Quantcast

Programerski kutak

gost 349039

Aktivan član
Poruka
1.234
Pozdrav svima , Da ne otvaram novu temu , interesuje me da li neko zna da napise kod za samounistenje aplikacije posle njenog izvrsenja. Odnosno , ako se neka exe aplikacija skine sa browserom , a potom izvrsi, kako da se posle toga automatski izbrise sa downloads foldera. Aplikacije brisanja posle restarta kompa me ne interesuju.
P.S. nemam poJME>TA o programiranju , tako da ne bi bilo lose step by step
 

Alatoru

Zainteresovan član
Poruka
367
Očigledno je da su ti namere maliciozne prirode, jer ko bi jednom samo koristio aplikaciju, a zatim tako nužno obrisao istu bez mogućnosti da korisnik to sam uradi? S moje tačke gledišta, nećeš ovde pronaći to što tražiš.
 

Darko Hakac

Početnik
Poruka
2
Jel bi mi mogao neko odraditi ovaj zadatak mozda?

Kreirati web aplikaciju za lekarsku ordinaciju. Aplikacija mora imati evidenciju zaposlenih u ordinaciji i pacijenata. Svaki put kada pacijent dodje na pregled, u bazi podataka mora biti zapamceno vreme pregleda i podaci o pacijentu. Ukoliko pacijent ne postoji u bazi podataka aplikacije, treba ga u nju uneti.

Za svakog zaposlenog u ordinaciji treba cuvati sledece podatke: id,ime,prezime i poziciju. Za svakog pacijenta treba pamtiti: id,ime,prezime,datum rodjenja. Za svaku posetu pacijenta ordinaciji, treba pamtiti: id,datum,pacijent,lekar koji ga je primio, dijagnoza.

Za unos svih novih podataka u bazu treba kreirati posebne forme (u najosnovnijem obliku, resenje/aplikacija moze imati samo formu za proveru/unos novih pacijenata i formu za unos poseta).

Aplikacija treba da ima mogucnost pregleda svih poseta, svih zaposlenih i svih pacijenata.

Hvala unapred.
 

gost 349039

Aktivan član
Poruka
1.234
Jel bi mi mogao neko odraditi ovaj zadatak mozda?

Kreirati web aplikaciju za lekarsku ordinaciju. Aplikacija mora imati evidenciju zaposlenih u ordinaciji i pacijenata. Svaki put kada pacijent dodje na pregled, u bazi podataka mora biti zapamceno vreme pregleda i podaci o pacijentu. Ukoliko pacijent ne postoji u bazi podataka aplikacije, treba ga u nju uneti.

Za svakog zaposlenog u ordinaciji treba cuvati sledece podatke: id,ime,prezime i poziciju. Za svakog pacijenta treba pamtiti: id,ime,prezime,datum rodjenja. Za svaku posetu pacijenta ordinaciji, treba pamtiti: id,datum,pacijent,lekar koji ga je primio, dijagnoza.

Za unos svih novih podataka u bazu treba kreirati posebne forme (u najosnovnijem obliku, resenje/aplikacija moze imati samo formu za proveru/unos novih pacijenata i formu za unos poseta).

Aplikacija treba da ima mogucnost pregleda svih poseta, svih zaposlenih i svih pacijenata.

Hvala unapred.
Ta aplikacija se koristi odavno.
 

Peto koleno

Početnik
Poruka
1
Možda je vama iskusnima smešno pitanje, ali meni treba pomoć. Sama učim Javascript i na samom početku sam naletela na problem. Ne mogu da ukucam veliku zagradu (curly bracket), i još neke znake jer ih nemam na tastaturi, a na konzoli ne funkcioniše kopiranje! Može li neko da mi pomogne i objasni kako se piše nešto čega nema na tastaturi??? Pozdrav svima:ok:
 

miki208

Ističe se
Moderator
Poruka
2.854
Pozdrav svima,

Nisam programer, niti sam mnogo upucen u ovu temu. Mozda zvuci glupo pitanje, ali me zanima koliko je komplikovano napraviti android aplikaciju slucnu WhatsApp-u, ili Viber-u?

Unapred hvala.
Ne mozes poceti sa necim ozbiljnim ako nemas ni malo iskustva. Potrebno je mnogo truda i vremena da bi dosao do tog stadijuma da mozes da napises takvu aplikaciju. Nauci Javu, a potom i Android SDK.

