Какве везе уопште имају дешавања код Стаљијнграда, гледе хрвата и Руса. Прво Руси су код Стљинграда ратовали, гинули и победили. Али је политику нису водили Руси, него Совјети. Совјети су анти-Руси, баш као што су југословени друге титове југославије анти-Срби. Мени је један деда, окићен медаљама за храброст у Москви још 1990. годне, рекао : " Ми Руси смо хтели да се осветимо и Немцима и свим њиховим убицама, али нам Совјети нису дали.". Дакле, као и услуичају Срба. Руси и Совјети су два различита народа, баш као што су то, Срби и Југословени српског порекла. Усташе засита немају ни једна разлог да негују било какав антируски сентимент, јер, као што знаш, Црвена Армија није улазила на ту територију, коју хрвати сматрају својом. Такав је био договор између Енглеза и Совјета. Само у Србију, да се Србија сломи, како би црвени кроатофилски олош могао да уђе у Србију. А однос мешања усташа с једне и Руса са друге, и те како има смисла на симболичком нивоу. Дакле, запад, хрвати и шитари, једна страна, Русија друга. Ми између. ОДнос Немаћке према Србији, је условљен тиме што нас Немци гледају кроз хрватске и албанске очи. Какави год да су Руси нас неће гледати ни корз шиптарске ни корз хрватске очи. За разлику од Совјета. Русија је нестала 1918. године, а поново је настала 2002. Сва дешавања између, никакве везе немају са Русијом и Русима.