PROŠLI REFERENDUMI

Kralj Milan- prijatelj Austrije- to nam je bila mogucnost. U novije vreme je Tito vodio interesantnu politiku- i za istok i za zapad, pa je bio zestoko isprashen od strane istoka, ali ni to nas nije okrenulo zapadu. Opet smo birali istok. Danas opet biramo istok i "bratsku nam" (u k....) Rusiju...

a pazi ovo
2008 predsednik srbije, izvesni Bota
poklonio svu indistriju tečnih energenata rusiji i obavezao se na monopol do daljnjeg
2 dana kasnije
jedina fabrika biodizela je "shvatila" da joj se biodizel ne isplati...

i, kako sada da mi, a kolko vidim svi ovde prisutni, da zaokruzimo Druga Botu???
reci ti meni! :(

ono jes... Toni je gori i od Bote... al... da ga .....! dokle vishe ovakvi izbori???!!!???

Nije tachno, stvaralo se. I u to vreme su se gradile crkve i zivopis je radio. Jesu one bile male, ali ih je bilo i bilo ih je puno. Narod je pevao pesme dok je radio- otuda nam pokosovski ciklus narodnih pesama, koje su izuzetnog kvaliteta i pritom chuvaju istoriju na neki nachin. Jednostavno, nasha se umetnost nije razvijala na nachin na koji se ravijala zapadna, ali je svakako krchila sebi puteve.

te pesme i pogreshni tripovi o carstvu nebeskom
gde luzer koji dovoljno plati postaje heroj
su nas i dovele dovde... :(

Ako su Švedjani bili primitivniji od nas u XVII v, a imaju ovo što imaju danas ( državno uredjenje na kome im zavide sve zemlje sveta, hm.....Volvo, nema potrebe da nabrajam dalje)
šta misliš, šta bi vispren Srbin imao danas da nije pet vekova prespavao kao medved?
Pa, kad sabereš sve to, odgovor na tvoje pitanje je - jesu.

Kod nas su palili sve što mrda... A, ono što je preživelo odvodili iz zemlje.

P:S. Izvini, al zaista se čudim da danas neko može postaviti ovakvo pitanje. To, bre, isto kao da si me pitao da li sam ja živela proteklih osamnaest godina bolje od onog u zatvoru??? Pa, naravno da jesam. Sa sve Slobom.

prvo, nisu bili primitivniji, naprotiv, bili su pagani 8)
drugo
odma su postali protestanti
shto je mnoooooooooooogo bitno

kultura na kojoj je izgradjena svedska je mnogo bolja od ove nashe :(
i to je jedini razlog njihovog uspeha...

p.s. ne bih da potezem religiju, al... nadji mi jednu pravoslavnu zemlju u kojoj bi zelela da zivish
a da nije opcija "da mi je vila sa 10 apartmana u grchku, pa da nishta ne radim i da po celi dan cirkam uzo i uzivam u pogledu..."
tu je geografja bila ekstra izdashna, nije za poredjenje ;)

a pazi ovo
2008 predsednik srbije, izvesni Bota
poklonio svu indistriju tečnih energenata rusiji i obavezao se na monopol do daljnjeg
2 dana kasnije
jedina fabrika biodizela je "shvatila" da joj se biodizel ne isplati...

i, kako sada da mi, a kolko vidim svi ovde prisutni, da zaokruzimo Druga Botu???
reci ti meni! :(

ono jes... Toni je gori i od Bote... al... da ga .....! dokle vishe ovakvi izbori???!!!???

:lol::lol::lol::lol::lol:......Naprasno shvatili.....:D

Da se vratimo na temu, jel se ono i Sloba oslanjao na pomoć Rusije pred bombardovanje?

Pirkeeee, kako se zove naš pesnik, sad mi stade mozak, radili smo analizu njegove pesme, a obradjuje pitanje kojim putem krenuti? .Lakšim, cvetnim, to je po njemu put za žene, ili onim teškim, noge su okovane....Sećaš li se pesme? To beše u vezi pariskog sporazuma?

Ima i ona sa putićima, koji vode od izvora..., pa ne zna kojim da krene, pa pita nanu...

Ona se, za razliku od ove Djurine, peva...

A je l znate kako je Tile objasnio Kenediju i Hruščovu politiku nesvrstanosti?

Ovako... Sastali se njih trojica, terali trilaterarne priče, ručali pa se i podnapili...

E, ajd sad i da pevaju.

Kenedi: Opa, opa, opa, moja je Evropa!

Hruščov: Njet, njet, njet, moj je ceo svet!

Tito (ćuti)

Kenedi
i Hruščov: Šta je, Stari, ajde tvoju pesmu...

Tito (posle dužeg ćutanja): Ma, ja ne zna da pevam, ali mogu da vam dovedem Lepu Lukić, dobra riba, dobro pije, oće i da se kocka, a ima i odličnu pesmu...

Tara, tara, tarabica, jed’te gоvna obojica!

Back