Možda je vama iskusnima smešno pitanje, ali meni treba pomoć. Sama učim Javascript i na samom početku sam naletela na problem. Ne mogu da ukucam veliku zagradu (curly bracket), i još neke znake jer ih nemam na tastaturi, a na konzoli ne funkcioniše kopiranje! Može li neko da mi pomogne i objasni kako se piše nešto čega nema na tastaturi??? Pozdrav svima:ok:
Kako mislis nema te zagrade na tastaturi, u kom smislu? :roll:
 

yugo 45

Ističe se
Poruka
2.632
poz ljudi ne znam kome da se obratim pa sam banuo ovde
ovako u pitanju je je neka igrica bazirana na fleshu
imam bot za nju , takodje skinuo sam i makro rec i imam preko 1000 mail adresa tj postojecih naloga za tu igru
e sad treba da udjem u svaki nalog odradim neku operaciju
izadjem iz naloga i odem u drugi pa u treci ...........
maiil adrese su u txt ili u exelu
gledao sam neka upustva na youtube
( ovaj softver sam skinuo sa snimka)
i ok odradim prvi korak sredim kao po upustvu koriscenom u linku
i nista se ne desava nece da krene u drugi red
lik na snimku koristi brojeve kao sifre ja mail adrese
zbog problema oko hiperlinka u exelu prebacio sam adrese u txt file
ali opet isto

jel ima neko neki predlog nesto mozda bolje od ovog

iskreno ne pada mi na pamet da ulazim u sve naloge i da to snimam probao sam vec i javljaju se greske
 

Miiccko

Početnik
Poruka
2
Ne mozes poceti sa necim ozbiljnim ako nemas ni malo iskustva. Potrebno je mnogo truda i vremena da bi dosao do tog stadijuma da mozes da napises takvu aplikaciju. Nauci Javu, a potom i Android SDK.



Kako mislis nema te zagrade na tastaturi, u kom smislu? :roll:

Miki, znam da je potrebno mnogo iskustva i vremena, kog nemam :) Pitam koliko je komplikovano nekom iskusnijem programeru?

Hvala.
 

septem+

Obećava
Poruka
54
Možda je vama iskusnima smešno pitanje, ali meni treba pomoć. Sama učim Javascript i na samom početku sam naletela na problem. Ne mogu da ukucam veliku zagradu (curly bracket), i još neke znake jer ih nemam na tastaturi, a na konzoli ne funkcioniše kopiranje! Može li neko da mi pomogne i objasni kako se piše nešto čega nema na tastaturi??? Pozdrav svima:ok:
DVA NACINA DA NADJES TE ZAGRADE:
1. Otvoris Microsoft Office Word, i ides "Insert -> Symbol", i stavis "Font" na "Courier", ako nema onda "Courier New". Tu nalazis u tabeli sve znakove.
2. Ako imas noviji neki operativni sistem, Skini Windows XP, ili stariji, instaliraj na particiji diska. Onda skini QBASIC, i udji u MS-DOS konzolu (Start -> Run -> "CMD" pa ENTER) i ukucaj QBASIC, pa ako ti ga ne nadje kucaj PATH pa izmedju znaka navoda ("...") ime Direktorijuma (Foldera) gdje je QBASIC.EXE presnimljen ili instaliran. (Onda opet kucaj QBASIC u konzoli, dakle: ako to ne upali bez "PATH"-a.) Idi u Meni "HELP" i u "HELP" kucaj ili nadji "ASCII character set" ili tako nesto, mozda "ANSI", mozda je dovoljno samo "character set", mozda ima i ponudjeno. Tu ti se otvara stranica sa dvije tabele: znakovi koje predstavlja na Hard-Disku jedan bajt od 0 do 127 (ili 1 do 128) i 128-255 (129-256). To je tako zato sto bajt ima mogucnosti da bude vrijednost od 0 do 255, iliti 1 do 256. Tu ces naci sve znakove koji se koriste u programskim "zavrzlamama"... Onda samo kopiras znak, gore u meniju MS-DOS konzole (ako ti je preko cijelog ekrana klikni ALT+ENTER da se smanji, sto isto klikas da se poveca) imas komandu za kopiranje, jer se ne koristi Ctrl+C & Ctrl+V sistem precica tastature.
A KAD IH NADJES:
Napises jednostavan program u QBASIC za to da:
1. Ukucas ime fajla ili da se izadje iz programa
2. Ukucas znak ili skup znakova koji se prevodi u drugi (recimo umjesto zagrada u tom fajlu gdje ti je kod za JavaScript umjesto zagradi tih ukucas "aa" odvojeno sa " " (razmacima). To radis tako sto u tabeli iz HELP-a nadjes odgovarajuce bojeve koji predstavljaju znak. Recimo " " ti je 32.
3. Ukucas znak u koji se prevodi (radi toga tada to kopiras: tu zagradu), i pritisnes ENTER.
4. Kod napises koji prevodi, na primjer, " aa" sekvence iz fajla u "}" ili sta vec trazis. QBASIC ces lako nauciti na raznim sajtovima ili iz raznih knjiga. Korisno ga je znati za pisanje "Quick" to jest u prevodu "Brzih" programa... Jednostavan je i moze se programirati da bude jos jednostaniji. Ako ne mozes da naucis da napravis takav program u QBASIC za 3 dana, onda batali programiranje...
 

