hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.284
de je nestao zadatak sa arhitekturom računara 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mislim da je tema brisana jer ustvari i NIJE bio zadatak! Možda šteta tih linkova?de je nestao zadatak sa arhitekturom računara![]()
Tema je obrisana zbog nedoličnog ponašanja autora teme.de je nestao zadatak sa arhitekturom računara![]()
Mislim da to treba vise da se zove asembler za taj i taj cpu, posto samTema je obrisana zbog nedoličnog ponašanja autora teme.

Tako je. Zato sam ga ljubazno pitao šta konkretno. Samo jedan PDF ima 20 stranica. Neka nam kaže konkretno. Međutim, uvredio se i sve je išlo svojim tokom. Mora sam da nauči. Kasno se setio.Mislim da to treba vise da se zove asembler za taj i taj cpu, posto sam
gledao cini mi se da je neki skolsi hipoteticki cpu. U svakom slucaju to mora
da nauci, pa da pita sta konkretno nije jasno, ne mozes ceo kolokvijum da bupnes
pa da ocekujes da neko trosi vreme da uci taj cpu i da objasnjava asembler za njega![]()
Da! tema mu se trebala zvati: Tutorijali za arhitekturu procesora!
Tako je. Zato sam ga ljubazno pitao šta konkretno. Samo jedan PDF ima 20 stranica. Neka nam kaže konkretno. Međutim, uvredio se i sve je išlo svojim tokom. Mora sam da nauči. Kasno se setio.
U jednoj rečenici ako može.Da! tema mu se trebala zvati: Tutorijali za arhitekturu procesora!
Poceo sam 1983, a interesovanje se pojavilo sa casopisom Galaksija i prvim brojem koji jeA sada, pravo pitanje, kada ste prvi put počeli da programirate? Kada se javilo interesovanje?
Znaš kako zavija vuk? Auuuu.... bilo je to 1977! Iako nisam to studirao, za diplomski sam odabrao projektiranje i sklapanje F8 kompjuterskog sistema!A sada, pravo pitanje, kada ste prvi put počeli da programirate? Kada se javilo interesovanje?
Delujes dosta mladje zato sto se dosta cudis, sad vidim da si stariji od meneZnaš kako zavija vuk? Auuuu.... bilo je to 1977! Iako nisam to studirao, za diplomski sam odabrao projektiranje i sklapanje F8 kompjuterskog sistema!

Zato se i dosta čudim kada vidim šta se i kako radi!Delujes dosta mladje zato sto se dosta cudis, sad vidim da si stariji od mene![]()

Jednostavno! Slučajno ili namerno, išlo se na ruke priučenim korisnicima i olakšavao posao hakerima! Npr. na PRAVIM PERSONALNIM računarima kao Galaksija, C-64 i Spectrum si prvo otvarao aplikaciju, pa tek onda OTVARAO datoteku. Danas je na PC-u dosta da napraviš OPEN datoteke i ona počne da radi NEŠTO.... a to može biti bilo šta!U vreme kada sam ja istinski pokazao želju da programiram, bio je to davno period kada sam visio po hakerskim forumima. Bilo mi je kul kako ljudi rade tako cool stvari. I pitao šta ja treba da učim. I tako me uputili da dpočnem i to je to xD
Itd.....

To je to.A kad im kazes da ne ide to bas tako.Oni te ubedjuju kako je njima ili nekom koga znaju hakovan profil.A ustvari su seli na javni komp,ulogovali se i kliknuli za "zapamti me" ili jos bolje ostali ulogovani,samo zatvorili pregledac.Svašta danas rade sa novo ispečenim terminima da se stari zaborave i da se ništa ne zna. Ljudi stave na fb fotografiju, a kažu: lajkuj mi sliku. Kako slika? Slika je slikarstvo, umetnost. To nije slika. To je fotografija. Omladina postaje sve više tupavija. Primetio sam da kada nekome kažeš: Ja sam programer, odmah misle da si neki haker. Imao sam iskustva da tako naivne devojke što se lože na Instagram i TikTok traže od mene da ja hakujem njihov profil. Hahahaha. Ili facebook nalog isto. Ali da! Ne kažu : Možeš li da hakuješ njen facebook nalog. Već: Je li znaš da hakuješ fb.![]()
To sam ja radio na časovima informatike. Aktiviram da pamti lozinke za facebook. Oni idu na save. I bomTo je to.A kad im kazes da ne ide to bas tako.Oni te ubedjuju kako je njima ili nekom koga znaju hakovan profil.A ustvari su seli na javni komp,ulogovali se i kliknuli za "zapamti me" ili jos bolje ostali ulogovani,samo zatvorili pregledac.
Već sam na nekim stranicama primetio da im je pod default označeno: Stay signed in! I to je isto 'usluga' lenjim, priučenim i zaboravnim korisnicima!To sam ja radio na časovima informatike. Aktiviram da pamti lozinke za facebook. Oni idu na save. I bom![]()
Eto radi se.Šta se radi programeri? Nema vas nešto? Utišali ste se![]()
А шта се ради? :ДEto radi se.