prostatitis ili ...

• Začetnik teme Začetnik teme danex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

danex

Primećen član
Poruka
758
vec duze godina,ali ajde 6 meseci posebno isti siptomi osecaj da nisam ispraznio besiku ,slab mlaz , ,cesto mokrenje i ostali siptomi slabije znacajno izrazeni. Imam 25 god i posto sam isao kod urologa nalaz je 1 prostatitis 2 neke bakterije. OD ova dva razloga dokktor neznza sta je od ta dva,pa za 10 radim testove mokrace,brisa itd . Sad pijem dva antibiotika za unistavanje bakterija. MOJE misljenje je uvecana prostata po svim siptomima,e sad je cudno da to imam u ovim godinama . Uzasano se osecam vec duze ,ovo je nepodniosljivo stanje .z:cry: . Jel ima neko neki savet sta bi DEFINITIVNO moglo biti .

nije nista cudno ako imas uvecanu prostatu zbog upale od nekih bakterija...
ako imas partnerku i ona na briseve vagine/cerviksa i urinokulturu da ide...da ne porenosite u krug jedno drugom

ne moze niko na forumu preko slova da ti ovako kaze sta je definitivno, a pogotovo kad nisi izneo kompletne informacije, tipa koje bakterije su ti nasli i gde? u urinu? spermokulturi? bris uretre?....?

pa nisu mi nasli bakterije,lekove sam dobio na osnovu siptoma ,lekar opste prakse me uputio pa davao sam krv i mokracu i to je gledao urolog ,rezultati su manje vise prosecni, pa mi je dao tri uputa za 10 tak dana da vadim ,kad popijem ova dva antibiotika (pancef i jos jedan) i to urinikul.,mokraca i na hlamidiju,i ostale dve bakterije nzm sad koje tacno. A sto se tice spermokult. to nisam dobio da vadim jer samo mogu reci da nije do partnerke 100 posto,jer smo razdvojeni vec duze posto je u inostranstvu..,tako da to iskljucujemo. Ovaj problem vucem vec 7-8 godina cak ,i bude i prodje ,pa opet i sve tako . Prosto nije mi jasno kako dolazi tako periodicno do uvecanja prostate jer sam siguran da je to ...

Poslednja izmena:
pa nisu mi nasli bakterije,lekove sam dobio na osnovu siptoma ,lekar opste prakse me uputio pa davao sam krv i mokracu i to je gledao urolog ,rezultati su manje vise prosecni, pa mi je dao tri uputa za 10 tak dana da vadim ,kad popijem ova dva antibiotika (pancef i jos jedan) i to urinikul.,mokraca i na hlamidiju,i ostale dve bakterije nzm sad koje tacno. A sto se tice spermokult. to nisam dobio da vadim jer samo mogu reci da nije do partnerke 100 posto,jer smo razdvojeni vec duze posto je u inostranstvu..,tako da to iskljucujemo. Ovaj problem vucem vec 7-8 godina cak ,i bude i prodje ,pa opet i sve tako . Prosto nije mi jasno kako dolazi tako periodicno do uvecanja prostate jer sam siguran da je to ...

A da odradiš uz abdomena?

hlamidiju, ureoplazmu i mikoplazmu jel to? te tri obavezno odradi
cek ako su ti dali dva antibiotika mora da imas neke bakterije, kako nemas? valjda su radili pre terapije testove? nisu valjda samo na osnovu onog testa urina dali dva antibiotika?
ja sam malo zbunjena, mozda ja ne kopcam sta si ti ispiso, posto je malo konfuzno napisano....
ja mogu da ti kazem sta ja mislim, a to je da treba da se odradi urinokultura, spermokultura, bris uretre na one tri bakterije (hlamidija, miko i ureoplazma), ultrazvuk abdomena, krvne celije, i dr.....sve to moze u par dana da se odradi i tek onda da se da terapija
ovo sto si ti napiso meni nije jasno, mozda ja negde gresim nije iskljuceno, ali ne mogu da shvatim dva antibiotika na osnovu siptoma z:)

e da te tri bakterije (hlam,ureop,mikropl.) tek treba da uradim ...pa na osnovu urina pisalo je -balterije nesto- i valjhda je po tome doktrorka dala ove lekove., mada je mozda prvo trebalo da idem na ove analize pa posle terapija ,to jeste malo zbunuunjujuce... Ali evo pijem vec 5-6 dana i nema skoro nikakvih vecih rezultata,uz to pijem i naturofleex ...

