Prosidba i vencanje - isti prsten ?

Koliko ja znam burme se koriste u crkvenom venčanju, ne u građanskom....

A ko se ne venčava u crkvi?

Nisi me razumela, ili se nisam dobro izrazila. Mislim, gde razmenjuju burme oni što se ne venčavju u crkvi, nego samo u opštini.

Znam ja da se ne venčavaju svi u crkvi, ja prva ne bih, ali pošto je mm to mnogo značilo, onda jesam.

Ok, veoma prosto i pomalo smesno pitanje ali sta je tu je, covek ne razmislja o tome ali kad se najmanje nadas to se desi, pogotovo ranije nego cak i pomisljano :p

Ne znam kako to ide pa eto da pitam, verenicki prsten se kupuje za prosidbu, a za vencanje odnosno kod maticara se uzimaju burme u paru, tako ?

:klap:

Verenicki prsten se kupuje da bi se devojka verila i taj prsten nosi samo devojka ... Burme se kupuju u paru i daruju se na vencanju (u crkvi ili opstini) - njih nose i mlada i mladozenja.

Nisi me razumela, ili se nisam dobro izrazila. Mislim, gde razmenjuju burme oni što se ne venčavju u crkvi, nego samo u opštini.

Znam ja da se ne venčavaju svi u crkvi, ja prva ne bih, ali pošto je mm to mnogo značilo, onda jesam.

A tooooo! :lol:
Pa stave ih kod matičara, ali kad se završi venčanje mladenci pitaju:''Izvinite, a burme?'' a matičar slegne ramenima i kaže:''Pa možete razmeniti burme!'' :lol: Tako bar bilo na svadbi gde sam ja bila. Što se građanskog venčanja tiče mogu da ih stave gde hoće.... tj. kad hoće.

Back