Promaja.....bol?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.779
"Braco"......pomagajte !!! Radio sam nesto na poslu i probije me promaja. Imam pulsirajuci bol iza desnog uveta na svakih 10 sekundi. Sta da pijem.....'oce li ovo da prodje samo od sebe?

...ugrej so i stavi u neku krpu pamucnu obicnu, samo da ne propusta..i drzi na uhu..proci ce te...to ti je stari babski lek ali delotvorniji od svih ostalih...i cuvaj se promaje,
jes da kazu da ne postoji samo mene zanima kad vec ne postoji sta podigne zavesu, od cega se zalupi prozor ili vrata...kao nije to promaja to je strujanje vazduha, e nije
sija nego vrat...:mrgreen:

"Braco"......pomagajte !!! Radio sam nesto na poslu i probije me promaja. Imam pulsirajuci bol iza desnog uveta na svakih 10 sekundi. Sta da pijem.....'oce li ovo da prodje samo od sebe?

Mene upravo žiga ali iza levog uveta , koščati deo u visini resice.
Nije nepodnošljiv bol, dešavalo se i pre i prođe samo od sebe...

Nego, da nije tebi upala uva ? boli li te na dodir ?

HItno kod doktora.
Nedaj Bože, ali, da na vreme spreči upalu uva.
Ne što to stašno boli, već najčešće i ošteti sluh.

Ako imaš čuvarkuću iscedi par kapi u uvo.
pomoćiće Ti sigurno

Mene upravo žiga ali iza levog uveta , koščati deo u visini resice.
Nije nepodnošljiv bol, dešavalo se i pre i prođe samo od sebe...

Nego, da nije tebi upala uva ? boli li te na dodir ?

Ma ne boli uvo....nego kao ova kost iza uveta i "svlaci" dole do vilice i vrata....pa odjednom zapulsira gore pri vrhu vugle. Ne znam da li da uzmem vruce vode i da tusiram taj deo.

Promaja kao medicinski termin ne postoji,strujanja vazduha da, bilo da se radi o klimi ili izloženosti vetru.Ali praktično kada se čovek nalazi na dužoj izloženosti pomenutim uslovima, može doći do naglog rashlađivanja tela i stvaranja upala.

Poslednja izmena:
Promaja kao medicinski termin ne postoji,strujanja vazduha da, bilo da se radi o klimi ili izloženosti vetru.Ali praktično kada se čovek nalazi na dužoj izloženosti pomenutim uslovima, može doći do naglog rashlađivanja tela i stvaranja upala.
Ne postoji , ali efekat tog strujanja postoji , a za medicinu ne postoji jer ne zna kako da spreči promaju !

ja to resim brufenom
letos sam bila pametna i na vrucincini napravila promaju u stanu i kad me opalila,em sam se ukocila,em sam dobila temperaturu
nisam znala da promaja to moze da uradi,al eto,saznala sam tada

- - - - - - - - - -

i to groznica sa visokom temp koja je trajala dan jedan
ukocenost malo duze
pa vi sedite znojavi na promaji ceo dan...eto

Evvvvooooo reeesenjaaaaaaaaa.......yeeeeaahhhh !!!!!.......Sad sam uperio u svoje uvo fen i drzao ga dok se nisam pretvorio u "przenicu" :mrgreen: Zadnjih pola sata me nista ne boli. BG Hilender.....probaj i ti.....deluje.

ja to resim brufenom
letos sam bila pametna i na vrucincini napravila promaju u stanu i kad me opalila,em sam se ukocila,em sam dobila temperaturu
nisam znala da promaja to moze da uradi,al eto,saznala sam tada

- - - - - - - - - -

i to groznica sa visokom temp koja je trajala dan jedan
ukocenost malo duze
pa vi sedite znojavi na promaji ceo dan...eto

...jos si dobro prosla....moja poznanica je tako jedno leto napravila promaju da se rashladi po vrucini, spremala ispit pa kao prijalo joj tako...legne uvece osecala je malo
kao neprijatan osecaj u glavi i nista vise...probudi se ujutro i na ogledalo ima sta da vidi, usta su joj se bukvalno iskrivila i posla u jednu stranu...to je bilo strasno videti, ali to
manje vise..ona se nekoliko godina lecila dok se nije vratila u normalu....mozes da zamislis kakva je to trauma plus sto te boli, plus sto te svi zagledaju, i jos zapitkuju sta
ti je bilo....kaze kakav je horor prosla zbog promaje nikad vise ni blizu otvorenog prozora....

..mene je klima na poslu gde sam radila pre par godina za malo tako isto sredila, secam se da mi je doktorka rekla da sam dosla u zadnji cas...vec mi je igrala jagodica na licu
ispod desnog oka...tad mi je momentalo otvorila bolovanje dala neki jak antibiotik i savetovala da tu stranu lica sto vise grejem...prodjoh skoro neosteceno..ali dan danas kad
sam u prostoriji gde radi klima meni pocne da trne ta strana lica i pojavi se neprijatan osecaj ka uhu i vratu...znaci taj nerv reagjue na sve sada...svi se uglavnom ljute kad kazem
da je klima najvece zlo ali definitivno jeste, zajedno sa promajom...

- - - - - - - - - -

..naravno da deluje samo kratko ti je to, poslusaj me ugrej so, kao sto sam ti rekla, i drzi nocas, so dugo drzi toplotu i izvlaci tu upalu ujutro ces biti kao nov....

Ma uperio sam fen u uvo ....sagoreh kozu.....ali jos uvek boli. Ne moze so biti konstantno vruca kao fen koji duva. Pffff.....kako sad da se obrijem sutra za pos'o! Ima da me prozukne ona 'ladna voda!

....da ali so izvlaci upalu i bol....a fen ti greje ali i duva nije to dobro...uostalom tvoje uvo tvoja stvar....savetovala sam ti ono sto i maloj deci smiri bol u uhu....a moras kod lekara samo od sebe proci nece...ni od fena sigurno...

Promaja je provetravanje, sama je rec nastala ( u srpskom) tako sto se u Srbalja prvo provetravanje i otvaranje prozora dogadjalo u mesecu maju.
Provetravanje - maj mesec:D
Ja ne bih mogla da zivim, narocito ne da spavam u sobi u kojoj nema vazduha.
Zato se po Srbiji skoro pa gusim.
Niko se od promaje nije prehladio ili razboleo.
Klima uredjaji su druga prica, ali to nije i promaja.

Promaja je provetravanje, sama je rec nastala ( u srpskom) tako sto se u Srbalja prvo provetravanje i otvaranje prozora dogadjalo u mesecu maju.

...kod mene je stalno otvoreno, i danju i nocu bez obzira sto grejem na struju sta cu ne mogu da se ugusim...i to sirom vrata od terase nocu, a danju
prozori na kip...

Ти кад лупиш једва останеш жива. Промаја је стуб ваздуха друге температуре у односу на температуру у просторији којој је прилагођена температура тела. И кад те опали знојавог схватићеш да постоји. И много је боље широм отворити прозоре него да негде вуче цуг, тај цуг је уствари најопаснији.

Ти кад лупиш једва останеш жива. Промаја је стуб ваздуха друге температуре у односу на температуру у просторији којој је прилагођена температура тела. И кад те опали знојавог схватићеш да постоји. И много је боље широм отворити прозоре него да негде вуче цуг, тај цуг је уствари најопаснији.
A jel? Ali moja pCeta vole bas taj cug, a i ja:zcepanje:

Back