Проруски противници Вучића, како доживљавате званични став Москве?

Е, овако, драге колеге и колегинице по форумском писању:

Сведоци смо да је у последњих месец дана, званична Москва, тј. Путинова Русија, тј. Руска Федерација у више наврата поновила, истакла и подвукла своју подршку власти Александра Вучића.
Прва отворена подршка дошла је дан-два након бруталне полицијске интервенције у Ваљеву. У саопштењу руског Министарства спољних послова, речено је да је полиција наступила у складу са законом, а демонстранте назвала "разуларени дивљаци".
Друга отворена подршка стигла је у низу августовских изјава руског велепосланика у Србији, Александар Бокан-Харченка, који је подршку још више конкретизовао.
Трећа, најотворенија подршка до сад, стигла је прекјуче, од стране званичне институције обавештајних структура Руске Федерације, СВР.

Дакле, имамо врло чврст и јасан став званичне Русије поводом тога кога у Србији подржава и како благонаклоно гледа на све врсте репресије које власт предузима.

У том смислу, питање за проруске саборце из антивучић табора јесте да ли ћете:
1) послушати званични став Москве и одустати протеста?
2) одбити званични став Москве као непријатељски и наставити протесте?

Укратко, да ли вам је руско виђење ситуације у Србији важније од личног виђења ситуације у Србији?

Ajd napokon da prestaneš da BOTUJEŠ za Vučića i da prestaneš da otvaraš ovakvu temu koja Vučiću odgovara, a koja je skroz pogrešno postavljena našao sam nekoliko objava iz Rusije gde se vidi da je Vučić gotov i vezan u čvor, i da ga je Rusija šutnula

PRVA OBJAVA iz Rusije od juče: Igor Pšeničnikov objašnjava objavu SVR-a evo ga link cele izjave
politicki.rs/komentar/psenicnikov-o-saopstenju-svr-a-srbin-i-cekic-ko-stoji-iza-protesta--u-republici-srbiji/

Ovde možeš da vidiš da Pšeničnikov kaže da je SVR u svojoj objavi procenila da su protesti u Srbiji toliko jaki jer su obuhvaćene sve kategorije društva, a da je Vučić toliko slab da je dovoljno da mala grupa ljudi usmeri proteste i Vučić pada za jedan dan.

I još možeš da vidiš objašnjenje Pšeničnikova zašto ni Kremlj ni MIP Rusije nisu dali objavu, nego samo SVR

Ovde možeš da vidiš da Pšeničnikov kaže da je po proceni SVR-a na Studentskim protestima 59% za Rusiju, a 33% za EU,
i da je cilj Vučića i EU da spreče da sa Studentskim protestima dođe na vlast Patriotski lider koji će između ostalog da odbije priznanje Kosova
(U opšte se ne dovodi u pitanje da je Vučić pao, nego samo ko će da dođe posle njega, a novu vlast će činiti Studentska lista, to su jasne procene)
Tako da pošto SVR procenjuje da je Vučić toliko slab, oni Rusi nisu za to da da EU organizuje "malu grupu ljudi koja će da usmeri protest i sruši Vučića za 1 dan" nego su Rusi za to da se izađe na izbore i tamo smeni Vučić koji je po njima gotov i da se na izborima pokaže "volja naroda Srbije" kako kaže Pšeničnikov u ovoj svojoj objavi

DRUGA OBJAVA od MIP Rusije od pre mesec dana, u kojoj možeš da vidiš da su Rusi za to da se Vučić smeni na vanrednim parlamentarnim izborima.
A možeš i da vidiš da su Vučićevi mediji objavili izjavu MIP Rusije u kojoj su izostavili rečenicu o vanrednim parlamentarnim izborima :per:
Ovo je originalna objava MIP Rusije
mid.ru/en/foreign_policy/news/2041716/

A ovo je objava Sputnika koji je u privatnom vlasništvu Vučićevom gde možete da vidite da su izbacili rečenicu MIP Rusije da je za krizu u Srbiji rešenje u vanrednim parlamentarnim izborima

TREĆA OBJAVA ambasador Bocan Harčenko od pre jedno 2 nedelje u kojoj Harčenko kaže da bi ona vlast u Srbiji koja bi priznala Kosovo nebi pretekla ni 1 dan.
U stvari tu Harčenko kaže da kad bi Vučić priznao Kosovo, onda bi Rusija organizovala tu "malu grupu ljudi koja će da usmeri proteste" i skloni Vučića za 1 dan.
A Rusi su u stvari za to da se Vučić smeni na vanrednim izborima, a nisu za to da ga njihov FSB smenjuje za 1 dan i nisu za to da ga EU služba smenjuje za 1 dan, odnosno "mala grupa ljudi koja usmeri proteste"
Ovo mi liči na direktnu poruku iz Moskve za Vučića ili nekog drugog političara da se ne igra sa glavom, i baš su odabrali Harčenka da ovu rečenicu pročita.

