cvrle77
Iskusan
- Poruka
- 6.858
Kako doživljavate kada neki Srbin pređe iz Pravoslavlja u neku drugu veru? Doživite li to delimično kao oblik izdajništva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ova tema pokazuje da smisao, svrha i potreba za religijom nije ispravno shvaćena.
Bilo koja religija, u svojoj osnovi ima u zadatak da pomogne ljudima da se duhovno razvijaju i polako otvaraju svoje srce i svest prema ljubavi širih zajednica te prema celom čovečanstvu i životu uopšte. Odnosno, da nauče da jednoga dana sebe okrenu prema Bogu iz ljubavi a ne iz straha od životnih uslova ili samog Boga.
Kako svi mi nismo u istom stadijumu duhovne evolucije (zato što i nismo počeli imati životna školovanja u istom trenutku) to i postoji potreba za različitim duhovnim putevima (čitaj religijama - iako su ih ljudi preopteretili vlastitim pogrešnim vidjenjima). U tim mnogobrojnim religijama pojedinci bi trebali naći ono učenje koje odgovara njihovim trenutnim potrebama. Iz tih razloga prelazak iz religije u religiju nema nikakve veze sa izdajom bilo koga ili sa potrebom da se uzima oružje zbog religijske različitosti.
To ratovanje podseća na mladalčke kavge koje su se nekada vodile recimo izmedju Zemunaca i Zvezdaraca. Po kojoj osnovi? Po osnovi zunzara koji su zvrndali u glavi.
Kada ljudi shvate da imaju naklonosti ili potrebu da istražuju po drugim religijama onda bi to trebao biti gest kojeg treba podržati. Jer, to znači da se ta Duša polako budi prema novim celovitijim saznanjima pa pokušava da u drugim religijama nadje koji dodatni kamičak za vlastiti mozaik razumevanja života.
Ukoliko se religija smatra zacementiranom bez prava da se istražuje onda je to kao i bara koja je nastala od izlivanja reke u kojoj više nema životam drugog već samo smrad sa komarcima koji se izležu. Tada bi sve religije delovale kao što se danas odvija u jednoj zemlji na istoku gde ljudi istraživanjem po drugim religijama dovode u opasnost ne samo svoj život več i živote cele svoje familije.
Religija je da oplemeni čoveka i uzdigne ga u svojoj svesti i ljubavi kako bi se približio svojoj životnoj realizaciji.
U osnovi svi duhovni velikani, po kojima su nastajale religije, jesu podučavali u istom pravcu ali prilagodjenu datom trenutku vremena i datom stanju svesti auditorijuma... Zato blago onima koji neguju slobodu da ljudi mogu tragati i upotpuniti svoje napredovanje. U takvim okruženjima ima više ljubavi, tolerancije i svakako zdravije privrede.
citaj i pamti..to je duhovnost..Luis strahovito gresis.
Religija nema nikakve veze sa Bogom, dok duhovnost ima.Bog trazi dusu nazad.Nema nikakvih prilagodjavanja u istinskom razumevanju Bozije reci.Mnogobrojne religije je stvorio covek, Bog nije tezio tome.Njegova rec je vrlo jednostavna.Odabrao je Posrednika izmedju sebe i ljudske vrste, preko njega javio sud svetu, i sada je taj isti posrednik pord njega.
Moguce je da u tvojoj religiji ima i ratovanja i trazenja.Problem je sto tebe vode "duhovni majstori i entiteti", a koji te ne mogu dovesti do Boga, jer nisu "ovlasceni".
Ako hoces put do Boga, citaj njegovu rec, mani se kojekakvih majstorluka, jer samo je Jedan put do Boga, Tvorca.

citaj i pamti..to je duhovnost..![]()
e cek polako..reci mi prvo sta je duh..da li je to neka nedokuciva,zamrsena filozofija ili istinska realnost koja pripada svakom coveku citao ili necitao..Preporuci mi sta da Citam i da pamtim kako bi se nasao u Duhovnosti?

Luis strahovito gresis.
Religija nema nikakve veze sa Bogom, dok duhovnost ima.Bog trazi dusu nazad.Nema nikakvih prilagodjavanja u istinskom razumevanju Bozije reci.Mnogobrojne religije je stvorio covek, Bog nije tezio tome.Njegova rec je vrlo jednostavna.Odabrao je Posrednika izmedju sebe i ljudske vrste, preko njega javio sud svetu, i sada je taj isti posrednik pord njega.
Moguce je da u tvojoj religiji ima i ratovanja i trazenja.Problem je sto tebe vode "duhovni majstori i entiteti", a koji te ne mogu dovesti do Boga, jer nisu "ovlasceni".
Ako hoces put do Boga, citaj njegovu rec, mani se kojekakvih majstorluka, jer samo je Jedan put do Boga, Tvorca.
Kako doživljavate kada neki Srbin pređe iz Pravoslavlja u neku drugu veru? Doživite li to delimično kao oblik izdajništva?
Pitaš li se ti nekada; Može li u ovom svetu išta postojati bez plana i dozvole Boga?
Kada bi se pitao, sigurno bi shvatio da sve ima svoju svrhu.
Dakle, sve što postoji postoji da Duši (ono što ti jesi) da iskustva i da polako učiš život i ljubav i jednoga dana dosegneš Carstvo Nebesko.