ronney

Obećava
Poruka
90
Pozdrav svima , Da ne otvaram novu temu , interesuje me da li neko zna da napise kod za samounistenje aplikacije posle njenog izvrsenja. Odnosno , ako se neka exe aplikacija skine sa browserom , a potom izvrsi, kako da se posle toga automatski izbrise sa downloads foldera. Aplikacije brisanja posle restarta kompa me ne interesuju.
P.S. nemam poJME>TA o programiranju , tako da ne bi bilo lose step by step
Igrom slučaja i sam sam tražio nešto o pisanju samouništive aplikacije (inspirisan obsfukacijom koda, ezoteričnim jezicima i sličnim zanimacijama). Ovaj C program bi to trebao da radi u većini slučajeva, ali nije striktno po POSIX standardu:

Kod:
#include <unistd.h>
int main(int argc, char* argv[])
{
  return unlink(argv[0]);
}
U svakom slučaju radi se o nečemu što nije uopšte standardna procedura i može se razlikovati od tipa sistema. Moguće je i da Windows API ima neku funkciju za to, ali u svakom slučaju ne vidim potrebu za tim.
 

feto

Početnik
Poruka
40
Pozdrav.Od skoro učim html5 i css3,i uglavnom ide dobro.Do kraja sam iskodirao jedan web sajt,ali imam jedno pitanje.Kada želim da postavim banere sa desne i leve strane sajta ,ne u okviru sadržaja već veliki bočni baneri,ne znam gde ide kod.Da li je za to potreban Java script ili može klasični div sa banerima da se postavi u kod sajta.Unapred hvala na odgovoru na ovo laičko pitanje.
 

ronney

Obećava
Poruka
90
@feto, ovo pitanje je za podforum web dizajn, ali odgovoriću ti. Možeš da kreiraš tri <div> elementa i da im promeniš širinu:

Kod:
<div id="e1">
<!-- baner -->
</div>
<div id="content">
<!-- sadrzaj -->
</div>
<div id="e2">
<!-- baner2 -->
</div>
I onda u CSS definišeš recimo:

Kod:
#e1, #e2 {
   width: 20%;
}
#content {
   width: 60%
}
Naravno, potrebno je da uzmeš u obzir i padding, margin i da izmeniš vrednosti tako da ti najbolje pašu.
 

feto

Početnik
Poruka
40
@feto, ovo pitanje je za podforum web dizajn, ali odgovoriću ti. Možeš da kreiraš tri <div> elementa i da im promeniš širinu:

Kod:
<div id="e1">
<!-- baner -->
</div>
<div id="content">
<!-- sadrzaj -->
</div>
<div id="e2">
<!-- baner2 -->
</div>
I onda u CSS definišeš recimo:

Kod:
#e1, #e2 {
   width: 20%;
}
#content {
   width: 60%
}
Naravno, potrebno je da uzmeš u obzir i padding, margin i da izmeniš vrednosti tako da ti najbolje pašu.
Hvala duže,primenio sam ovo na stranicu i odlično je.Pozdrav iz NS.
 
Top