Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 103.604

Prequel Tudjina i film koji bi trebalo da izmedju ostalog i objasni porijeklo tog stvora, iz ruku upravo Ridlija Skota koji je prvi film iz tog serijala i rezirao 1979. godine.
Utisci?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
- 2 arheologa koji gledaju slike u pecini na zemlji i iz toga doju do zakljuchka da su kreacionisti u pravu (i to njihovo uverenje je dovoljan dokaz da se krene u misiju)
- geolog koji hi-tech srpavama skenira unutrashnjost vanzemaljske pecine ali se posle i pored toga izgubi u njoj
- biolog koji oce da pomazi nepoznato stvorenje koje je ochigledno u stavu za napad (btw. obojica izgledaju i ponashaju se ne ko nauchnici nego ko dva blouka ispala iz trejnspotinga)
- ljudi koji idu na misiju koja podrazumeva 2 godine hibernacije a upoznaju se tek nakon budjenja posle 2 godine
- zena koja sama sebi izvrshi carski rez i zashije se heftalicama 5 minuta kasnije trchi skache i izvodi svakojake akrobacije
- vanzemaljski dnk koji je 100% istovetan ljudskom( shto je nemoguce jer bilo koja dva bitja nemaju identichan dnk lanac )
- veliki vanzemaljski spejship koji padne na zemlju i kotrlja se ko dzinovska krofna spljashti zenu koja bezi U NAZAD jer jadna nije skapirala da kad se neshto kotrlja ka tebi velikom brzinom logichno ga je izbetji ako krenesh U STRANU
- android koji nauchi da GOVORI vanzemaljski jezik CHITAJUCI ga(fonetski nemoguce)
- sastav vazduha na vanzemaljskoj planeti koji je moguce disati ali nauchnici ochigledno nisu dobro obaveshteni
- svemirski brod koji bez skeniranja sleti bash u blizini venzemaljskih gradjevina
- zena kojoj ostalo 2 minuta vazduha u kacigi pretrchi par kilometara za to vreme da dodje do bezbednog mesta (nakon shto je sama sebi izvrshila vec pomenuti carski rez
Moj krajnji utisak je da je chika Ridli star chovek koji treba da se okane filmova i chuva unuka Marka.
A da ne pominjemo koliko je scena i ideja maznuto iz filma alien i aliens:- 2 arheologa koji gledaju slike u pecini na zemlji i iz toga doju do zakljuchka da su kreacionisti u pravu (i to njihovo uverenje je dovoljan dokaz da se krene u misiju)
- geolog koji hi-tech srpavama skenira unutrashnjost vanzemaljske pecine ali se posle i pored toga izgubi u njoj
- biolog koji oce da pomazi nepoznato stvorenje koje je ochigledno u stavu za napad (btw. obojica izgledaju i ponashaju se ne ko nauchnici nego ko dva blouka ispala iz trejnspotinga)
- ljudi koji idu na misiju koja podrazumeva 2 godine hibernacije a upoznaju se tek nakon budjenja posle 2 godine
- zena koja sama sebi izvrshi carski rez i zashije se heftalicama 5 minuta kasnije trchi skache i izvodi svakojake akrobacije
- vanzemaljski dnk koji je 100% istovetan ljudskom( shto je nemoguce jer bilo koja dva bitja nemaju identichan dnk lanac )
- veliki vanzemaljski spejship koji padne na zemlju i kotrlja se ko dzinovska krofna spljashti zenu koja bezi U NAZAD jer jadna nije skapirala da kad se neshto kotrlja ka tebi velikom brzinom logichno ga je izbetji ako krenesh U STRANU
- android koji nauchi da GOVORI vanzemaljski jezik CHITAJUCI ga(fonetski nemoguce)
- sastav vazduha na vanzemaljskoj planeti koji je moguce disati ali nauchnici ochigledno nisu dobro obaveshteni
- svemirski brod koji bez skeniranja sleti bash u blizini venzemaljskih gradjevina
- zena kojoj ostalo 2 minuta vazduha u kacigi pretrchi par kilometara za to vreme da dodje do bezbednog mesta (nakon shto je sama sebi izvrshila vec pomenuti carski rez
Moj krajnji utisak je da je chika Ridli star chovek koji treba da se okane filmova i chuva unuka Marka.
