Protiv BEOGRADIZACIJE!

a i da nije tako, sva njegova stremljenja su bila ka beogradu, beograd se zeleo kao prestonica iz nekog nepooznatog meni razloga s obzirom koliko je malo srba tamo zivelo a koliko mnogo u centralnoj srbiji.

milios - srbin je bio turcin po svemu.

odosmo daleko.

ajo sad zbliza

Ali ipak volis i ceznes tamo u kanadi za Turskom kafom, sarmom i vrucim burekom sa sirom.
PRIZNAJ i sve ce ti biti oprosteno.

Nemoj ti meni da govoriš o kosovskoj istoriji , jasno ?!
Nije bio majmun , majmun je onaj ko takvo nešto može da napiše !
I da uopšte znaš tadašnju hronologiju bilo bi ti jasno zašto je Olivera žrtvovana i kako je Stefanovom mudrošću , nesvakidašnjim za ono vreme obrazovanjem , mudrošću i lepotom spasao Srbiju !
I naravno Beograd je rušen , paljen , bombardovan od njegovog kamena sazidan je ceo Zemun ! Ali Beograd ništa od svoje lepote nije izgubio i preživeo je !

bitka kod angore.

obavesti se druze

Ali ipak volis i ceznes tamo u kanadi za Turskom kafom, sarmom i vrucim burekom sa sirom.
PRIZNAJ i sve ce ti biti oprosteno.

priznajem. i burek, i jogurt i urmasice i tolumbe i poneki tugaljivi shtimung.
turci su imali kuluturu svakako.

moji su svi izbeglice iz drugog svetskog rata, svako je doneo nesto iz svog kraja kad ih je nedic ugostio i beograd ga posle bacio kroz prozor.

znam da cenim znam i da kritikujem.

i nekeko tudj, nikad nisam uspeo da se ponosim prestonicom i pored sveg napora.

secam se, kad je trebala da se zavrsi stvar, u bg se odazvalo svega 10 posto na mobilizaciju.
a tad je trebalo da se ustaslug dovede pred kapitulaciju a ne primirja, posmatraci, povlacenja pa sankcije i iznurivanmje te poraz i gubitak kosova.

ekv sam voleo, svirao sam 3 puta pre njih sa jednom grupom kao predgrupa, prvi put u vukovaru..
onda im je doslo ono, necu da puzim, ocu da guzim.

sad se puze a bogami ih i guze, sve odreda.

najgore je sto ona sirotinja po kursumliji placa sve.
kaze onaj djilas kad ga pitase od kojih para ce da prave velelepni most, pa rece, uzecemo kredit a garantor je drzava srbija.

to jest, unutrasnjost

Ви из "унутрашњости" гледате на Београд као на град светлости, пара и не знам чега, а немате појма. Овде кукају како је село до јаја и како је свима животна жеља да живе мирним животом на селу или у мањем месту.

А овде на посао идеш два сата преко газеле, цигани те спопадају на семафору, видиш просјаке на улици, алкохоличаре по клупама ноћу, туче, дрогу... Није овде ништа сјајно и красно него људи незадовољни постојећим стањем стварају илузију о нечем другом новом и лепом.

upravo tako . ja u mom malom mestu imam miran sredjen i uredjen zivot, nemam to zadovoljstvo da mi treba 2 sata vremena do radnog mesta, skole, fakultete , ko shabanu inagadadavidi cija deca iz brace jerkovica idu 2.5 sata do skole i jos toliko nazad do kuce.....

upravo tako . ja u mom malom mestu imam miran sredjen i uredjen zivot, nemam to zadovoljstvo da mi treba 2 sata vremena do radnog mesta, skole, fakultete , ko shabanu inagadadavidi cija deca iz brace jerkovica idu 2.5 sata do skole i jos toliko nazad do kuce.....

........:mrgreen:........sve vas je vise , koji ne mozete da izvadite inagadadavidu iz usta.....duboko vam grlo, ili sta???:hahaha:

ako ce provansa da garantuje za neki kredit, onda od mosta nema nista.........:roll:

mozda bi se skupilo za neku polovnu skelu, ali i to, bogami........tesko....:think:

beograd je administrativni grad, proizvodi se jedno veliko nista.

garantori su preduzeca, porez na njihov profit i sve ostale dazbine, garant je proizvodnja hrane, ono malo izvoza koje "unutrasnjost" ostvaruje a beograd gleda da koci kako stigne da zastiti svoj uvoznicki lobi.

