Propolis kapi za nos ??

Mozes da ih usmrknes ali ces se derati ko jarac . Propolis se mijesa sa alkoholom i pece kao djavo ako ga slucajno usmrknes .
Mozes ispirati nos slanom vodom a na kolicinu od 10 mililitara dodati jednu kap propolisa a tako zna da pece . Cist propolis je
inace u cvrstom stanju i ne vjerujem da ga negdje mozes kupiti takvog .

Ne verujem da ces ostetiti sluznicu nosa, a i peci ce samo ako imas ranicu.
Ja nisam stavljala propolis kapi u nos jer unazad 20-30 godina ne pamtim da sam imala prehladu. Ali pre neko vreme zabolelo me uvo i ja stapic od vate namocim propolisom i pazljivo unutra namazem uvo, skroz duboko do bubne opne. drugi dan ni traga nelagodnosti svee proslo. I nista me nije peklo
A propolis kapi kupim na pijaci od pcelara

Не знам, никада то нисам радио, а свакодневно конзумирам прополис. Био сам страшно прехлађен претходних недеља, потрошио тону марамица, па ми опет није пало на памет да капам прополис у нос.... Немојте такве ствари питати на форуму, већ питајте свог лекара. Сад размишљам у вези ове ситуације, није ми баш логично, пчеле користе прополис да би затварале отворе у кошници (прополис је лепљив и смоласт), па по аналогији неће помоћи у отварању дисајних путева.. Али опет кажем, не знам, нисам лекар.... али моја мајка је лекар и никада ми није предложила нешто слично, баш ћу да је питам у вези инхалирања прополисом.

Ja se ne bi inhalirala ( nisam lekar, znaci ovo je samo moje misljenje ) jer tako delice propolisa unosim u pluca i nisam sigurna da li je to dobro.
Ali bih namazala nozdrve iznutra jer kazu da propolis ubija preko 100 raznih virusa i bakterija pa ce na taj nacin pomoci a sloj koji se stapicem sa vatom namaze iznutra po sluzokozi ne verujem da moze da skodi

Back