A da ne pominjemo koliko je scena i ideja maznuto iz filma alien i aliens:
1.Android u Prometeju je isti kao android Bishop u aliens-ima (čak i jedan i drugi ostaju bez tela i funkcioniše im samo glava)
2. Alien koji se razvija u utobi žrtve i koji iskače odatle.
3. Vertikalne čaure u kojima je organski oblik
4. još milion drugih sitnica
Nije ni sve tako loše i crno u filmu....... Dizajn i izgled svemirskog broda spolja i iznutra je vrhunski odrađen. Hi - teck sprave za skeniranje unutrašnjosti objekata su dobra ideja. Slika vodopada na početku filma je vrhunski 3d odrađena...... Ideja za film je u suštini dobra, ali je glupo realizovana i razrađena u detaljima.... Posebno smeta što priča nije zaokružena već su vrata široko otvorena za drugi deo........
Da sam hteo da gledam retardiran cgi fest gledao bi ponovo avatar.
Ovo se reklamira kao neki fol"intelektualni" sf a nema ni i od intelekta.
Ja sam samo naveo nauchni deo i kako je amaterski odradjen ko da nisu imali para da angazuju ljude koji ce onom s iz sf dati kakav takav kredibilitet
Ideja filma je tipichno za Ridlija pokradena,on je u stvari plagirao "Misija na Marsu" Brajana De Palme
Isto tako je Nebesko Kraljevstvo plagijat Pepeo i krv ili tako neshto evropska koprodoukcija o krstashima
Ili Gladijator plagijat Pad Rimskog Carstva
A u to da ni jedno pitanje koje film postavlja nije odgovoreno nisam hteo ni da ulazim..nekako sam to i ochekivao(zashto su elijeni hteli da nas unishte ako su nas napravili,shta im se desilo pa nije krenula invazija..itd.)
Ridli Skot se angažuje kada se u neki film ulaže mnogo novca ,i kada film ne sme da postane ekonmski fijasko.Na tom planu on je zaista odličan režiser.Najbolji primer su upravo navedeni originalni filmovi,kojih se seća daleko manji broj ljudi,dok su Ridlijevi plagijati svi odreda kultni filmovi za koje zna svako.
Daleko gori u tom pogledu je Džejms Kameron koji je u toliko meri postao zanatski režiser,kojeg sada zovu isključivo kao siguricu koja neće omanuti -Titanic,Avatar.Kakva bedna sudbina. Filmovi Ridlija Skota bar imaju neki autentični pečat.
Zato od majstora za horor film volim starog dobrog Džona Karpentera.Sveobuhvati i samosvojni režiser .Sam režira,sam piše scenario a po potrebi i stvara muziku za svoje filmove,a uz to zna i da glumi.![]()
...i eto chicha glishe i u egiptu i shkotskoj i mesopotamiji isto pokazuju...i to je to epohalno otkrice wauuuZar je toliko tehsko bilo smisliti neki kolko tolko nauchni "putokaz,trag" shta god sa zemlje shto bi ih tamo odvelo jer ovo je ko da dete od 10 godina smishljalo zaplet
![]()
.....
Ako bi netko mogao objasniti vezu prve scene u filmu sa bilo čime bi bi zahvalan.
Nije moje objašnjenje,ali našao sam na jednom odličnom blogu.I mene je zanimala ta scena.
http://blog.khanneasuntzu.com/?p=3380
Mislim da je objašnjenje najpribližnije zamisli filma.Čitao sam i druga objašnjenja ,ali ovo mi se posebno dopalo.
Ukratko ,jedan od Inžinjera guta snažan otrov,koji dovodi do dezintegracije njegovog tela na DNK ,od kojeg nastaje život na planeti Zemlji
Nema na chemu i drugi put ni ne vredi ga gledati.
A drugar ti je retardiran.
ok to nam je jasno daaaaaaali zasto je popio otrov. jel on dobrovoljna zrtva? ciji je onaj brod iznad njega?
malo me nervira kad urade film nejasno pa si prinudjen da guglas objasnjenja.
to se redovno dogadjalo u Lost-u.. koliko gledas seriju, toliko si prinudjen da pratis diskusije na netu da bi povezao radnju/vreme/ljude/simboliku..
ok to nam je jasno daaaaaaali zasto je popio otrov. jel on dobrovoljna zrtva? ciji je onaj brod iznad njega?
To ćemo videti 2013.
Naravno da je na dobrovoljnoj osnovi.Sam način na koji ispija otrov je izrazito ritualan.Nosi plašt,koji podseća na svešteničku odeću,iza njega se nalazi stariji Inžinjer,koji sudeći po ukrasima koje nosi ima ulogu neke vrste prvosveštenika.Odeću skida sasvim smireno i isto tako ispija otrov.Cela atmosfera je izrazito svečana.U pitanju je sveti čin u stvaranju nečeg novog.
![]()
![]()