Jer taj Harčenko koji će biti smenjen jer u poslednje vreme pravio neke ispade i izjave "mimo zvaničnih stavova Moskve" je primoran da ovu rečenicu pročita.

glas-javnosti.rs/vesti/politika/aleksandar-bocan-harcenko-politicar-koji-prizna-kosovo-i-uvede-sankcije-rusiji-ne-moze-opstati-na-vlasti-ni-dana

Pa zar ti ne vidiš iz ove 3 objave iz Rusije od kojih je SVR obaveštajna služba i ima procene, koliko je Vučić gotov i otpisan ?
Pa njega su i jedni i drugi otpisali i vide da je gotov i na izborima ili revolucijom svejedno, samo se i jedni i drugi plaše da ovi drugi ne organizuju tu revoluciju za 1 dan ?

Njihova je, Ruska i Zapada procena da je Vučić svakako gotov na izborima, ali i jedni i drugi vide da je Vučić toliko slab i protesti toliko jaki, da se brinu da ne bude sklonjen za 1 dan na protestima od one druge strane "malom grupom ljudi koja usmeri proteste" i da su Rusi za to da se Vučić skloni na izborima gde će se pokazati "vlja naroda Srbije" i to u svakoj objavi u poslednjih pola godine pominju, ne samo u ove 3 to je reko i Lavrov i Zaharova
G0G-PyLXIAAVI8o.png images.jpg 1b1deeec-8ad3-4269-a4fb-bb7bebd9765d_w1080_r0_s.jpgEqR0_ptXcAUUigO.jpg

Nadam se da ćeš posle ovog detaljnog objašnjenja šta Rusi rade i govore prestati da otvaraš ovakve teme koje sa naslovom odgovaraju Vučiću, jer ću pomisliti da botuješ za njega

Poslednja izmena:
Сасвим је могуће. Ја то заиста не би знао. Сасдвим је логично да још увек имају читаве хорде совјета, као што ми Срби, на жалост имамо биљук југословена српског порекла, стратешки распоређене у просвету, културу и медије. Не би ме чудило да је и код Руса слична ситуација, са њиховим канцером, Совјетима. Е сад, пази, ја доста добро познајем њихову колутуру, и комуницирам са њима и иначе. С друге стране, најближи запад нама Србима је Јасеновац. А како идемо даље на запад, наилазимп на Јадовно, Јастребарско, и све тако нека чисто западна места. Када бизапад био само Рубенс и Моцарт, наравно да би смо другаччије разговарали,, мислили иосећали. Али, у неком тренутку искрености, и сам ћеш признати да се запад према нама односи као силаџија, колонизатор, убица, отимач. Дакле колективни запад, оличен у ЕУ и у НАТО пакту.

Не постоји неки племенити и брадати Рус-баћушка који воли Србију, буди се мамуран после целе ноћи пића, одлази на исповест у цик зоре, широко се крсти и до земље клања и сети се да Богу препоручи и јадне Србе. Ако их је и било, давно су погинули у рату у који смо их увукли, и у ужасима који су уследили.

Нема за тим столом за тебе вечере.

Ajd napokon da prestaneš da BOTUJEŠ za Vučića i da prestaneš da otvaraš ovakvu temu koja Vučiću odgovara,
Не причај глупости
a koja je skroz pogrešno postavljena našao sam nekoliko objava iz Rusije gde se vidi da je Vučić gotov i vezan u čvor, i da ga je Rusija šutnula
Постављена је таман онако како треба. Имаш линкове на све званичне објаве и то са званичних руских институционалних канала.
Не медији. Институције.
PRVA OBJAVA iz Rusije od juče: Igor Pšeničnikov objašnjava objavu SVR-a evo ga link cele izjave
politicki.rs/komentar/psenicnikov-o-saopstenju-svr-a-srbin-i-cekic-ko-stoji-iza-protesta--u-republici-srbiji/

Ovde možeš da vidiš da Pšeničnikov kaže da je SVR u svojoj objavi procenila da su protesti u Srbiji toliko jaki jer su obuhvaćene sve kategorije društva, a da je Vučić toliko slab da je dovoljno da mala grupa ljudi usmeri proteste i Vučić pada za jedan dan.

