Protest na Trgu - dan drugi

Ponovo protest zbog hapšenja Karadžića, spaljena zastava SPS
Autor: Beta | 23.07.2008 - 18:03

Na Trgu Republike danas u 17 časova okupilo se nekoliko stotina građana na poziv više desničarskih i nacionalističkih organizacija da izraze protest protiv hapšenja bivšeg lidera bosanskih Srba, haškog optuženika Radovana Karadžića.

Okupljeni, kojih prema procenama ima više od 300, nose zastave Srpske radikalne stranke, veliku zastavu za likom lidera SRS Vojsilava Šešelja sa natpisom "Srspki junak", pevaju "Oj, Kosovo" i skandiraju Radovanu Karadžiću.
Jedna grupa demonstranata nosila je zastavu Socijalističke partije Srbije, a na početku protesta ona je zapaljena. Među okupljenima je i šest Rusa koji su se popeli na spomenik "Kod konja" i nose zastavu ruskih desantnih jedinica i pevaju svoje pesme. Na protestu su brat Radovana Karadžića Luka Karadžić, romski aktivista Dragoljub Acković i poslanica SRS-a Vjerica Radeta.
Ona je okupljenim novinarima rekla da su se protestu pridružili i poslanici i odbornici SRS-a. "Ovo je uigravanje za veliki miting koji SRS organizuje početkom sledeće nedelje", rekla je Radeta.
Nazivajući predsednika Srbije Borisa Tadića i vladu Srbije izdajničkom vlašću, ona je najavila da će pozvati DSS i NS da zajedno organizuju miting.
Oko Trga Republike sve do Terazija i duž Knez Mihailove raspoređene su jake policijske snage.

Takođe, jake policijske snage su postavljene ispred svih važnijih institucija i dilomatskih predstavništava. Kako saznaje B92, protest je prijavljen kod policije.

SRS na sajtu poziva na protest,ali tvrdi da ga ne organizuje
Srpska radikalna stranka na internet sajtu www.srs.org.yu objavila je da će se svakodnevno na Trgu Republike od 17 časova održavati protesti zbog hapšenja haškog optuženika, bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića.
Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić rekao je, međutim, agenciji Beta da ta stranka ništa ne organizuje "dok ne objavi".
"Mi ništa ne organizujemo danas popodne", rekao je Vučić.
Poziv na protest objavljen je i na sajtu www.srpskinacionalisti.com, gde se istomišljenici pozivaju da se "suprostave okupacionoj vlasti koja slavi izdaju".
Tu se navodi da je jučerašnji protest na kome je bilo 200-300 ljudi organizovan putem interneta i SMS poruka.
Tokom jučerašnjeg protesta, demonstranti su gađali policiju bakljama posle čega su policajci intervenisali i uhapsilio nekoliko izgrednika. Među demonstrantima bili su Aleksandar Vučić i Karadžićev brat Luka Karadžić.

U medjuvremenu, protest je zavrshen...:mrgreen:

Pusti naseg Mitu na Miru.
Nije mu do zivota. Jos malo pa ce i njega uhapsiti Gospodin "Profesionalac" - Luka Laban :arrow:
(odlican avatar)

ma ne brigam se ja za Mitu

on će se vešto prerušiti u kakvu botox-ruskinju a.k.a. animir-damu ako treba samo da ga ovi strani plačenici i domaći izdajnici ne ufate:mrgreen::hahaha:

Ono sto sigurno znam, to je da u unutrasnjosti, u Uzicu, vesti o protestima dolaze uvek vrlo preuvelicane. A RTS redovno, uvek, izvestava dramaticno. Doduse, i ja kad u Beogradu naidjem na neku vanrednu sitauaciju posmatram to uplaseno iako se na primer radi samo o dva naoruzana policajca sa zastitnim kacigama koji cuvaju ulaz u neku znacajnu zgradu...

Da ti objasnim nesto-Karadzic je iz istog sela iz kojeg je moja baka,i taj stariji deo moje familije ga licno poznaje a i moj ujak ga licno poznaje(od mladjih) i zato ne moras nista da mi ti pricas o njemu.
a radovan karadzic je srbin pravoslavac i nije nikakav crnogorac

i jos nesto-meni se u porodici i familiji par osoba izjasnjavaju kao crnogorci,tako da znam sve fore i petparacke price za malu decu,od strane tog kalibra....slusajuci tebe kao da slusam njih,i njima je karadjordje deda kao i tebi i njegos i svi,a i svi su se oni satro izjasnjavali kao neki crnogorci.......a da gledam fashisticku propagandu rtcg 1 nepada mi na pamet.
A zasto onda tvoje suseljani nisu dali televiziji da snima mjesto dje je rodjen Rale? :think:
Rale je Crnogorac i valjda ce u Hagu reci PRAVU istinu.

