Promena uverenja

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
Koliko mislite da je iskrena promena uverenja i šta zapravo može da izazove istinsku promenu?
Uvek me je fasciniralo kako ljudi koji su do juče verovali u jedno, , uskoro počinju da se kunu u nešto sasvim drugo, uglavnom nespojivo sa prethodnim.
Mislim na stav i ponašanje u životu uopšte

Koliko mislite da je iskrena promena uverenja i šta zapravo može da izazove istinsku promenu?
Uvek me je fasciniralo kako ljudi koji su do juče verovali u jedno, , uskoro počinju da se kunu u nešto sasvim drugo, uglavnom nespojivo sa prethodnim.
Mislim na stav i ponašanje u životu uopšte

Moze se desiti da je neko bio zatucan i verovao u nesto jer su mu svi oko njega tako govorili,najcesci slucaj bliznji...i onda kad malo "iskoraci" iz tog nametnutog sistema verovanja brzo shvati da to nije to ustvari.
U praksi je cest primer i kad nesto prestane biti tolko popularno i korisno predje se u nesto drugo sto je bolje,al tu je rec samo o guzicenju uz ono sto prolazi trenutno u drustvu :zjede:,taki menjaju uverenja svaki dan i njih ne treba posebno ni racunati.
Ali da bi covek samosvesno promenio svoja uverenja,uglavnom se mora desiti neki jak okidac spolja :koto:

Ja vidim 2 mogucnosti:

- Da je osoba vaspitana s odredjenim stavovima, a nikad sama nije proucila stvar,
i imala svoje licno uverenje.
A onda kada sama razmisli svojom glavom- stekne svoj pravi stav.

- Osoba dozivi nesto, i nakon tog iskustva promeni misljenje.

promenim misljenje kad saznam neku novu informaciju

ili kad razmislim jos jednom o problemu i shvatim da nisam bio u pravu

a ovi sto menjaju uverenje svaki cas samo pokazuju da uverenje ni nemaju.

Ili: Razocarenje

Neki katolik voli i postuje jezuite, naravno

A onda procita knjigu ispovesti bivseg jezuite, i dodje do zakljucka da to zaista tako jeste..
i da to nije moralost koju zagovara crkva.

Onda promeni uverenje.

Evo ga jedan :p sam se javlja ^^

Ja nisam.... Zanimljivo je koliko zla su ljudi u stanju svesno da urade.

I ja sam citao ponesto o njima i mogu ti reci...pronalazim se dosta :per: :mrgreen: ...samo postoji jedna fundamentalna razlika izmedju nas -mene nikad nije zanimala moc nad drugima i uvek mi je to bilo odvratno,a to bas oni rade,to je razlog velikog zla u svetu :(.

A sad nisi? :tongue2:...aj sad lepo priznaj :rtfm: ,priznaj ovde lepo pred forumom i gresi ce ti biti oprosteni :mrgreen: :pop2:

I ja sam citao ponesto o njima i mogu ti reci...pronalazim se dosta :per: :mrgreen: ...samo postoji jedna fundamentalna razlika izmedju nas -mene nikad nije zanimala moc nad drugima i uvek mi je to bilo odvratno,a to bas oni rade,to je razlog velikog zla u svetu :(.

A sad nisi? :tongue2:...aj sad lepo priznaj :rtfm: ,priznaj ovde lepo pred forumom i gresi ce ti biti oprosteni :mrgreen: :pop2:

jezuiti su valjda nesto jezivo dobro obrazovani je l tako
misionare na svakom koraku sram ih bilo : )))

Procitajte, ili barem prelistajte ovu knjigu:http://www.cps.org.rs/alberto.pdf
da vam se otvore oci..
Jako je poznata, i mnogi su je vec procitali.

Oni su esencija zla...nazalost.

Back