Promena partnera u braku, svingerizam

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Postoje mitovi o orgijama u kojima se na desetine ljudi upuštalo u seksualne odnose.

Međutim, danas ova aktivnost podrazumeva vanbračno ponašanje ustanovljeno nekom vrstom kodeksa – bračnog kodeksa!

Naime, postavlja se pitanje da li je ovo samo jedan od vidova rekreacije i zabave ili način da se prebrode nezadovoljstva u bračnoj zajednici …

Glavni akteri svingerstva su venčani ili nevenčani parovi koji praktikuju seks sa jednom ili više osoba.

Kada bracna monotonija dosadi, na zapadu relatino cesto bracni parovi dogovorno menjaju partnere.

Video sam dovoljno oglasa u novimana gde se trazi bracni par "otvorenog razmisljanja radi unapredjenja seksualnih odnosa"

Kazu da to veoma ucvrscuje brak.

Ili je ipak to neka NASTRANOST? :think:

Nije uobicajeno ali nije ni nastranost.

Nije samo u pitanju promena partnera da bi se razbila monotonija. Za pocetak voajerizam i egzibicionizam.

Ne verujem da ima puno parova cija bi veza prezivela tako nesto. Prvo svako mora da bude siguran u sebe. Ko nije odmah bi se zapitao da li je uzivao/la vise sa drugim nego samnom. Sigurni u svog partnera i njegove namere. A za kraj najveci problem, ljubomora. Koliko ljudi moze da gleda svog partnera sa drugim ili da uopste pomisli da je sa drugim a da ne oseti ljubomoru.

Nije uobicajeno ali nije ni nastranost.

Nije samo u pitanju promena partnera da bi se razbila monotonija. Za pocetak voajerizam i egzibicionizam.

Ne verujem da ima puno parova cija bi veza prezivela tako nesto. Prvo svako mora da bude siguran u sebe. Ko nije odmah bi se zapitao da li je uzivao/la vise sa drugim nego samnom. Sigurni u svog partnera i njegove namere. A za kraj najveci problem, ljubomora. Koliko ljudi moze da gleda svog partnera sa drugim ili da uopste pomisli da je sa drugim a da ne oseti ljubomoru.

A zar nije logicno da muskarac bude srecan kada mu zena uziva u necemu AKO JE ISKRENO VOLI?

kakve sad to veze ima?
pa ne postoje u zivotu odve pcije: biti svinger ili samo sa jednim za ceo zivot :lol:
milion opcija, svako neka prema sebi odredi

Cak i kada jedna osoba tokom celog zivota ima par osoba i to mi stvara nocnu moru....

Zivot je tako dug...

- - - - - - - - - -

Ајде Блајби, не серендај. Сто година имаш и још си малоуман.

Sta hoces, zar tvoj muz ne voli sve sto tebi prija?

naci moju zenu nema ni rodjaci da ljube za ng

Nema tu ljubomore, to je DOGOVOR.

Nema ljubavi medju svingerima, to je CISTI SEKS NEOKALJAN LJUBAVLJU....:rtfm:

Moglo bi se nazvati SEKSUALNA GIMNASTIKA.

Cini dobro zdravlju, jaca srce i ubija kalorije....

- - - - - - - - - -

Od jednog instikta i nagona se pravi kosmicka nauka...neverovatno.

Nije to tako jednostavno.

Muskarac ako voli zenu treba da joj ide u susret u svemu sto njoj prija.

Zasto bi onda bio ljubomoran ako zena vodi ljubav sa nekim drugim i ako joj to prija.

To ne znaci da ce ona posle toga manje da voli muza - na protiv!

Ајде Блајби, не серендај. Сто година имаш и још си малоуман.
:zcepanje:
ala te je opravila
Cak i kada jedna osoba tokom celog zivota ima par osoba i to mi stvara nocnu moru....

Zivot je tako dug...

pa dobro, ti tako mislis, neko drugacije
ja rekoh nemam nista protiv svingeraja, ako nekome odgovara ok, necu sad na tri strane da idem i da pljujem o tome, ok mi je kad je sve to na obostranu radost i obostranu zelju nemam apsolutno nista protiv...sloboda izbora
ja licno to ne mogu, nisam tog kroja

Back