A evo Gospodina Raleta Dragana Dabica - Karadzxica:

http://dragandabic.com/

Dr. Dragan "David" Dabic rodjen je pre nekih sest decenija u srpskom selu Kovaci pokraj Kraljeva.
:dash:
Ako koza laze - rog ne laze !

zamislite da se kojim slučajem iza Mitinog lika krije Ratko Mladić:mrgreen:
a čuj videli smo da je u BG sve moguće...

kako bi ste postupili, tj. šta biste uradili?:
a) prijavio bi ga uzeo pinku od 5 miliona dolara i zbrisao na Karibe il na tako neke otoke:mrgreen:
b) ne bih ga prijavio ipak preko 25 hiljada "ugodnih" i pre svega duhovitih postova...kome ću se onda smejati:mrgreen:
:)

a) prijavio bi ga uzeo pinku od 5 miliona dolara i zbrisao na Karibe il na tako neke otoke:mrgreen:
b) ne bih ga prijavio ipak preko 25 hiljada "ugodnih" i pre svega duhovitih postova...kome ću se onda smejati:mrgreen:

:nono: Brata i druga Eremitu niklada nebih imao srca da odcinkarim ! U redu 5 miliona je pet miliona, ali Brat i Drug Mitke je jedan u milijardu ;)

Ako neko zna da se iza tog nekog tvog lika krije Ratko Mladic to moze da bude neko iz bivse garniture na vlasti koga vise niko nista ne pita. I, to moze da bude neko ko sada ima odgovarajucu furnkciju u nekoj sluzbi ili na vlasti i odlicno zna sta treba da radi na dalje.

A zasto onda tvoje suseljani nisu dali televiziji da snima mjesto dje je rodjen Rale? :think:
Rale je Crnogorac i valjda ce u Hagu reci PRAVU istinu.

A evo Gospodina Raleta Dragana Dabica - Karadzxica:

http://dragandabic.com/

Dr. Dragan "David" Dabic rodjen je pre nekih sest decenija u srpskom selu Kovaci pokraj Kraljeva.
:dash:
Ako koza laze - rog ne laze !

stvarno ne znam druze sto tamo neko nije dao,moji odavno nisu tamo.
A KOJOJ TO TELEVIZIJI I KAKVE TO VEZE IMA?
niti sam gledao tvoj link,,ali i da je crnogorac bas lepo borio se za 1 stvar i to svi znamo,a sudeci po tom njegovom delovanju imam slicnan stav kao i on i moji dedovi daleko iza mene........a jos i znam ko i kako prica sta u CG,jer tamo ima mnogo vise mesovitih brakova i onih koji nemaju veze ni sa GC a kamoli sa srbijom.....nebitno mojisu i odatle i odavde i oba naroda iliti jedan su mi mili(mio) a ja sam ti jos napocetku mog prisustva na ovom forumu izneo moj stav,koji si ti i tebi slicni bez argumenata poceli da negiraju,ali istina se pobiti ne moze,ja mogu da shvatim i ds i srs,i hrvate i bosance kako su kineskog porekla,ali da mi neko prica o razlici srba i crnogoraca to je posve morbidno...
sve jezik govori i nista vise, kao sto mi je 1 tvoj zema separatista rekao da je slicnost iozmedju srb i cg kao izmedju nemaca i holandjana........ e to se vec zove klasican terorizam

predlazem i pozivam clanove sps i glasace sps da prisustvuju protestima uprkos kofercetu. takodje i da svrgnu postojece otudjeno rukovodstvo sps, i da obore neprirodnu vecinu u skupstini, samim tim i vladu.

jedino ako je vama stvarno dobro u ovakvom rezimu, bice jos gorkih pilula, bolje da za te buduce `uspehe` ds ne odgovarate.

Колико сам ја могао да видим тамо, није нас било 300. Може бити да су заборавили неку нулу да додају, али 300 није било. Према мојој процени око 3000-4000

Back