I još možeš da vidiš objašnjenje Pšeničnikova zašto ni Kremlj ni MIP Rusije nisu dali objavu, nego samo SVR

Ovde možeš da vidiš da Pšeničnikov kaže da je po proceni SVR-a na Studentskim protestima 59% za Rusiju, a 33% za EU,
i da je cilj Vučića i EU da spreče da sa Studentskim protestima dođe na vlast Patriotski lider koji će između ostalog da odbije priznanje Kosova
(U opšte se ne dovodi u pitanje da je Vučić pao, nego samo ko će da dođe posle njega, a novu vlast će činiti Studentska lista, to su jasne procene)
Tako da pošto SVR procenjuje da je Vučić toliko slab, oni Rusi nisu za to da da EU organizuje "malu grupu ljudi koja će da usmeri protest i sruši Vučića za 1 dan" nego su Rusi za to da se izađe na izbore i tamo smeni Vučić koji je po njima gotov i da se na izborima pokaže "volja naroda Srbije" kako kaže Pšeničnikov u ovoj svojoj objavi
Пшеничников је НИКО и НИШТА у Русији.

DRUGA OBJAVA od MIP Rusije od pre mesec dana, u kojoj možeš da vidiš da su Rusi za to da se Vučić smeni na vanrednim parlamentarnim izborima.
A možeš i da vidiš da su Vučićevi mediji objavili izjavu MIP Rusije u kojoj su izostavili rečenicu o vanrednim parlamentarnim izborima :per:
Не нису то рекли. Него ово:
"Прелазак са мирних протеста на насилни сценарио се одвија упркос томе што руководство земље озбиљно схвата тренутну ситуацију и постојеће проблеме, нуди мере за решавање несугласица у политичком, правном и уставном пољу. Између осталог, најављује спремност за одржавање превремених избора."

Дакле, Лавров лаже да Вучић нудио изборе. Нудио је у јануару, не у августу.

Ево линк
https://t.me/rusembserbia/3022
TREĆA OBJAVA ambasador Bocan Harčenko od pre jedno 2 nedelje u kojoj Harčenko kaže da bi ona vlast u Srbiji koja bi priznala Kosovo nebi pretekla ni 1 dan.
U stvari tu Harčenko kaže da kad bi Vučić priznao Kosovo, onda bi Rusija organizovala tu "malu grupu ljudi koja će da usmeri proteste" i skloni Vučića za 1 dan.
То Харченко прети.
A Rusi su u stvari za to da se Vučić smeni na vanrednim izborima, a nisu za to da ga njihov FSB smenjuje za 1 dan i nisu za to da ga EU služba smenjuje za 1 dan, odnosno "mala grupa ljudi koja usmeri proteste"
То је твоје мишљење које се не темељи у руским изјашњењима.
Pa zar ti ne vidiš iz ove 3 objave iz Rusije od kojih je SVR obaveštajna služba i ima procene, koliko je Vučić gotov i otpisan ?
Pa njega su i jedni i drugi otpisali i vide da je gotov i na izborima ili revolucijom svejedno, samo se i jedni i drugi plaše da ovi drugi ne organizuju tu revoluciju za 1 dan ?
Апсолутно не видим. Видим јасну и отворену подршку и дување у једра вучићевој причи о цветнаја револуцији.
Читаш ли ти уопште?

Njihova je, Ruska i Zapada procena da je Vučić svakako gotov na izborima, ali i jedni i drugi vide da je Vučić toliko slab i protesti toliko jaki, da se brinu da ne bude sklonjen za 1 dan na protestima od one druge strane "malom grupom ljudi koja usmeri proteste" i da su Rusi za to da se Vučić skloni na izborima gde će se pokazati "vlja naroda Srbije" i to u svakoj objavi u poslednjih pola godine pominju, ne samo u ove 3 to je reko i Lavrov i Zaharova
Нигде Руси нису истакли да су за то да се вучић склони на изборима.
Цитирај конкретно место и постави конкретни линк.
Nadam se da ćeš posle ovog detaljnog objašnjenja šta Rusi rade i govore prestati da otvaraš ovakve teme koje sa naslovom odgovaraju Vučiću, jer ću pomisliti da botuješ za njega
Русија је директно подржала Вучића.

Не причај глупости

Постављена је таман онако како треба. Имаш линкове на све званичне објаве и то са званичних руских институционалних канала.
Не медији. Институције.

Пшеничников је НИКО и НИШТА у Русији.