širite temu, vrlo. zapravo oftopikujete. jako malo argumenata je ovde iznešeno u prilog ili protiv "beogradizacije" zašto to?

prvo, normalno je da glavni grad (u zemljama u razvoju) bude poprilično razvijeniji od ostatka zemlje. ali, mi jesmo prešli neku granicu i ovde se zapravo radi o izboru prioriteta vođenih (ne)zdravim razumom?

netacno. mnogi delovi grada nemaju asvalt, kanalizaciju...itd.

na primer. meni nije jasno, kako neko može da ulaže ogromne količine keša u pozorišta, dok su nam bolnice bile u stanju raspadanja (sad su kao malo bolje), dok pojedini delovi grada (i to ne zuce i ritopek, nego na opštini stari grad, nbg) nisu imali regulisane elementarne potrebe ljudi 21og veka. ajde da je jedno pozorište renovirano, ali išlo se sa renoviranjem jednog, drugog, trećeg, petog; a za to vreme fazon u gradskoj bolnici si mogao da dobiješ sepsu samo od kvake ulaznih vrata.
ja mislim da smo mi prešli neku granicu u izboru prioriteta i da bi mogli da se vratimo iz pete u treću ili bar četvrtu. verujem da ovakvo stanje deluje na ljude iz unutrašnjosti dosta frustrirajuće.

Kopaonik mu dodje za duhovno izlecenje,nesto kao budva za letnji odmor :mrgreen:

ti ćeš posle svega da ideš u budvu???!!!
42.gif

31.gif

garantori su preduzeca, porez na njihov profit i sve ostale dazbine, garant je proizvodnja hrane, ono malo izvoza koje "unutrasnjost" ostvaruje a beograd gleda da koci kako stigne da zastiti svoj uvoznicki lobi.

up[ravo tako u beogradu se ne proizvodi skoro nista, prakticno taj grad zivi na pljacki ostatka Srbije, od administracije, uvoza , sve u svemu prodaju maglu i muda za bubrege ovom osiromasenom i opljackanom narodu.

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?

Ne mislim. Vi ste robovi.

ne znam sta su "garantori", ali vidim, da zivis u zabludi da se u Bgd nista ne proizvodi.......:think:...........kapiram ja, da nekima od vas, ono sto nije kukuruz i praziluk, nije proizvod........ali, Beograd ostvaruje vise prihoda u budzet , nego cela provansa zajedno.........tako da , pricu o "Trepcha radi, Beograd se gradi" , ipak ostavite shiptarima.......oni bar znaju sta ce sa njom........

beograd nista ne proizvodi. i ono sto je nekad proizvodio to se sve pozatvaralo.

eto bas me zanima neka neko kaze - sta to se proizvodi u beogradu?

ja sad na prvi bum znam onu fabriku sokova u zemunu i cipsa . sta drugo?

ako moze bez vredjanja, bilo bi lepo.
na istoj smo strani i ti i ja, chill out brate.

"Nadjoh najkrasnije mesto od davnina, preveliki grad Beograd koji je po slucaju razrusen i zapusteo, sazdah njega i posvetih ga presvetoj Bogorodici" pise Despot Stefan Lazarevic, srpski vladar i pesnik, predstavnik humanizma. on je podigao velelepni grad, sa utvrdjenim zamkom, sa pristanistima na obe reke. Grad koji ce, docnije, pod ugarskom upravom postati "BEDEM HRISCANSTVA", uspesno se suprostavljajuci Turcima, cijiu je odbranu 1456. slavila CELA EVROPA. a posle cijeg ce pada 1521 Sulejman za svega 8 godina stici do Beca.

ne znam sta su "garantori", ali vidim, da zivis u zabludi da se u Bgd nista ne proizvodi.......:think:...........kapiram ja, da nekima od vas, ono sto nije kukuruz i praziluk, nije proizvod........ali, Beograd ostvaruje vise prihoda u budzet , nego cela provansa zajedno.........tako da , pricu o "Trepcha radi, Beograd se gradi" , ipak ostavite shiptarima.......oni bar znaju sta ce sa njom........

kako beograd ostvaruje vise prihoda?
znam da ostvaruje, ali kako?

Back