Protest ispred Vlade: "Mame su ljute"

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://mondo.rs/a1152839/Info/Drustvo/Protest-Mame-su-zakon-ispred-Vlade-Srbije.html

Protest ispred Vlade: "Mame su ljute"

Inicijativa "Mame su zakon" održala je u podne ispred Vlade Srbije protest pod nazivom "Mame su ljute" jer državnim budžetom za narednu godinu nisu izdvojena sredstva potrebna za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

STF_3123-940x627.JPG

15.12.2018. | 12:46

Nezadovoljne majke i trudnice ponovile su zahteve da se izmeni taj zakon zbog kojeg neke od majki imaju mesečna primanja svega 1.000 dinara.

Iz Vlade je obećavano da će problem biti rešen do kraja godine, ali se to nije dogodilo, a u novom budžetu nije planirano ni za 2019. godinu.

Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom oštećene su majke koje rade manje od 18 meseci u kontinuitetu, majke preduzetnice, majke koje imaju decu sa invaliditetom, deca koja su rođena kao 3. i 4. dete u porodici pre 1. jula, a imaju manje od 10 godina i majke koje zarađuju više od tri republičke prosečne plate.
#Mame su zakon

Osnovni zahtevi inicijative "Mame su zakon" su da se zаrаde obrаčunаvаju tаko što se osnovicа sa doprinosima podeli sа 12 umesto sa sadašnjih 18 meseci i da mesečni iznos nаknаde zа odsustvа sа poslа zbog trudnoće ili nege detetа ne bude mаnji od minimаlne zаrаde.

Ta Inicijativa organizovala je do sada protestnu šetnju 25. septembra u Beogradu, 11. oktobra u Nišu i 4. novembra u Novom Sadu.

Podršku protestu dale su poslaničke grupe Demokratske stranke, Dveri, Pokret za spas Srbije-Nova Srbija, Socijaldemokratska stranka-Narodna stranka, Samostalni poslanici i Pokret centra, čija poslanica Tatjana Macura je jedan od predstavnika incijative "Mame su zakon".

- - - - - - - - - -

БРАВО ЗА МАЈКЕ!

Хеј комш ... гарант подржаваш мајке само зато што протествују против одлуке владе, али зато ћеш гарант да аплаудираш истој тој влади када будеш видео колико је парица у буџету издвојила за твоје другаре дугиних боја z;)

Хеј комш ... гарант подржаваш мајке само зато што протествују против одлуке владе, али зато ћеш гарант да аплаудираш истој тој влади када будеш видео колико је парица у буџету издвојила за твоје другаре дугиних боја z;)

Jel to nama hoces da kazes da diskriminises LGBT??? Pa tebe treba banovati! C5, diskriminacija minornih grupacija! :lol:

LGBT brakovi takodje mogu imati decu, ako ti nije bilo poznato. :kez:

_nobody_

Koji kooratz protestujete? Emigrirajte jbt. Da li stvarno neko veruje da ce se u Srbiji u bliskoj (do 15 god) buducnosti bilo sta promeniti na bolje?
Danas svako moze da emigrira i postoji milion nacina za to.
Onaj ko ostane u Srbiji a nije funkcioner, lekar, notar, advokat ili elektroinzenjer je krajnje neodgovoran prema najpre sebi, a onda i svojoj buducoj i sadasnjoj deci.

Koji kooratz protestujete? Emigrirajte jbt. Da li stvarno neko veruje da ce se u Srbiji u bliskoj (do 15 god) buducnosti bilo sta promeniti na bolje?
Onaj ko ostane u Srbiji a nije funkcioner, lekar, notar, advokat ili elektroinzenjer je krajnje neodgovoran prema najpre sebi, a onda i svojoj buducoj i sadasnjoj deci.

da ti kuca gori, ti ne bi gasio pozar nego bi bezo da zivis kod komsije? jadan si i ponizan. i tvoja deca i unuci ce biti.

da ti kuca gori, ti ne bi gasio pozar nego bi bezo da zivis kod komsije? jadan si i ponizan. i tvoja deca i unuci ce biti.

Kucu bih ugasio, a ti sada zamenjujes teze i mesas babe i zabe. To su dve neuporedive stvari. A Srbija nije kuca. To je drzava. Trebala je biti nasa nacionalna majka, ali je maceha. I to zla maceha. Koliko god je voleli, ako je neko napadne prijavicu se kao dobrovoljac, ali bez obzira na to mora se prznati da se radi o necemu sto unistava ljudske zivote. Boriti se za platu od 200 evra, ne videti dana, a more dete da ti vidi tek sa 20 godina je stvarno ono... Za njenu teritoriju i da bude bolje u njoj su se borili moj cukundeda, moj pradeda, moj deda, moji otac i majka, pa nisu uspeli. Ja kao Srbin iz dijaspore daleko vise mogu doprineti Srbiji i Srbima ovde nego da sam ostao tamo. Drzava Srbija svaki mesec ima od mene svez dolarski priliv. A koliko je nas takvih? E, zato je i nacionalni interes da se zbrise bar na neko vreme preko.

Ceo Balkan je propao ekonomski i shvatite da u daljoj buducnosti nece biti bolje dokle god je ovakva konfiguracija granica i mentalitet naroda.