Не нису то рекли. Него ово:
"Прелазак са мирних протеста на насилни сценарио се одвија упркос томе што руководство земље озбиљно схвата тренутну ситуацију и постојеће проблеме, нуди мере за решавање несугласица у политичком, правном и уставном пољу. Између осталог, најављује спремност за одржавање превремених избора."

Дакле, Лавров лаже да Вучић нудио изборе. Нудио је у јануару, не у августу.

Ево линк
https://t.me/rusembserbia/3022

То Харченко прети.

То је твоје мишљење које се не темељи у руским изјашњењима.

Апсолутно не видим. Видим јасну и отворену подршку и дување у једра вучићевој причи о цветнаја револуцији.
Читаш ли ти уопште?

Нигде Руси нису истакли да су за то да се вучић склони на изборима.
Цитирај конкретно место и постави конкретни линк.

Očigledno je da ne znaš da čitaš ono što Rusi objave.

Ali ja sam tu da ti prevedem šta Rusi misle kada nešto napišu,
link o tome da Rusi podržavaju vanredne izbore na kojima će Vučić biti smenjen imaš u Drugoj objavi , baš u onoj koju si citirao pogrešno MIP Rusije u kojoj pominju vanredne izbore.
Tu se oni igraju sa Vučićem pominjući razularenu masu, bandite, a u stvari poenta celog teksta MIP Rusije je da pominju vanredne izbore.
Pa zar ti ne vidiš da je Vučićev medij Sputnik koji je tu izjavu MIP-a Rusije objavio, baš izbacio tu rečenicu o vanrednim izborima ?
I celu temu sam pokrenuo oko toga izbacivanja rečenice, što možeš da vidiš ako klikneš na taj moj post

Očigledno je da ne znaš da čitaš ono što Rusi objave.

Ali ja sam tu da ti prevedem šta Rusi misle kada nešto napišu,
link o tome da Rusi podržavaju vanredne izbore na kojima će Vučić biti smenjen imaš u Drugoj objavi , baš u onoj koju si citirao pogrešno MIP Rusije u kojoj pominju vanredne izbore.
Tu se oni igraju sa Vučićem pominjući razularenu masu, bandite, a u stvari poenta celog teksta MIP Rusije je da pominju vanredne izbore.
Pa zar ti ne vidiš da je Vučićev medij Sputnik koji je tu izjavu MIP-a Rusije objavio, baš izbacio tu rečenicu o vanrednim izborima ?
I celu temu sam pokrenuo oko toga izbacivanja rečenice, što možeš da vidiš ako klikneš na taj moj post
Ma, да, кад руси кажу да смо ми "разуларени дивљаци", они заправо поручују "вучићу педеру".
Кад руси кажу да полиција законито линчује људе, они заправо тврде "студенти су у праву".

Pa zar ti ne vidiš da je Vučićev medij Sputnik koji je tu izjavu MIP-a Rusije objavio
Чекај, који део не разумеш? Какав Спутњик???
Објавио сам текст који је поставила Амбасада Русије која је обавештење превела на српски, онако како мисле да је прикладно.

Чекај, који део не разумеш? Какав Спутњик???
Објавио сам текст који је поставила Амбасада Русије која је обавештење превела на српски, онако како мисле да је прикладно.
Nije to to, nego se odnosi na objavu Sputnika od pre mesec dana, imaš u mojoj poruci kao Objava broj 2 klikni na poruku koju sam ispod citirao "Ovo je originalna objava MIP Rusije" i videćeš da sam pre mesec dana pokrenuo temu da je Vučićev Sputnik izostavio rečenicu o vanrednim izborima (što je po meni skandal u izvrtanju rečenica MIP Rusije)

Ma, да, кад руси кажу да смо ми "разуларени дивљаци", они заправо поручују "вучићу педеру".
Кад руси кажу да полиција законито линчује људе, они заправо тврде "студенти су у праву".
Vučić je na evropskom putu, kaže Ponoš, a Rusi ga toliko "vole"? Kako to? :)