Jeste, zato sam ja po tradiciji pravoslavac, ali imam svoja svhatanja o Bogu.
Naravno da može.
I jeste.
Sve.
Jer da nije tako, religije ne bi izmišljale boga i davale mu izaslanike, koji su došli da nam ponude njihove vizije duhovnosti i prodavanje magle o tome šta bog misli, želi, itd...
Kada bi to bila istina, to bi značilo da trebamo da se vratimo do naših Afričkih predaka da bismo shvatili da svi potičemo iz Afrike, a ne nekakve Srbije...dakle i tradicija i nacije su promenjive itekako. Da nisu, ti bi bio Afrikanac.
Tradicija je ono što ljudi usvoje kao ritual ponavljanja, poput stavljanja kupusa u oktobru da se kiseli. Takvih stvari imaš na hiljade. I jednog dana, kada kupovni kiseli kupus bude jeftiniji nego da ga sam kiseliš i ta tradicija će nestati, jer će postati nepraktična i besmislena. Retki će to raditi radi nekog očuvanja tradicije, dok ih ne pregazi vreme i ne smene se generacije.
Vidiš, Afganistanac kao i svaki čovek na ovom svetu se ponosi svpjim poreklom. Ako ne poštujemo ono što smo, onda smo ništa. Pametnom dosta.Nije da ja mogu tako da razmišljam, već je to bio odgovor na tvoju postavku stvari.
Ti kažeš da se tradicija ne može promeniti, a ja kažem: kako ne može kada su Srbi izgubili čak i svoju originalnu staroslovensku veru i tradiciju i zamenili je jevrejskom i još se busaju u grudi što su izdali veru svojih predaka i prodali se.
Gde su tradicije od pre deset vekova danas?
Ili od pre jednog veka?
Biti Srbin ili biti Avganistanac, znači roditi se na određenoj teritoriji. Ne znam zašto se treba ponositi nečim što nije izbor, već nešto određeno po rođenju. Da si se rodio bilo gde drugde opet bi bio ponosan da si se rodio baš tu. Potpuno besmisleno.
Vidiš, Afganistanac kao i svaki čovek na ovom svetu se ponosi svpjim poreklom. Ako ne poštujemo ono što smo, onda smo ništa. Pametnom dosta.
Vidiš, Afganistanac kao i svaki čovek na ovom svetu se ponosi svpjim poreklom. Ako ne poštujemo ono što smo, onda smo ništa. Pametnom dosta.
Nije da ja mogu tako da razmišljam, već je to bio odgovor na tvoju postavku stvari.
Ti kažeš da se tradicija ne može promeniti, a ja kažem: kako ne može kada su Srbi izgubili čak i svoju originalnu staroslovensku veru i tradiciju i zamenili je jevrejskom i još se busaju u grudi što su izdali veru svojih predaka i prodali se.
Gde su tradicije od pre deset vekova danas?
Ili od pre jednog veka?
Biti Srbin ili biti Avganistanac, znači roditi se na određenoj teritoriji. Ne znam zašto se treba ponositi nečim što nije izbor, već nešto određeno po rođenju. Da si se rodio bilo gde drugde opet bi bio ponosan da si se rodio baš tu. Potpuno besmisleno.
A i da ne pričamo o subjektivnosti gde postavljamo granicu dokle se to naše 'poreklo' proteže, nekako uvek zaboravljajući gadnu istoriju koju smo napravili, pa je prepravljamo i prekrajamo za buduća pokolenja, ostavljajući im u nasledstvo 'imena' naših vekovnih neprijatelja da oni nastave da biju bitke naših dedova, do istrebljenja pretpostavljam, jer onaj drugi nema pravo da se ponosi svojim poreklom...
Pitaš li se ti nekada; Može li u ovom svetu išta postojati bez plana i dozvole Boga?
Kada bi se pitao, sigurno bi shvatio da sve ima svoju svrhu. Tada bi shvatio nešto veoma važno a to je sledeće:
Kada bi danas inkarnirao Isus ti i tvoji istomišljenici biste bili u prvim redovima da ga ponovo razapnete?
Znaš li zašto? Sigurno da neznaš jer on ne bi imao šta drugp da podučava do li upravo ono što podučava Eckankar.
Dakle, sve što postoji postoji da Duši (ono što ti jesi) da iskustva i da polako učiš život i ljubav i jednoga dana dosegneš Carstvo Nebesko.
E, ali to nećeš moći bez pomoći pravog i jedinog predstavnika Boga.
Naravno, ne sad, ne u ovom životu već kada dodje vreme. A dotle juri okolo i uskraćuj drugima slobodu dosadjujući i namećuči im tvoju pamet koja je i tebi dosadila.
Srpska država je nastala na temeljima pravoslavlja, a e na temeljima mnogobožačke religije starih slovena. Ja be znam čoveka bilo koje nacije koji je se odriče i koji nije ponosan na nju. Ovo što si usvojio je novokomponovana svinjarija novog svetskog poretka koja želi da od tebe napravi bezličnu smesu i da ti oduzme ljudskost.
- - - - - - - - - -
Svinjarrija novog svetskog poretka.
To kad nestane odgovora, krivimo neke nevidljive neprijatelje? Đavola pretpostavljam.