Projekat „Alkohol nije cool“ !

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Utah

Elita
Banovan
Poruka
19.509
Projekat „Alkohol nije cool“ koji sprovodi Policijska uprava Prijepolje u sradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji o štetnosti alkohola na mlade polako se privodi kraju.
Edukativne tribine završene su u srednjim školama u Prijepolju i Novoj Varoši, a predstavnici Policijske uprave Prijepolje sa svojim saradnicima održali su prezentaciji o štetnosti alkohola i u pribojskoj Gimnaziji.

„Ovo je predposlednja tribina u Priboju. Ostala nam je još Tehnička škola u Priboju. U međuvremenu smo održali i par sastanaka sa vlasnicima ugostiteljskih objekata. Naišli smo na dobar odziv kod ugostiteljskih vlasnika. Radili smo i sastanke sa savetima roditelja u srednjim školama i tu smo takođe naišli na dobar odziv i želju roditelja da pomognu u rešavanju ovog problema“-rekla je Olivera Marković –Kečević oficir Policijske uprave Prijepolje.

„Moja konkretna uloga kao psihijatra je da ukažem na štetne posledice konzumiranja alkohola, a samo da naglasim da alkohol kao bolest zavisnosti spada u četvrtu grupu po masovnosti prema podacima. Ono što je alarmantno jeste cinjenica da je alkoholizam zastupljen kod mlađih populacija i to je zabrinjavajući podatak“-rekao je dr psihijatar Azem Magdal.

U Priboju je zainteresovanost srednjoškolaca za ovaj projekat bila izuzetna i
Mozemo se dobro provoditi i bez alkohola :ok:

jelen-cool-ili-bezalk.jpg

Alkohol je dobar u umjerenim količinama. Odlična je stvar uz ručak popiti pivo, a nakon večere čašu crnog vina. Brojna istraživanja su dokazala milion pozitivnih efekata piva i crnog vina. Jedan lekar mi je rekao da svaki čovjek treba da popije 2 piva dnevno.

Naravno da treba izbjegavati žestoka obojena pića.

Alkohol je dobar u umjerenim količinama. Odlična je stvar uz ručak popiti pivo, a nakon večere čašu crnog vina. Brojna istraživanja su dokazala milion pozitivnih efekata piva i crnog vina. Jedan lekar mi je rekao da svaki čovjek treba da popije 2 piva dnevno.

Naravno da treba izbjegavati žestoka obojena pića.

2 пива?
Колико је то? Један литар? 0,50,или 0,66 л?
Или два Апатинца од по 2,5 л? ;)

Back