Protiv BEOGRADIZACIJE!

"Nadjoh najkrasnije mesto od davnina, preveliki grad Beograd koji je po slucaju razrusen i zapusteo, sazdah njega i posvetih ga presvetoj Bogorodici" pise Despot Stefan Lazarevic, srpski vladar i pesnik, predstavnik humanizma. on je podigao velelepni grad, sa utvrdjenim zamkom, sa pristanistima na obe reke. Grad koji ce, docnije, pod ugarskom upravom postati "BEDEM HRISCANSTVA", uspesno se suprostavljajuci Turcima, cijiu je odbranu 1456. slavila CELA EVROPA. a posle cijeg ce pada 1521 Sulejman za svega 8 godina stici do Beca.

maxi, macko, a zasto ga je podigao bas tamo?

nije mu se svidjao prizren?

Zato sto je mortao, beograd je izabran kao izbeglicka prestonica i na neki nacin i dan danas to jeste.

sto rece misic, nisam ja kriv sto je prestonica tamo gde treba karaula da bude.

beograd nista ne proizvodi. i ono sto je nekad proizvodio to se sve pozatvaralo.

eto bas me zanima neka neko kaze - sta to se proizvodi u beogradu?

ja sad na prvi bum znam onu fabriku sokova u zemunu i cipsa . sta drugo?

apropo toga, rece mi jedna prijateljica koja radi za nekog stranca koje popularno zovu "investiroti". doso covek da uvozi naravno iz neke evropske roshavije, nista nijhe investirao, ako se izuzme kancelarija i to. i ta moja koleginica kaze, a to je bilo pred izbore, kaze, ako dodje toma, ovaj moj ce pakuje kofere i ja ostadoh bez posla.

emigracija radi i salje, unutrasnjost proizvodi ponesto, spoljasnjost ubire porez manipulise i konzumira.

naravno da su sve pare tamo, to jest prihodi, ali nisu oni ostvareni tamo

beograd je prelep, sad u jesen posebno, ma kako tesko vreme bilo.
i narod je lep, omladina ko manekeni
samo da je mir, sve ostalo cemo resiti, rezim ce proci. da se radi mora. ako neko voli neka dodje. opet, ako nekome ne prija guzva, neka dolazi povremeno, po potrebi. i to je ok.
lokalpatriotizmi su uvek neiskreni.

Pa izvini ja kad odem na Kop, moram da platim boravisnu taksu.

pa dobro, takse su i zaista velike u beogradu ionako, mislim ne takse nego cene.

bio sam ja tu i tamo malo po kugli zemaljskoj, osto jagodinac i svoj fala bogu i lepo mi da vidim kad neka kanadjanka drhti ki freza na ler kad vidi srbina sa juznu prugu, al da ti kazem, u beograd odem samo kad moram.
voleo bih da mi plate za stres i emotivnu patnju.

ne sporim ja da ima lepih delova i impresivnih znamenitosti ,ali je generalno ruzan ,prljav ,raspadnut i siv do zla boga

Mislim , dal je to bas objektivno . Pazi je sam zbilja obisao celu Evropu , prakticno sem Finske , Linhejnstajna , Danske , I ovih tamo UkrinaLitvanijaLetonijaMoldavija . u svim ostalim drzavama . U nekoma krace , a u nekima sam bogami podosta boravio .
Bio sam dosta u Africi . A bio sam i u Aaziji . Naravno i u Rusiji, ( kako u Petrogradu , Moskvi , tako i u unutrasnjosti .

Boravio sam godinu dana u Montrealu .
Beograd je jedan lep grad , osrednje cist , kad se uporedi sa ostalim Evropskim gradovima , koji ima strsne Infrastrukturne probleme .

Beograd u zadnje vreme postaje omiljena destinacija mnogobrojnih stranaca , zbog provoda .

Beograd je Metropola , svidjalo se to nekom , ili ne . ( Meni se to bas i ne svidja .