Саопштење Министарства спољних послова Руске Федерације
15/08/2025

https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/2041716/

РУСКИ МСПКоментар
Од 13. августа, највеће српске градове захватио је нови талас уличних нереда који превазилазе границе цивилизованог понашања.ТО је почело пиротехником ћација у Врбасу и Бачкој Паланци, а наставило се полицијском бруталношћу у Ваљеву.
МСП то прећуткује.
Одређене снаге у Србији, под плаштом парола о „тражењу правде и демократије“, не презају од отворене агресије, варварства и насиља. Хулигани нападају административне зграде, просторије владајуће странке. Дошло је чак и до паљења објеката у којима су се налазили људи. Јавни ред, безбедност и животи грађана су угрожени.Осуђује демонстранте, ни реч о ћацијима и полицијској бруталности. МСП то прећуткује.
Полицијски службеници, који законитим методама и средствима покушавају да обуздају разуздане насилнике, сами постају мета напада. Десетине припадника снага безбедности су повређене. Страдају и мирни грађани. Власт успева да задржи контролу над ситуацијом, мада је то све теже.МСП каже да је полицијска бруталност скроз законита, а демонстранти су "разуздани насилници". Превод руске амбасаде на српски користи израз "разуздани ДИВЉАЦИ". Не помињу пребијене грађане и студенте. МСП то прећуткује.
Прелазак са мирних демонстрација на насилан сценарио одвија се упркос чињеници да руководство земље озбиљно схвата тренутну ситуацију и постојеће проблеме, те нуди мере за решавање неслагања у политичком, правном и уставном оквиру. Између осталог, изражена је спремност за одржавање ванредних избора.Хвали Вучића да чини све да ствари буду добре и лепе. Лажу да је понудио ванредне изборе.
Русија не може остати равнодушна према дешавањима у братској Србији, која у тешким условима налази снаге да очува самосталност и брани суверенитет. У Москви су уверени да ће се у овој земљи обновити мир и стабилност, и да ће она успети да се избори са покушајима нарушавања унутрашњег јединства српског народа, који је од суштинског значаја у овом историјском тренутку.Општа подршка Србији надовезује се на претходне похвале властима-

Не постоји неки племенити и брадати Рус-баћушка који воли Србију, буди се мамуран после целе ноћи пића, одлази на исповест у цик зоре, широко се крсти и до земље клања и сети се да Богу препоручи и јадне Србе. Ако их је и било, давно су погинули у рату у који смо их увукли, и у ужасима који су уследили.

Можда. АЛи треба имати у виду другу страну. А тамо за Србе постоји само смрт, робовање, понижење, и на крају опет само смрт. Наравно да ја знам да ту нема мржње у највећем. На пример, у Енглеској. Он нас сматрају за мање него бибашвабе. Изнад су љубави и мржње у сваком случају. Али осим смрти, за нас Србе, тамо нема других идеја.

Od kad su se Rusi aktivirali vidno je sve manje ljudi na protestima tako da očigledno rusofili većinom slede zvaničnu politiku. Postaju takozvani neutralni ako već nisu za Vučića.

Ovo je potpuna neistina i možda bi botovi samo želeli da je to tako ali zapravo nije, mislim od samog početka studentima i protestantima je bilo jasno da nemaju nikakvu podršku sa strane niti na nju mogu da računaju i da ih ne podržavaju ni Rusi, ni Kinezi, ni EU, ni Ameri ni niko i tokom svih ovih meseci niko ko je protestvovao, išao na proteste i slično nije se mnogo obazirao na izjave bilo iz Moskve, bilo iz Brisela ili odakle već i ljude je bilo briga i šta kaže Lavrov i šta kaže milfara Zaharova i ni šta kaže Tramp, Ursula, Orban, Merc ili neko tamo, već od samog početka svi su bili u fazonu da je ovo naša stvar koju mi sami moramo da iznesemo i da rešimo a da sa strane ko god želi da da podršku (makar verbalnu i moralnu samo) je dobrodošao ali niko nije neophodan i da mi nastavljamo našu borbu, za našu zemlju, za bolje i pravednije društvo u našoj zemlji i da nas ne zanima šta god sa strane imao neko da kaže ili imao neke primedbe pa makar to bili i Rusi.
Tako da od samog početka nit su sad Rusi nešto mnogo menjali stav prema protestima u Srbiji, nit su se realno mnogo i bavili nama (imaju oni svoja preča posla) nit se iko od studenata i ljudi koji protestvuju ovde mnogo obazirao na njihovo mišljenje i njihov zvaničan stav (koji je uglavnom bio neodređen, kao ne sme biti nasilja, ne sme se dozvoliti strano uplitanje i stvar se mora rešiti dijalogom i dogovorom i bla bla).

Od kad su se Rusi aktivirali vidno je sve manje ljudi na protestima tako da očigledno rusofili većinom slede zvaničnu politiku. Postaju takozvani neutralni ako već nisu za Vučića.
Да ли је неко заиста мислио да протести могу да трају у недоглед?

Протести могу бити вид борбе али не и стратегија, побогу.

