Govoris o filmovima gde je jedan americka propaganda koja nije cak ni svariva posto ne igra Cak Noris i govoris o filmu koji je usao u liste najvecih promasaja svih vremena.
Ja ne mogu da zamislim coveka koji moze da gleda onu scenu gde Hopkins jede coveku mozak na zivo ,a da se ne smeje.
Vidis , fora je u tome sto ti branis svoju stranu vec 10 postova unazad bez i jednog jedinog argumenta ,razumem te ,posto argument ne postoji.
Govoris o filmovima koji nemaju nikakav informacioni,umetnicki ili sok efekat na publiku .
Tako da smo to ustanovili ,ali mi samo nije jasno kako idalje ostajes pri svom
A inace, vrlo je neobicno da u ratnim filmovima ima propagande. I karakteristicno samo za americku produkciju. Ostale zemlje su potpuno objektivne po tom pitanju. Da li su Otpisani los film/serija zbog izrazite komunisticke propagande? Naravno da ne. Sta Afganistanci misle o onom ruskom 9 ceta? Sve najgore. U filmu se vidi da su Ameri nesto hteli, zayebali se, i odustali. Navodno da bi zaustavili katastrofu. To sto mi znamo u sta se pretvaraju te njihove humanitarne intervencije a u filmu to nije eksplicitno naglaseno ne znaci da nam Skot podmece neku laznu verziju istorije, kao recimo Majkl Bej ili Klint Istvud sa svojim ratnim filmovima. Nema kritike americke spoljne politike kao ni intoniranja americke himne i posete Klintona povredjenim vojnicima. Ali ima jedan deo kad onaj crnac razgovara sa zarobljenim pilotom helikoptera i kaze mu nesto u stilu: "Vi Amerikanci zivite svoje male, dosadne zivote i nikada necete da shvatite da postoje i druge zemlje sa drugacijom kulturom". Ovo sam sad napisao po secanju, ali otprilike je to to.
Hanibal... konzumacija dela mozga cije odstranjivanje covek ne bi primetio ako je tesko drogiran... ako cemo da se vodimo tim kriterijumima, smejao bih se i u Jagancima kad uspeva da savlada cuvare, a o drugim filmovima i da ne pricam.
U "Dobar, los, zao" Klintara pobije trojicu u dvoboju. Komedija. Koliko ljudi je reklo da im je Prometej dobar film, a u njemu ona urnebesna scena sa carskim rezom na zivo i posle toga kao da nista nije bilo, devojka ustane i otrci? Ne moraju svi filmovi da imaju takve efekte koje si naveo. Bio je ovde jedan lik koji je izvalio da je Taxi Driver srranje jer nije nikako doprineo smanjenju stope kriminala (valjda je hteo da kaze da film nema edukativni efekat).
Ali dobro, ukusi se razlikuju, malo sam oduzio i sto se mene tice, mozemo da zavrsimo s ovim. Primetio sam da imas visoke kriterijume, ja mozda imam nize, pa je u tome stvar. Ovaj kolega gore je napisao bas nadahnut post za Body of Lies koji ja ne bi gledao ponovo ni za pare.