Protest u Novom Sadu zbog otpuštanja s RTV, oko 250 zaposlenih ostaje bez posla

Поштено, само треба да то прошириш на све јавне службе.

Најурити све лекаре, мед. сестре, просветне раднике.Ко има пара нека се лечи и образује на тржишту.

Немаш пара да лечиш и образујеш дете, лепо пошаљемо ЦСР и извршитеље који ти одузму дете и сместе га у неку дивну хранитељску породицу.

А Српчићи срећни, јер нам животима управља тржиште.
A to ne.

Ево мог предлога за унапређење правосудног система:Увођење дечјег извршитеља.

То ће бити чика/тета који избацује породице са децом на улицу, уз пригодни програм анимације и забаве за децу и омладину.

images.jpg

Поштено, само треба да то прошириш на све јавне службе.

Најурити све лекаре, мед. сестре, просветне раднике.Ко има пара нека се лечи и образује на тржишту.

Немаш пара да лечиш и образујеш дете, лепо пошаљемо ЦСР и извршитеље који ти одузму дете и сместе га у неку дивну хранитељску породицу.

А Српчићи срећни, јер нам животима управља тржиште-нема ништа џабе , нећемо да финансирамо непотребне ствари..
malo je 700 000 budzetlijua na milion radnika u privatnom. verovatno bi odnos trebao da bude 1 radnim 15 budzetlija

Da li bi kriticari neoliberalne provenijencije koji se zalazu za slobodno trziste rada neprofitabilnih zanimanja pravnici, ekonomisti itd bili ljubazni i objasnili kako se postize uspeh na istom, kako su ga oni postigli, kako je "bas njima" pruzena prilika?
Nije bitno poreklo skolovanja makar bilo zavrseno u nekom isturenom odeljenju becke skole. A, da ne gledam televiziju.

Protest u Novom Sadu zbog otpuštanja s RTV, oko 250 zaposlenih ostaje bez posla
http://rs.n1info.com/journalist12/N1-Beograd-

Predstavnici Sindikata kulture i umetnosti medija "Nezavisnost" održali su protest u Novom Sadu, zbog, kako su naveli, najavljenog otpuštanja radnika sa Radio televizije Vojvodine.

Protestom, odnosno konferencijom za novinare, sindikalci su, kako su rekli, hteli da upoznaju javnost sa onim što se dešava na RTV-u.

A to je da će 200 zaposlenih u RTV krajem meseca ostati bez posla, zajedno s 56 koji su već otišli tokom jula, što, prema rečima predstavnika "Nezavisnosti", čini 20 odsto zaposlenih u toj medijskoj kući.

Reporterka N1 koja je pratila protest kaže da su svi koji ostaju bez posla zaposleni preko posredničke agencije za zapošljavanje i da im ističu ugovori.

Razlog što neće moći da nastave da rade je manjak od 201 miliona dinara u budžetu, toliko je rebalanskom budžeta zakinuto novca za RTV.

Iz sindikata "Nezavisnost" ukazuju na tešku situaciju, kažu da nije fer prema zaposlenima, naročito, kažu, u trenutku epidemije, kada država pomaže firmama da ne otpuštaju radnike, ovi ljudi su - građani drugog reda.

Poruka s konferencije za novinare, kako javlja reporterka N1, je da će tokom nedelje izaći na ulice i protestovati. Neće tražiti od rukovodstva RTV-a da ih primi, s obzirom da, kako naglašavaju, to nisu uradili do sada.

http://rs.n1info.com/Vesti/a632633/Protest-u-Novom-Sadu-zbog-otpustanja-s-RTV-a.html

To ti je stabilnost i Srbija. Dobijes dete, dignes neki kredit i posle nema vise posla za tebe snadji se.

Moram da primetim slicno kao kolega Zver u postu iza uvodnog - voleo bih jako da znam koji procenat ovih je na poslednjim izborima glasao za SNS. Bojim se jako veliki broj (procentualno). Zasto? Jer su ona tipicna, najugrozenija i ujedno najjadnija grupa zaposlenih preko agencije za zaposljavanje.
Znam iz prve ruke, radio sam sa njima pa su mi pricale zene, u jednom nasem popularnom javnom (zapravo je mesovito) preduzecu masa ljudi radi bas tako, preko agencije za zaposljavanje, neki i po 10 godina(!!!). Imaju platu, NEMAJU pravo na bolovanje i godisnji odmor, nego ako se sef smiluje da ih pusti moze (a to ne prelazi 10 dana godisnje), s tim da ostatak tima (koji radi isto tako preko agencije) mora da pokriva posao tog ko je na odmoru (znaci dodatno da rinta).
Skoro pa robovlasnicki odnos.

E sad, ovo je samo da vam pojasnim ZA KOJU BEDU se ti ljudi prodaju. I ti onda za tako nesto glasas za SNS i zayyebes nas ostalih 6.999.523 biraca??? Da bi bio rob?

Gde su bili ti isti iz RTV Vojvodine kada su bili protesti u julu? Gde su bili da IZVESTAVAJU sa tih protesta, sto im je zakonska obaveza i prakticno jedini zadatak (izvestavanje)?

Hebiga, dolazi, i to izleda ubrzano, trenutak na koji su neki (recimo Branko Dragas, ali ne samo on, i masa drugih ljudi) upozoravali - masovna otpustanja i gubitak posla jer je drzava prakticno BANKROTIRALA. I opet se ponavlja isto kao kada je bilo smanjivanje plata i penzija (ko se seca) - svako je izlazio ODVOJENO samo kad NJEGA drmnu po dzepu - lekari, pa prosveta, pa kultura, pa na kraju najbedniji NAUKA, i svako je dobio po nosu. Penzioneri cak, koliko se secam, nisu ni protestvovali. Umesto da su svi skocili na ulice (onda bih im se i ja pridruzio) cim su dirnuli prve. Klasicna prica o braci i prutovima, ali izgleda nasi naucnici ne znaju tu pricu jer su ispali najgluplji (secam se, izasli sami da protestvuju nakon sto su svima vec smanjene plate a oni odrzali svoje proteste - svako svoje odvojeno, naravno - pa se njih 200-tinjak popisano sklonilo sa ulice pre nego sto su i izasli).

Da rezimiram, ako ljudi NE SHVATAJU da cekanjem u paklu NECE BITI BOLJE i da nece NEKO TAMO nesto da uradi vec moramo SVI DA USTANEMO i pobunimo se, ovakvih stvari ce biti sve vise.

Licno, ja sam prestao da placam racune do daljeg - ako ova vlast hoce da radi ovako kako radi NIJE MOJA VLAST i nemam nameru vise da ih placam a oni mene da biju. Sto i vama savetujem. Pa kad je bal (bankrot) nek' je bal. Sto se pre prelomi bice bolje. I ko to ne shvata a sa svih strana mu bukvalno BLJESTE obavestenja SLEDI PROPAST nego sedi i ceka da mu broj potone - ali zato ce biti 15 min duze na suvom, u kabini broda koji tone - zasluzuje sve sto mu se desi i nula sazaljenja.

Back