Program za prodavnicu?

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Je l' moze neko da mi napise sta sve jedan program za najobicniju trafiku treba da ima, koja polja u bazi?

Znaci Unos Proizvoda (naziv, sifra, cena ... sta jos???)
Izmena proizvoda(izmena naziva, sifre cena ...???)
Brisanje proizvoda...

Da li bi mogao uz Unos, Izmenu i Brisanje proizvoda da ubacim i podatke o zaposlenom itd?

Je l' moze neko da mi napise sta sve jedan program za najobicniju trafiku treba da ima, koja polja u bazi?

Brisanje proizvoda...

Da li bi mogao uz Unos, Izmenu i Brisanje proizvoda da ubacim i podatke o zaposlenom itd?

Kalkulacija,nivelacija,racun,povracaj,magacinska kartica,lager lista,promet kase...
Rashodi,Rashodi dobavljaca ...
To je ono osnovno...
A narvano ti mozes da dodajes sta god hoces...

Brisanje proizvoda...

Sve ono osnovno sto bi cinilo taj sistem funkcionalnim i dodatne stvarcice koje kupac programa trazi.

Lako ti je prodavnica u fazonu tabele artikal ali imas tu jos dosta stvari, ali ako ti treba mogu ti napraviti tu artikal tabelu.......

Mislio sam ubaciti jednu formu u kojoj bi bile tri opcije, rad sa artiklima, dodaj/menjaj/brisi artikal, dodaj/menjaj/brisi kategoriju za svaku od opcija bi trebala da se unosi sifra, za rad sa artiklima sifru ima svaki radnik, za ostale opcije sifru ima samo vlasnik...

U prvoj opciji bih ubacio polja za sifru, kategoriju, naziv, cenu, br.komada, suma... Polje za sifru ili naziv bi reagovalo na text changed event, gde bi pri svakom ukucanom karakteru trazilo po bazi to sto je napisano u polju, ako postoji, automatski bi upisalo naziv proizvoda, cenu, i trenutnu sumu za jedan komad iz baze, ako upise vise u br. komada polje ono automatski izracunava sumu za 2,3,4 ili vise komada tog proizvoda... U stvari sta znam ja sada lupam jer mislim da bi tako trebalo da izgleda, nije meni problem da to iskodiram, samo da znam kako to uopste treba da izgleda?

Nema potrebe da mi to radis, ja to pravim da bi nakacio na portfolio sto vise ozbiljnijih projekata, najvise bi mi pomoglo kad bi neko okacio sliku nekog slicnog programa.

Ne moras se osvrtati na izgled vec postojecih aplikacija, potrudi se da napravis nesto jedinstveno, jedino ako bas ne znas sta ces, malim delom mozes pozajmiti ideju.

Nas na faksu uce da je najbitnije da izgled bude najjednostavniji moguci ako se radi poslovna aplikacija, jer za tom aplikacijom ce neko provesti ceo dan, a ako mu stalno nesto "dreci" pred ocima, definitivno dolazi do zamora...

Mislim da nema tu sta da bude jedinstveno, najbitnije je da to radi...

Nas na faksu uce da je najbitnije da izgled bude najjednostavniji moguci ako se radi poslovna aplikacija, jer za tom aplikacijom ce neko provesti ceo dan, a ako mu stalno nesto "dreci" pred ocima, definitivno dolazi do zamora...
To je tacno, sa tim se slazem...

Mislim da nema tu sta da bude jedinstveno, najbitnije je da to radi...
Hteo sam da kazem samo da to ne znaci da trebas da napravis neku aplikaciju koja je skoro pa slicna nekoj postojecoj...

Samo napred, podrzavam projekat.
Ako zatreba pomoc, obrati mi se u inbox. :)

Vazi miki,

guglajuci nasao sam nesto ovako, sta mislite
otpremnica_min.gif

Samo da mi je znati sta da stavim na forme, kodiranje mi nije problem ADO.NET poznajem ko dlan...

Poslednja izmena:
Da li te interesuje izgled forme ili šta forma treba da sadrži?
Ako je u pitanju izgled onda nađi nešto lepše od ovoga.
Ako ti treba samo sadržaj onda pogledaj: - http://downloads.n-lab4b.com:81/ubs21/maloprodaja.pdf ili http://www.proinfo-soft.com/program/maloprodaja.html

Bio sam totalno batalio ovaj projekat, jer nisam znao sta da ubacujem na formu,hvala ti, ovo ce mi dosta pomoci...
Treba mi samo raspored, ovo iznad je odvratno sto se tice boje :lol:

Back