Sta znaci skracenica ecc? Diplomirani ekonomista to znam! Ali sta je ECC?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kod nas se prevodi kao Od Kulina bana...bobos:AB OVO- od jajeta
lane24:Sta znaci skracenica ecc? Diplomirani ekonomista to znam! Ali sta je ECC?
djorax:Litolobovanje
Gdjanje kamenom
Bolje neka neko kenira Vujkliju, imcete opdosta nepoznatih reci![]()
Nije poenta ali lakse jelingua17:Nije poenta da neko skenira Vujakliju, vec da prelista neki recnik, da objasnjenje ili jednostavno zapocne raspravu o poreklu neke reci ili o nekoj skracenici. Zaista mi se dopada
rasprava o skracenici za diplomiranog ekonomistu.
Evo od mene jedna zagonetka:
emajl je jos jedan nacin da se procita e-mail ili su samo lazni parnjaci?
Emajl nije pleh vec rodjak stakla (kvarc ili feldspat) kojim se boji posudje i josh shto shta.Betty:emajl je, dear lingua 17, onaj pleh što se posuđe pravi od njega![]()
a e-mail je elektronska poštaili eMail, ja tako više volEm.
Zamislite odete u Makedoniju i ne znate jezik pa cujete " KE ME EMAJLIRA KOGA KE SI DOJDE DOMA"Cayca:Emajl nije pleh vec rodjak stakla (kvarc ili feldspat) kojim se boji posudje i josh shto shta.
E-mail (ili eMail) se izgovara imejl, ne emajl.
Ni primena, ni pisanje ni izgovor ova dva pojma nemaju medjusobne veze.
Dobro je dok ne preuzmemo i translucentan. Onda će transparentan da postane arhaizam, stara reč ukorenjena u srpskom jeziku...jedna_ja:a sta mislite o preteranoj upotrebi stranih reci i izraza u nasem jeziku?
mislim, svakodnevno, narocito od politicara, cujemo izraze, kao,(mislim da im je to jedan od najomiljenijih) TRANSPARENTNO.....rec, naravno znaci PROVIDNO...i onda kad kazu, npr, TRANSPARENTNA POLITIKA, ne mogu a da ne pomislim "da, da, politika vam je veoma providna....svi gledate samo sebe"...inace, ovo moje misljenje, o transparentnosti politike, odnosi se na sve nase stranke u ovoj nasoj napacenoj Srbiji...nazalost, po mom skromnom misljenju, svi su isti....
maka011:ako za nekoga kazemo da je PIGMALION. on je sta?
zna li neko...hvala![]()
ludo dete:Dobro je dok ne preuzmemo i translucentan. ..