Srbija, Bosna, Crna Gora, ALbanija, Makedonija, tzv. Kosovo, Hrvatska... Sve su to neuspele kvazidrzave i poluprotektorati gde vlada veciti plemenski hiperetnonacionalizam. Oni nisu poluprotektorati jer zli zapadnjaci i istocnaci rade to sto rade, vec zato sto su neodrzive kao samostalni entiteti. Shvatite vec jednom da nigde na planeti na toliko malom prostoru kao sto je Balkan ne postoji toliki broj drzava! NIGDE!!! Kako organizovati ekonomiju kada ti je granica na svakih 100-150 km? Samo neka mi neko ne spominje Holandiju, Belgiju i Luksemburg, jer su to zemlje koje imaju pre svega jedinstveno trziste, oslanjaju se na jedne kolose kao sto su Nemacka i Francuska, a prve dve su ex kolonijalne sile.

Poslednja izmena:
Srbija, Bosna, Crna Gora, ALbanija, Makedonija, tzv. Kosovo, Hrvatska... Sve su to neuspele kvazidrzave i poluprotektorati gde vlada veciti plemenski hiperetnonacionalizam. Oni nisu poluprotektorati jer zli zapadnjaci i istocnaci rade to sto rade, vec zato sto su neodrzive kao samostalni entiteti. Shvatite vec jednom da nigde na planeti na toliko malom prostoru kao sto je Balkan ne postoji toliki broj drzava! NIGDE!!! .

mi shvatamo ali ti ne shvatas.Da je zapad zeleo da sacuva Jugoslaviju sacuvao bi je,kao sto je sacuvao jedinstvenu Belgiju ili Spaniju.Lupio bi sranji Tudjmani , Milosevicu i ekipi samarcinu, i uveo nas mekom silom u EZ gde bi svi problemi nacionalizma preko noci nestali.Kada imas posao i pare zabole te kako ti se komsija preziva.
Ali hvala ti sto to nama neukima objasnjavas.Znam,sizifovski posao

neecemo da emigriramo neces nas ti terati iz Srbije

bas cemo da ostanemo ovde i da rodimo sto vise dece budemo mogli, i izborimo se za njihovu bolju buducnost i ujedinjenje Srbije i Rusije

Kucu bih ugasio, a ti sada zamenjujes teze i mesas babe i zabe. To su dve neuporedive stvari. A Srbija nije kuca. To je drzava. Trebala je biti nasa nacionalna majka, ali je maceha. I to zla maceha. Koliko god je voleli, ako je neko napadne prijavicu se kao dobrovoljac, ali bez obzira na to mora se prznati da se radi o necemu sto unistava ljudske zivote. Boriti se za platu od 200 evra, ne videti dana, a more dete da ti vidi tek sa 20 godina je stvarno ono... Za njenu teritoriju i da bude bolje u njoj su se borili moj cukundeda, moj pradeda, moj deda, moji otac i majka, pa nisu uspeli. Ja kao Srbin iz dijaspore daleko vise mogu doprineti Srbiji i Srbima ovde nego da sam ostao tamo. Drzava Srbija svaki mesec ima od mene svez dolarski priliv. A koliko je nas takvih? E, zato je i nacionalni interes da se zbrise bar na neko vreme preko.

Ceo Balkan je propao ekonomski i shvatite da u daljoj buducnosti nece biti bolje dokle god je ovakva konfiguracija granica i mentalitet naroda.

Srbija, Bosna, Crna Gora, ALbanija, Makedonija, tzv. Kosovo, Hrvatska... Sve su to neuspele kvazidrzave i poluprotektorati gde vlada veciti plemenski hiperetnonacionalizam. Oni nisu poluprotektorati jer zli zapadnjaci i istocnaci rade to sto rade, vec zato sto su neodrzive kao samostalni entiteti. Shvatite vec jednom da nigde na planeti na toliko malom prostoru kao sto je Balkan ne postoji toliki broj drzava! NIGDE!!! Kako organizovati ekonomiju kada ti je granica na svakih 100-150 km? Samo neka mi neko ne spominje Holandiju, Belgiju i Luksemburg, jer su to zemlje koje imaju pre svega jedinstveno trziste, oslanjaju se na jedne kolose kao sto su Nemacka i Francuska, a prve dve su ex kolonijalne sile.

Ne gledaj tako crno. Ljudi su ovde veseli, imamo zdravu hranu, mozemo i da putujemo. Znaci gotovo sve isto kao na zapadu samo funkcionisemo po drugacijem sistemu od zapadnih drustava.

Plata jeste 200 ali se moze naci garsonjera za 50. Na zapadu je plata 2000 ali stan od 700 do 1000. Gotovo pa isto. A da su ljudi zapada zadovoljni svojim statusom, nisu, cim se zalecu kolima na zute barikade i ginu.

Treba se boriti za svoje, i zemlje zapada i zemlje istoka. Sto se Balkana tice, jedino su Srbi ostali dosledni svojim saveznicima, ostali su stali na stranu neprijatelja koji ih kjoristi da izaziva nemire na Balkanu. Srbija jeste faktor stabilnosti, ali je i oslabljena od napada maloumnih cobana koji jos ne razumeju da su nas sve zapadne sile podelile da bi zaradile na nasoj nesreci.

Srecom, sada se nesreca obrnula, pocela vracati zapadu i mi to sve pazljivo pratimo.

Back