ти си у праву, нас је русија издала. али и вас је еу
дај да срушимо аљека , па ћемо после да се договоримо оћемо ли на исток или на запад, реферндумом, али прво њега да решимо

ovo kao da je pisao toni bler, aljekov savetnik, zar on jos uvek radi za siptara, pod pseudonimom? jok nego ti umisljas da si toni :balavi:

Da, to je baš odlična ilustracija. Proruski protivnici Vučića jednostavno ne mogu da ukapiraju da je on ruski čovek, a sa Zapadom donekle sarađuje jer to i Rusima treba i u meri u kojoj mu oni dozvoljavaju. Nije to teško shvatiti, ali morate razumeti da rusofili nisu baš preterano pametna bića.

Da, to je baš odlična ilustracija. Proruski protivnici Vučića jednostavno ne mogu da ukapiraju da je on ruski čovek, a sa Zapadom donekle sarađuje jer to i Rusima treba i u meri u kojoj mu oni dozvoljavaju. Nije to teško shvatiti, ali morate razumeti da rusofili nisu baš preterano pametna bića.
Jes' zapadni agenti su u Hotelu Ric ili kako već, 2008. napravili sebi ruskog čoveka u Srbiji.

54906902.jpg

1758227603246.jpeg

IMG_6530.jpeg

На све стране код протестаната видимо пароле Вучић издајник, па се ту наводи како је продао Косово, како продаје националне интересе западу, па прича око литијума итд. Руси свакако немају ништа са било чим од тога. Дакле како ти као паметни западофил објашњаваш ту контрадикцију да је руски човјек, a истовремено издајник који продаје западу виталне националне интересе, да ли су сви ти "не претјерано паметни русофили" глупи или нису у праву, јер се из твоје тврдње може само тако нешто закључити?

Можда. АЛи треба имати у виду другу страну. А тамо за Србе постоји само смрт, робовање, понижење, и на крају опет само смрт. Наравно да ја знам да ту нема мржње у највећем. На пример, у Енглеској. Он нас сматрају за мање него бибашвабе. Изнад су љубави и мржње у сваком случају. Али осим смрти, за нас Србе, тамо нема других идеја.
100% sve tačno rečeno, ovo ću isto morati da zapamtim kako bi negde citirao 👍
"osim smrti za nas Srbe tamo u Engleskoj nema drudih ideja" 👍

Do istih zaključaka sam i ja stigao što se tiče Srba i zapada ali ja to stalno objašnjavam svojom rečenicom koju sam smislio i stalno je ponavljam koja je ipak i malo optimistična
"Jedini razlog što Srbija i Srbi postoje je taj jer Rusija ima nuklearno oružije"

Е, овако, драге колеге и колегинице по форумском писању:

Сведоци смо да је у последњих месец дана, званична Москва, тј. Путинова Русија, тј. Руска Федерација у више наврата поновила, истакла и подвукла своју подршку власти Александра Вучића.
Прва отворена подршка дошла је дан-два након бруталне полицијске интервенције у Ваљеву. У саопштењу руског Министарства спољних послова, речено је да је полиција наступила у складу са законом, а демонстранте назвала "разуларени дивљаци".
Друга отворена подршка стигла је у низу августовских изјава руског велепосланика у Србији, Александар Бокан-Харченка, који је подршку још више конкретизовао.
Трећа, најотворенија подршка до сад, стигла је прекјуче, од стране званичне институције обавештајних структура Руске Федерације, СВР.

Дакле, имамо врло чврст и јасан став званичне Русије поводом тога кога у Србији подржава и како благонаклоно гледа на све врсте репресије које власт предузима.

У том смислу, питање за проруске саборце из антивучић табора јесте да ли ћете:
1) послушати званични став Москве и одустати протеста?
2) одбити званични став Москве као непријатељски и наставити протесте?

Укратко, да ли вам је руско виђење ситуације у Србији важније од личног виђења ситуације у Србији?
.
Кажу, на извору је вода најчистија, па да покушам...

Ово је саопштење Спољне обавештајне службе Русије:

Европска унија спрема "српски Мајдан"
Прес биро СВР Русије, 15. септембар
15.09.2025.

Према информацијама којима располаже СВР актуелни немири у Србији у којима активно учествују млади у великој су мери производ субверзивних активности Европске уније и њених држава чланица.

Од почетка распада СФРЈ ЕУ води субверзивну делатност против Србије и интереса Србије и глупо је уопште ово доводити у питање. Kада су почела озбиљнија окупљања због игнорисања власти трагедије у Новом Саду сорошевци су покушали да упадну са заставом ЕУ, али их је гневна маса отерала и исцепала "пресвету" заставу.

