Propast modernog kapitalizma ili....

Осталим учесницима:
Хвала вам на одговорима, занимљиви су и пуно су задовољили моју знатижељу
Нисам дорасла да дискутујем с вама о овоме јер не располажем са довољно информација, али ме тема занима па ћу наставити да пратим шта мислите....

Pa agenti američke CIA-e su bili i još uvek su instruktori patriotizma u Latin Americi.Takođe su i instruktori demokratije.A Pinoče je bio njihov đak.:)
Jeste, ali moje pitanje se odnosilo na to gde je nacionalsocijalizam uspeo da stvori humano i uspešno društvo. Mislim, osetio sam razmišljanje koje ide u smeru ideje da Hitler nije bio baš tako loš, samo da eto nije napao Rusiju...

Nemojte se igrati time.:besan2:

Jeste, ali moje pitanje se odnosilo na to gde je nacionalsocijalizam uspeo da stvori humano i uspešno društvo. Mislim, osetio sam razmišljanje koje ide u smeru ideje da Hitler nije bio baš tako loš, samo da eto nije napao Rusiju...

Nemojte se igrati time.:besan2:
Hitler i nacionalsocijalizam su unazadili i uništili Evropu i deo Sveta.Nažalost,sledbenici koji se igraju idejama nacionalsocijalizma su itekako živi,već sam rekao ko i gde.I ne ustručavaju se da koriste te ideje kad su dobre pare u pitanju pošto ne postoji niko ko može da im sudi i/ili presudi.

Novo moderno uredjenje nakon kapitalizma bi bilo komunizam, ali kao nastavak kapitalistickog prosperiteta, a ne propasti. Ovako se ocekuje nesto sasvim zlo i naopako, tumbanje i krah, kako Biblija i predvidja.

a sad razumem. komunizam je najvisi oblik kapitalizma u kojem konacno sve ama bas sve pripada kapitalistima pa cak i nasi zivoti vazduh voda itd
lepo ga smislise.

Ne, ja se s ovim ne slazem
To novo drustveno uredjenje bi bio da to tako nazovem - kapitalni socijalizam
On bi vratio u vlasnistvo drzave sve strateske resurse, imao jak socijalni program u svim socijalnim oblastima, a u ostalim sferama bi pustio da trzisna ekonomija deluje
Ovo zvuci utopijski kada je Srbija u pitanju
Ali ovde pricamo o trendu u svetu, a ne o nasoj zemlji

Back