstrum.
...

Vojska koju sam ja služio ( 1982. )
je imala odgovor na ovu tvoju situaciju !

Kazna za ono što je zgrešio,
a nagrada za ono što je zaslužio !

Prosto, zar ne ?!

Kad bi trebalo sada da palamudim, rekao bih :

Čovek koji je 30 godina bio kako treba
a u jednom trenutku "zver",
verovatno je skroz kako treba,
nego je "zver" morao biti u datom momentu ! ;)

Treba proučiti i pesmu " Oprosti mi pape "!

Back