Циљ европског либералног мејнстрима је да на власт у овој највећој балканској земљи доведе руководство које је послушно и лојално Бриселу. Мора се признати да евро-елите успевају у много чему: млади се радикализују, прелазе са мирних протеста на 'револуционарне' методе борбе и насиља.

И ово је неспорно. радикализација протеста и насиље само иде на руку власти која се дивљачки опходи према свим демонстрантима, уместо да се усредсреди на изазиваче за које се не бих изненадио да долазе са стране власти.

Међутим, како додају, сценарио "обојене револуције" који је Запад успешно тестирао у многим земљама, у Србији не успева. Коначни циљеви евробирократије нису остварени. Разлог за то су снажна патриотска осећања која и даље постоје у локалном друштву, уједињујући утицај Српске Православне Цркве, као и сећање на НАТО агресију и бомбардовање земље, што је резултирало њеним распадом".

И ово је тачно и то потврђује у свом интервјуу Дојче Веле Марта Кос када објашњава зашто нема застава ЕУ на протестима.

Kos se, prema njenoj izjavi koju je dala za Dojče Vele, i sama pitala zašto, za razliku od protesta u Gruziji, na protestima u Srbiji nema zastava EU. Ona je, kako kaže, to pitanje postavila tokom posete Srbiji različitim akterima, uključujući organizacije civilnog društva, profesore i univerzitete…

„Veoma je zanimljivo šta mi govore – prvo: ’Vi podržavate našeg predsednika Vučića.’ Drugo: ’Bombardovali ste nas. U redu, bio je to NATO, ali bombardovali ste našu zemlju.’ Treće: ’Želite da priznamo Kosovo.’ I četvrto: ’Ne želimo da naljutimo Rusiju.’ Dakle, odgovori idu u veoma različitim pravcima i to su osećanja koja takođe moramo da uzmemo u obzir. Zato planiramo da bolje predstavimo prednosti proširenja“, kaže komesarka Evropske unije.

https://www.danas.rs/vesti/politika...-zasto-nema-zastava-eu-na-protestima-u-srbiji

Европске елите желе да искористе годишњицу трагедије у Новом Саду 1. новембра да окрену ситуацију у своју корист. Нагласак се ставља на "испирање мозга" српске омладине и рекламирање такозване "светле европске будућности". Посебна улога намењена је наводно независним медијима. Њихова "независност" би требало да буде ојачана "демократским" европским новцем. Према добијеним подацима, следећи српски новински портали добијају значајну финансијску подршку од невладиних организација повезаних са Бриселом: ФоНет, РАМ Мрежа, Време, Јужне вести, Слободна реч, Бум93, Подринске, Фримедија, Инђија, СОинфо, ФАР, Сторителер, као и невладина организација Линк".

Нема разлога да се сумња да се преко медија врши испирање мозга целој нацији, а не само студентима и о томе овде постоје небројене теме.

Брисел рачуна на то да ће финансијска подршка медија и невладиних организација "мобилисати протестно бирачко тело, извести људе на улице и завршити 'српски Мајдан' по сценарију који је више пута одрађен". Међутим, лажна обећања европских званичника о 'скором уласку у расцветалу европску башту' су само мамац. Цена за ову све даљу перспективу мораће да се плати освајањима и заборавом предка. Поносни и уједињени српски народ није потребан Европској унији".

Закључак је логичан и тачан.

Где ти видиш да је ово подршка Вучићу ваљда је само теби јасно.

.

Poslednja izmena:
.
Према информацијама којима располаже СВР актуелни немири у Србији у којима активно учествују млади у великој су мери производ субверзивних активности Европске уније и њених држава чланица.

Од почетка распада СФРЈ ЕУ води субверзивну делатност против Србије и интереса Србије
Глупости које си научио Дневник 2 из 1991-2
и глупо је уопште ово доводити у питање. Kада су почела озбиљнија окупљања због игнорисања власти трагедије у Новом Саду сорошевци су покушали да упадну са заставом ЕУ, али их је гневна маса отерала и исцепала "пресвету" заставу.
Хм... "Гневна маса"... Проруски наложеници који су потом наметнули "локнастог Исуса" и потурали руске заставе. Па их нигде није било кад проради пендрек
Циљ европског либералног мејнстрима је да на власт у овој највећој балканској земљи доведе руководство које је послушно и лојално Бриселу. Мора се признати да евро-елите успевају у много чему: млади се радикализују, прелазе са мирних протеста на 'револуционарне' методе борбе и насиља.