Ja volim Beograd .
Ali to nema veze sa decentralizacijom . Decentralizacija ( na nivou gradova) , nece ni malo usporiti razvoj Beograda. Samo ce ubrzati razvoj ostalih gradova u Srbiji , i obnoviti Selo. Decentralizacija , ako nije regionalna , moze nam doneti ( svima ) samo dobro .

pa dobro, takse su i zaista velike u beogradu ionako, mislim ne takse nego cene.

bio sam ja tu i tamo malo po kugli zemaljskoj, osto jagodinac i svoj fala bogu i lepo mi da vidim kad neka kanadjanka drhti ki freza na ler kad vidi srbina sa juznu prugu, al da ti kazem, u beograd odem samo kad moram.
voleo bih da mi plate za stres i emotivnu patnju.

Strasno je to sto sam ja ovakve razgovore vodila sa iskompleksiranim hrvatima 89.
Jel to doslo vreme braco da se razilazimo?

e a zaboravio si zirafu:hahaha::hahaha::hahaha:

bice i slon i nova radna mesta (waste collecting)
ocekujemo veliku migraciju sa severa ;)

a sto bre da se razilazimo maksi? pa zar nismo svi od istog soja? samo sto smo mi ostali a vi otisli i sad ste vi beogradjani a mi unutrasnji.

nema razilazenje, beograd je srpski pa kako se kome svidja ;)

nije da ja sad tvrdim da ste vi gore pickice, al bese bezanija u slavoniji i baranji nevidjena pa patern je patern.

a ionako dolazi kriza, ko bude imao zemlju vratice se njoj pa resen slicaj

a sto bre da se razilazimo maksi? pa zar nismo svi od istog soja? samo sto smo mi ostali a vi otisli i sad ste vi beogradjani a mi unutrasnji.

nije da ja sad tvrdim da ste vi gore pickice, al bese bezanija u slavoniji i baranji nevidjena pa patern je patern.

Pusti ti to mislili smo mi i da smo istog soja sa hrvatima, crnogorcima, makedoncima i t d

Nemoj da generalizujes . Ima svakavih svuda ,. Po pitanju hrabrosti , ilma svuda i kukavica i hrabrijih .

Da se ne foliramo.....Beograd jeste velika selendra......narocito se poseljachio poslednjih petnaestak godina..........

Do pocetka devedesetih je i donekle mogao da predstavlja metropolu, naravno , u regionalnim okvirima.........sada je , iskreno, jedan od vizuelno najruznijih gradova u Evropi, ako izuzmeno naravno, ove balkanske shatro prestolnice , i Bugarsko - Rumunsku verziju glavnog grada........

Sa druge strane, fakat je, da ima dobar vibe, narocito nocu, kada shabani odu na spavanje, a neki fini , mladi svet se razmili po klubovima i splavovima.......i tu je, u prednosti , nad sterilno dosadnim gradovima u okruzenju, a bogami , i sire..........

Jedno je, da li je Bgd ruzan ili lep.........to je , uostalom , subjektivan dojam......ali je sasvim drugo, kada shabanija iz pichkovca donjeg i gornjeg, neargumentovano, neobjektivno, onako pljuvacki , leci svoje ljakse komplekse, pljujuci po Bgd i svemu sto ima veze sa njim...........

Dakle, Beograd jeste ruzan , prljav i zao.......ali je za shabane kao sto je Tihi i dalje tramvaj zvani zelja..........;)

pa ako tvrdis da se nisam informissao, ti si mi dao linkove i ja to ucinish, jel si ih ti ono malo proanalizirao pre no sto si ih postirao?

linkovi govore o statističkim podacima - činjenicama. toliko o tome kako beograd ne privređuje ništa. a privreda grada beograda je mnogo komplexnija i šira tema od datog na tim linkovima, da bi mogao na osnovu istih da stekneš dovoljno informacija i znanja, a pre nego što dozvoliš sebi da se upuštaš u polemiku. ili 'radiš' po "osećaju" :D

Back