dada to je biohemija urina i onda napisu bakterija: malo, dosta, masa.... pa zaokruze
ali na osnovu toga kad zaokruze da ih ima onda treba urinokultura da se vidi koje, koliko i antibiogram
ovako na slepo moze (uz antibiotik sirokog spektra) ali nije bas najmudrije z:)
jesi ti sad tek otiso kod dr prvi put posle toliko godina problema, ili si iso i ranije i lecio?

e da to je boitno, sve je pocelo davn,davno ,pre sigurno 6-7 godina isti ovi siptomi,tada sam uradio i snimak adbomena uz biohemiju i zavrsilo se na tome da mi lekar op prakse rekao kao ima peska u vodi kod vas ,pijte flasiranu itd.,a bolest skoro ostala,i pio sam neke male tablete. Nekako vremenom to je pa skoro potuno proslo...do 2009.kad opet isto. I traje par meseci i prodje. IU konacno jul 2013 oepet odjednom se vratilo i do sada UZ PREKIDE (u decembru mi je bilo ok) do sada isti siptomi koje vec rekoh. Stvarno sam skoro siguran da je uvecana prostata (verovatno inficirana bayerijama nekim) koja pritiska beskiu i uro kanale i zato neprestano ovi siptomi ...

pa moze da bude i da stvarno malo pijes tecnosti i da ti je koncentrovana mokraca i da mozda ima kristala, peska...
ali s obizrom da je test pokazao da ima bakterija trebalo je sve prvo istestirati pa onda leciti konkretno
ja mogu da ti dam samo dobronameran drugarski savet, da kad zavrsis sa ovim antibioticima, i sacekas dovoljno vremena za kontrolu (ne manje od nedelju dana) da odradis sve moguce briseve, da trazis upute za one briseve koje ti nisu dali, da trazis ponovo uz abdomena, krvnu sliku...sve po redu...i da sa svim tim nalazima odes kod urologa na nekoj klinici, ako si bg mozes da biras gradska bolnica, klinicki i sl...jer po tvojim recima (ako uzmemo da je sve sto si rekao tacno i kompletno, da nisi izostavio nista) meni deluje da se njima u domu zdravlja ne radi bas z:) nista cudno niti novo...ali znas kako kazu moras prvo sam sebe da cuvas da bi te drugi...moras da zapnes dok ne otkrijes problem

ne mogu u bg jer nije mi tu karton i knjizica,probao sam ali ne daju nikako,a kod privatnika je preskupooo. Nije toliki problem ustanova (ipak to je solidna gradska bolnica) ,trazicu sve te upute, jednastavno je sada ispalo ovako ... trenutno pijem cajeve i naturoflex (uz ovaj antibiotik,ovaj drugi sam opotrosio) i bolje je pocelo, mislim na praznjenje besike ,ne tera me toliko cesto...z:hm:

super ako ti je bolje
nastavi da se nalivas tecnostima da izbacis sta god bilo unutra
i onda kreni da dovrsis posao do kraja, da znas sta i kako
nemam pojma de si, vecina bude bg pa zato kazem ako si i ti onda ok mozes da setas na vise adresa....za ostale gradove slabo znam....nije ni bitno to toliko, bitno je da se boris do kraja da to resis napokon, dosta je bilo razvlacenja, mucis se
aj pa srecno z:)

Back