И ово је неспорно. радикализација протеста и насиље само иде на руку власти која се дивљачки опходи према свим демонстрантима, уместо да се усредсреди на изазиваче за које се не бих изненадио да долазе са стране власти.
Међутим, како додају, сценарио "обојене револуције" који је Запад успешно тестирао у многим земљама, у Србији не успева. Коначни циљеви евробирократије нису остварени. Разлог за то су снажна патриотска осећања која и даље постоје у локалном друштву, уједињујући утицај Српске Православне Цркве, као и сећање на НАТО агресију и бомбардовање земље, што је резултирало њеним распадом".

И ово је тачно и то потврђује у свом интервјуу Дојче Веле Марта Кос када објашњава зашто нема застава ЕУ на протестима.
Булл-то-тхе-схит
Европске елите желе да искористе годишњицу трагедије у Новом Саду 1. новембра да окрену ситуацију у своју корист. Нагласак се ставља на "испирање мозга" српске омладине и рекламирање такозване "светле европске будућности". Посебна улога намењена је наводно независним медијима. Њихова "независност" би требало да буде ојачана "демократским" европским новцем. Према добијеним подацима, следећи српски новински портали добијају значајну финансијску подршку од невладиних организација повезаних са Бриселом: ФоНет, РАМ Мрежа, Време, Јужне вести, Слободна реч, Бум93, Подринске, Фримедија, Инђија, СОинфо, ФАР, Сторителер, као и невладина организација Линк".

Нема разлога да се сумња да се преко медија врши испирање мозга целој нацији, а не само студентима и о томе овде постоје небројене теме.
Булл-то-тхе-схит.
59% Срба верује да је Русија највећи донатор и инвеститор у Србији.
Јесте русија инвеститор.
Али у заглупљивање Срба
Брисел рачуна на то да ће финансијска подршка медија и невладиних организација "мобилисати протестно бирачко тело, извести људе на улице и завршити 'српски Мајдан' по сценарију који је више пута одрађен". Међутим, лажна обећања европских званичника о 'скором уласку у расцветалу европску башту' су само мамац. Цена за ову све даљу перспективу мораће да се плати освајањима и заборавом предка. Поносни и уједињени српски народ није потребан Европској унији".

Закључак је логичан и тачан.
Булл-то-тхе-схит
Где ти видиш да је ово подршка Вучићу ваљда је само теби јасно.

Ниси испратио ствари из Европарламента.

Глупости које си научио Дневник 2 из 1991-2

Хм... "Гневна маса"... Проруски наложеници који су потом наметнули "локнастог Исуса" и потурали руске заставе. Па их нигде није било кад проради пендрек

Булл-то-тхе-схит

Булл-то-тхе-схит.
59% Срба верује да је Русија највећи донатор и инвеститор у Србији.
Јесте русија инвеститор.
Али у заглупљивање Срба

Булл-то-тхе-схит

Ниси испратио ствари из Европарламента.
.
Као што си небројено пута до сада показао, производ твог промишљања је Булл-то-тхе-схит.

Европарламент је дебатни клуб којег нико не зарезује.

Када смо већ код медија, зар ниси приметио упорне покушаје медија да се Вучић прикаже као радикал који прави хаос у Србији јер је баш радикал?

Смешно звуче захтеви за увођење санкција ЕУ Србији због "радикала" Вучића.

Значи, требало би да се уведу санкције Ани Брнабић, Дачићу, Марку Ђурићу, Весићу, Малом, Шапићу, Шутановцу, Јелени Милић...

Елити данашње радикалне Србије :rotf:

.

.
Као што си небројено пута до сада показао, производ твог промишљања је Булл-то-тхе-схит.

Европарламент је дебатни клуб којег нико не зарезује.

Када смо већ код медија, зар ниси приметио упорне покушаје медија да се Вучић прикаже као радикал који прави хаос у Србији јер је баш радикал?

Смешно звуче захтеви за увођење санкција ЕУ Србији због "радикала" Вучића.

Значи, требало би да се уведу санкције Ани Брнабић, Дачићу, Марку Ђурићу, Весићу, Малом, Шапићу, Шутановцу, Јелени Милић...

Елити данашње радикалне Србије :rotf:

.
Прво, зашто Русија јавно и отворено подржава Вучића нарочиз од августа?
друго: Зашто Русија српске студенте назива "разуларени дивљаци/насилници"?
Треће, да ли си ти прихватљиве претходне две ствари?

Back