Promena pola i forenzički tragovi

shonery

Aktivan član
Poruka
1.124
Jasna je stvar da kada muškarac odradi promenu pola(i to bude fizički neprimetno) on će i dalje ostavljati forenzičke tragove, kao da je u pitanju muškarac. Svaki forenzičar će zapravo tražiti muškarca, a ne ženu, zar ne (jasno je da mu se ne menja broj hromozoma operacijom, bez obzira koliko dobije ženskih hormona)?

ima li situacija kada bi to moglo da se izbegne? Npr, muškarac rođen u telu žene, izgledao je kao muškarac, ali je zapravo žensko, a niko mu nije brojao hromozome, jer je imao/la sve primarne seksualne odlike muškarca?

Jasna je stvar da kada muškarac odradi promenu pola(i to bude fizički neprimetno) on će i dalje ostavljati forenzičke tragove, kao da je u pitanju muškarac. Svaki forenzičar će zapravo tražiti muškarca, a ne ženu, zar ne (jasno je da mu se ne menja broj hromozoma operacijom, bez obzira koliko dobije ženskih hormona)?

ima li situacija kada bi to moglo da se izbegne? Npr, muškarac rođen u telu žene, izgledao je kao muškarac, ali je zapravo žensko, a niko mu nije brojao hromozome, jer je imao/la sve primarne seksualne odlike muškarca?

Da, postoje slucajevi da muskarac ima zenski DNK, kao sto postoji slucaj da muskarac do pola tela ima jedan DNK a od pola ima drugi DNK, zato sto je bio blizanac zajedno na toplom i vlaznom mestu...

u oba pola isto izgleda a forenzicar nece zagledati u gace dal je uspela operacija

da, to je i meni bilo jasno, nego sam se nadao nekim izuzecima, blo bi mi zgodnije za priču....

Da, postoje slucajevi da muskarac ima zenski DNK, kao sto postoji slucaj da muskarac do pola tela ima jedan DNK a od pola ima drugi DNK, zato sto je bio blizanac zajedno na toplom i vlaznom mestu...

ahhahaha, odličan odgovor...

Karlica se razlikuje, tj. stidna/pubična kost ... i to je jedna od prvih stvari koje gleda forenzički patolog.

hvala, problem je u tome što nema kostiju i tela, već samo ćelijski tragovi, kosa, tragovi posle seksa i sl... :)

Pripremam novi triler, pa gledam kako ću voditi radnju. Imamo lika, koga su svi znali kao muškarca(mladića), ali on menja pol... Zato me kopkalo da li je moguća varijanta da je i kao dete zapravo genetski bio žena, uprkos muškim primarnim seksulanim odlikama?

Poslednja izmena:

Back