Ne znam, mozda bi stvarno najbolje za sve bilo da opet krenete silom.
Kad nekad citam ovaj forum pomislim da je jedini nacin za denacifikaciju Srbiji totalni vojni poraz i strana uprava na nekoliko godina. Pa da se u tom periodu lijepo ispljuskate hladnom vodom i napokon dodjete sebi i da onda idemo dalje ko ljudi.
Nema dugo da ste vodili rat (koji poraz po redu?) u kojem je cilj vase drzave bio istrebljenje jedne populacije koju maltretirate od kad ja znam za sebe a bogami i duze, rat u kojem ni jednog neprijateljskog vojnika ni vidjeli ni ubili niste, rat koji ste izgubil kapitulacijom nakon citavih 77 dana (sto je mnogo vise nego 12 ko nekad), rat nakon koga vam je pobjednik velikodusno ostavio mogucnost izbora kakvo drustvo hocete, rat nakon kojeg je u Srbiju ulagano vise nego ikad prije u istoriji i vi opet trabunjate o nepravdama i nekim novim vojnim pohodima.
Mozda stvarno ne ide drugacije nego da vam se nacrta da Srbin nije nikakav poseban ratnik, da je Srbija jedna mala nerazvijena zemlja na Balkanu u kojoj stanovnostvo mora tek da nauci da zivi od rada a ne od pljacke i da cackanje mecke daje rezultate koji nemaju veze sa nepravdom nego sa odnosom uzrok- posljedica.
Ja razumijem da jedno drustvo koje prolazi kroz 20 godina najstrasnije dogme, ispiranja mozga i poraza kako vojnih tako i svih drugih ne moze preko noci postati normalno, al vi ga stvarno pretjerujete u tom mazohizmu.
Ja i vjerovatno vecina "stranaca" ovdje i dolazimo samo radi nacionalistickih egzota koje covjek nigdje drugo na netu ne moze da nadje, vi mi dodjete ko zoloski vrt.
Jel takvo drustvo hocete da stvarate, drustvo u koje dokoni ljudi sa strane svracaju da se zabave, da se nagledaju klovnova i luda.
I necete vjerovati, ovo nisam ni malo zlurado napisao makar sam u proslosti i znao da bocnem sa strane.