Protein u mokraći

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.174
Junior je prošle sedmice išao da izvadi krv i mokracu nalazi su stigli sa uputom kod Nefrologa . Odmah mi je želudac stao !

Da li 16 godišnjak koji se bavi aktivno sportom treba odmah zbog proteina u mokraći kod Nefrologa ?

Junior je prošle sedmice išao da izvadi krv i mokracu nalazi su stigli sa uputom kod Nefrologa . Odmah mi je želudac stao !

Da li 16 godišnjak koji se bavi aktivno sportom treba odmah zbog proteina u mokraći kod Nefrologa ?

ako se aktivno bavi sportom vrv se preforsirao...
nego je čudno da nisu ponovili posle nekog vremena da utvrde da li je prolaznog karaktera.

mora. proteini u mokraci su uglavnom znak zapaljenja. normalno proteini ne idu filtracijom u mokracu osim ako ne postoji zapaljenje mokracnih puteva tj delova gde se vrsi filtaracija mokrace. ako je glomerul bubrega pod zapaljenjem povecava se propusnost za proteine i eto njih u mokraci. otrprilike, postoji neko zariste ili zapaljenje. (ovo je na osnovu moje bedne sestice iz medicinske biohemije, ne zamerite na nepreciznosti)

mora. proteini u mokraci su uglavnom znak zapaljenja. normalno proteini ne idu filtracijom u mokracu osim ako ne postoji zapaljenje mokracnih puteva tj delova gde se vrsi filtaracija mokrace. ako je glomerul bubrega pod zapaljenjem povecava se propusnost za proteine i eto njih u mokraci. otrprilike, postoji neko zariste ili zapaljenje. (ovo je na osnovu moje bedne sestice iz medicinske biohemije, ne zamerite na nepreciznosti)

Jel ja tebi mogu poslati nalaze preko pp ?

ok...

ali ako postoje referentne vrednosti za proteine od-do, znači da je ipak normalno da se određena količina izbaci?

da, ali su to minimalne kolicine. ne verujem da bi lekar decka sibnuo kod nefrija da su referentne male.. ima neki razlog.

- - - - - - - - - -

Ама не постоје :lol:

Протеини у мокраћи нису нормалан налаз, никад!

postoje. 150mg. izrazava se u milimolovima ali sad ne znam koliko je to... i to moraju biti ako se ne varam albumini plazme... ima tu svasta..

u 24h urinu do 150 mg. nije tacno da proteini u mokraci nikad ne mogu da se nadju normalno. recimo, tamm-horsfall protein.

ali velika proteinurija ukazuje na ozbiljnu patologiju bubrega. doktorka je svakako dobro postupila sto ga je poslala nefrologu.

Poslednja izmena:

uzrok moze biti i obicna prehlada, ne panici
Djavolica je u pravu, verovatno ce ponoviti nalaz a svakako treba da ode da mu se provere bubrezi

Полазим од почетне премисе да причамо са особом која је урадила класичну анализу у којој се рутински не одређује та микро вредност протеина у мокраћи....

uzrok moze biti i obicna prehlada, ne panici
Djavolica je u pravu, verovatno ce ponoviti nalaz a svakako treba da ode da mu se provere bubrezi

Nemam pojma

Uglavnom moj želudac neradi

Prije 2 godine sam ga odvela na endokrinologiju tamo su 2 dana vršena pregleda id srca do bubrega do krvi do mokrace do snimanja kosti u ruke da se odredi visina i sve je bilo super zadovoljavao sve norme

Da razumijete id trudnoće ja sam vec na pregledima sa njim i sad prije 2 godine završimo sve i sad me opet streca

ovo nista nije strasno. sreca pa se snalazim na stranom jeziku . oznaceno je sve sto je povecano . nista po meni nije strasno ali ukazuje na neku, kako bih rekao preopterecenost bubrega (ne bih da se mesam u posao lekara). malo je povecan hemoglobin u eritrocitima. iz nekog razloga su bubrezi blago insuficijentni , da li je to zbog treninga, ili neceg drugoig.. ne znam. meni po rezultatima ne deluje alarmantno...osim GOT- to je aspartat amino transferaza, i on je uvecan pa sad da nebih tupio ovde, nadji negde na netu ''povecane vrednosti jetrenih enzima u urinu''
taj GOT mi nekako bode oci ali bolje neka neki lekar ovde da svoj sud. u finalu, blaga albuminurija, povecana vrednost hemoglobina u eritrocitima (MCHC) i GOT. mislim da je doca dao uzbunu zbog jetrenog enzima-GOT, ali ne verujem da je nesto opasno. povisen je nakon intenzivnih treninga i fizicke aktivnosti.

Poslednja izmena:
Полазим од почетне премисе да причамо са особом која је урадила класичну анализу у којој се рутински не одређује та микро вредност протеина у мокраћи....

ovo je domacinski uradjena analiza. u bobu. sa sve mikroalbuminemijim (kao sto sam i pretpostavio)

ovo nista nije strasno. sreca pa se snalazim na stranom jeziku . oznaceno je sve sto je povecano . nista po meni nije strasno ali ukazuje na neku, kako bih rekao preopterecenost bubrega (ne bih da se mesam u posao lekara). malo je povecan hemoglobin u eritrocitima. iz nekog razloga su bubrezi blago insuficijentni , da li je to zbog treninga, ili neceg drugoig.. ne znam. meni po rezultatima ne deluje alarmantno...osim GOT- to je aspartat amino transferaza, i on je uvecan pa sad da nebih tupio ovde, nadji negde na netu ''povecane vrednosti jetrenih enzima u urinu''
taj GOT mi nekako bode oci ali bolje neka neki lekar ovde da svoj sud. u finalu, blaga albuminurija, povecana vrednost hemoglobina u eritrocitima (MCHC) i GOT. mislim da je doca dao uzbunu zbog jetrenog enzima-GOT, ali ne verujem da je nesto opasno.

Hvala ti , sutra idem da napravim termin

Back