Protest "99 odsto" protiv Bus plusa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Protest "99 odsto" protiv Bus plusa


Beograd -- Protest povodom kampanje za besplatni javni prevoz, u organizaciji grupe “99 odsto Beograd”, održan sinoć na Studentskom trgu u Beogradu.

Protestu se, pored organizatora, pridružilo na stotinak građana kako bi podržali ovu akciju.

Grupa građana pod imenom "99 odsto Beograd" u spontanoj šetnji je sa transparentima kroz grad pozivala građane da im se priduže u protestu protiv novog sistema u javnom prevozu “Bus plus”.

Protest je započet vožnjom trolejbusima od Studentskog trga do Slavije i nazad u kojima su organizatori delili cveće uz pesmu, a podršku ima je pružao hor “Horkestra”.

Ljudi koji su se zatekli u prevozu pridružili su se organizatorima tako da su svi zajedno nastavili sa protestom u praku Studentskog trga, prenosi "24 sata."

Ideja kampanje je kako navode organizatori da se javnosti pruži informacija o tome da postoji mogućnost da javni prevoz bude besplatan.
"Mnogi gradovi po svetu imaju besplatan prevoz, Beograd bi mogao da bude jedan od njih", kaže S. A, jedan od organizatora protesta.
2018394194500555f129060535534074_v4%20big.jpg

Kako iz organizacije dalje navode pokret za besplatan prevoz postoji na internetu već nekih šest meseci, ali posle uvođenja novih pravila ulazka i izlaska u autobuse odlučili da krenu u aktivniju priču. Mnogi građani su uz ovacije i mahanjem pružili podršku organizatorima.

Inače, prvog radnog jutra otkako su na snagu stupila pravila ulasaka i izlaska u vozila GSP-a, a i stroža kontrola, u autobusima u prestonici je bila prilična gužva, kao i u saobraćaju.


239012028500552f449185977929236_v4%20big.jpg


Građani su svoje nezadovoljstvo novim pravilima pokazali i pre stupanja na snagu istih.

Organizatori navode da protest nije okrenut prema kontrolorima, vozačima niti bilo kom članu osoblja koje radi u “Bus plusu”, već protiv odluke za uvođenje ove vrste sistema u javni prevoz.

Sledeći protest biće održan sledećeg ponedeljka, 23. jula , a vreme okuplanja je u 18.30 sati kod Mekdonaldsa na Zelenom Vencu.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=17&nav_category=12&nav_id=627417


Да се разумемо, НИКО овде заиста не тражи бесплатан превоз или укидање контроле већ само превоз достојан људи, превоз без малтретирања, давања лове турским приватницима, без цимања и зезања.....нека повећају казне за шверцере за 100000% али нека народу омогуће нормалан превоз без додатних задржавања, понижавања, чекања, тортуре....6 (шест) конторлора на један аутобус + три комунална полицајца!!!!
АЛО па где то има?
И још нешто веома битно....бус плус је задужен за контролу...приватна фирма....Какав уговор има та приватна фирма са комуналном полицијом која са плаћа из нашег џепа? О чему се ту ради? Комунална полиција НЕМА МАНДАТ да асистира приватним фирмама у обављању њиховог посла
 
U Holandiji na celoj teritoriji važi 1 tarifni sistem.

Kupiš markicu i voziš se sa njom i vozovima i basevima po celoj Holandiji.Naravno, ulazi ko gde hoće.Holandija je poznata po tome :lol:

а код нас купиш па те по двадесет минута дрк.ју на једној станици јер су неспособни да одтране оне који немају карту
 
Tema pravac na pdf Beograd. Koga u Srbiji boli qita za poqenjani beogradski GSP?

ооооооооооооОООООООООооооооооооо узвишени!!!!


Опростите што смо пореметили ваш мир.

Ево селимо се....само да нам се ВИ више не срдите јер ваша срџба боли све нас.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top