Sjajno. Znači, treba radjati decu da bismo popravili demografsku sliku u Srbiji, da bismo podmladili naciju i popravili statistiku?
U principu, ok je da to kaže Centar za demografska ispitivanja, samo pitam se koliko dece imaju zaposleni u tom centru?

Ali očekivati da prosečan par u ovoj i ovakvoj zemlji štanca po 5-oro dece, da bi popravio demografsku sliku - apsurd! Još je veći apsurd da prosečan stanovnik ove zemlje kaže - jeste, tako treba, treba da radjamo što veći broj dece, samo zato što smo nacija koja stari.
Da sagledamo i sa druge strane, sa koje se obično ne gleda. Ima više, čak mnogo više strana i uglova iz kojih se može gledati na stvar, ali ja bih dotakla ovo - demagoška slika u Srbiji je takva. U redu. Imamo li zaista koristi od toga da popravljamo demagošku sliku, ako druge slike stagniraju, ili pak recesiraju? Kakva smo nacija u kulturološkom smislu? Kakva smo nacija u zdravstvenom smislu? Kakva smo nacija u vaspitno-obrazovnom smislu? Skočite na mene slobodno, ali -
da li nam zaista trebaju horde divljaka, neobrazovanih, nekulturnih, bez osnovne zdravstvene kulture i tako dalje. Ovo sve podvlačim samo iz razloga što vidim da se neki diskutanti pozivaju na neke druge nacije, čiji je natalitet i sada visok. Albance, na primer. Ili Rome. Bez ikakve želje da vredjam, daleko bilo, ali svi su akademik do akademika, fini i pošteni ljudi, koji osim u demografskom smislu, popravljaju ugled svoje zemlje i doprinose svim drugim slikama, i u svakom drugom smislu pozitivno utiču na kvalitet života, kako svog tako i stanovništva u celini...
Da zaključim - rodila sam dvoje i ne planiram više. To je moj optimum i u materijalnom smislu, i u vaspitnom smislu i u svakom drugom. Ni demografska slika, ni materijalno stanje, niti bilo šta drugo nemaju sa tim veze. Najlakše je roditi, treba vaspitati, izvesti na put, što govore stariji ljudi, treba školovati, treba ugraditi deo sebe i to veliki deo, u svako dete. Roditi pa završiti najveći deo posla - može i to, ali dobija li iko išta sa tim?