Program za prevodjenje texta ???

• Začetnik teme Začetnik teme gogo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Brate mili!!! Sta se desava sa vama Gospodo? Ne prihvatate cinjenice? Zar to sto vidite toliko vas pogadja? Po vasem ponasanju,ne bih rekao da ste bilo kakvi vrsni strucnjaci,jer takvo ponasanje kakvo vi imate, ukazuje sa koliko znanja raspolazete,sto se tice informatike... A jadan je onaj koga vi ucite...Kao prvo, ja nikog ne zajebavam ovde,jer moje pitanje U vezi reci LJUBAVNIK , netreba da znaci nista odredjeno...Zar sam ja kriv sto vi prevrcete znacenje mojih reci i recenica? Pozivanje na G. Boga neosnovano i bez razloga, trebalo bi da znate sta to znaci...
A posto ste dotakli i Boga, nadovezacu se jos jednim, sto sumnjam da znate sta to znaci!
"U POCETKU BESE REC"

I zamolio bih vas da nemesate druge osobe koje nemaju veze sa ovim vasim misljenjem,jer nemisle svi kao vi!
A koliko sam sad razumeo znaci da je Krstarica privatno vlasnistvo i da sme da kaze samo onaj kome se dozvoli,sta hoce i kad hoce. Divota!
Ja se neljutim na ispravke koje mi je Gospodin uputio u vezi pravopisa, vec nebi trebalo ni vi da se ljutite na moje komentare...U svakom slucaju cuo sam sta je trebalo,
Veliko hvala

Srecno! :)

Ljubavnik_48:
Sta se desava sa vama Gospodo? Ne prihvatate cinjenice?
Cinjenice?
Koje cinjenice?
Ajde, molim te, ali stvarno te molim, prosvetli me, pa da sve silne godine bavljenja raucnarima, softverom, programiranjem itd.. - odmah batalim...
Pa da ti vec jednom skinemo kapu, da te ozvanicimo kao guru-a...
I nemoj opet da teoretises.
Tacni mi navedi postupak, kako cu tekst od 50 linija u Wordu da prevedem sa srpskog na nemacki/engleski...(uzmi tekst iz neke knjige na primer)
Ili jos bolje, uzmi bilo koji tekst na engleskom, prevedi pomocu Worda, pa postuj ovde, da se malo smejemo prevodu i da vidimo koliko je to upotrebljivo kao finalni proizvod, da mu ne treba gomila ispravki...
Ajde, molim te Kazanovo....

жарко:
nevređam, nemože, neznači, netreba, nemešate, nemisle, neljutim, nebi...
(na ovoj stranici)
Čuješ ti šta treba al' džaba.
Ajde pravopis, svi mi gresimo (on se u tome dobro izvezbao, doduse), ali i na to bi trebao da obrati paznju ako zeli da ga shvatam dovoljno ozbiljno. (Mada nije nesto sto me cini nesretnim)
Prsto ne mogu da verujem da ovaj Kazanova uopste ima zelju da trosi reci na nesto o cemu jako malo zna... Uporan cova, nema sta :)

odricna recica NE se pise zajedno izuzev kod glagola gde je odvojeno. Izuzetak jedino: nisam, necu, nemam i nemoj. SVI ostali glagoli ODVOJENO
sto se tice ljutnje ni ne treba da se ljutis vec da budes zahvalan. Svaka pametna osoba je zahvalna kad je isprave ako u necemu gresi
i ja se iskljucujem iz dalje rasprave. Nekima jednostavno ne vredi pokusati objasniti nesto.

Hmmmm.. Citao,. ucestvovao, malo cutao, pokusao da docaram gdje je greska, smirivao... ali ne vrijedi.. Ovaj ljubavnik kao da je bosanac on a ne ja.. Bas zanimljivo... Niko nije htio da se svadja ili vrijedja ali nikako covjek da nas demantuje.. Ako je vec uporan u nekim stvarima i zeli da nam otvori oci u vezi neceg sto ne znamo ili sto mozda nismo mogli ili nismo stigli nauciti nek nam pokaze na jednom jednostavnom primjeru...

Pa majka mu stara... Ako vec tvrdis da to nesto moze daj nam dokazi tako sto ces nam i pokazati a ne samo suvom retorikom...

Prema tome g`sn ljubavnice... Evo ti ovaj tekst na SRPSKOM pa ga prevedi na bar dva jezika i postuj ga ovde.. a strucnjaci za jezike ce da daju svoj komentar za uradjen posao u WORD-u.

Da ne bi dalje bili offtopic nek ovo bude i zadnje ako g`sn ljubavnik nesto ne preduzme...

Pozdrav svima sta vas ima... GZ.

rekao sam da necu vise da ucestvujem u raspravi i necu ali sam sasvim slucajno u jednom drugom topicu naleteo na ljubavnikove komentare i zapazio sam da se covek hvali da KORISTI IE8
Znam da ce te se uhvatiti za glavu pa cu i da napisem cisto da ne bude zabune.
Internet expolorer 8 (preskocio je 7 pa je direktno svoju staru 6-icu nabudzio u osmicu) :)
NO Comment

Koliko znam ovo pitanje je davno rijeseno, tj. da program za prevodjenje texta koji ce odraditi posao u granicama korisnog nepostoji, niti ce ikada postojati.
Razloge smo takodje iznjeli, zasto je to tako, dakle, mnoge rijeci imaju vise znacenja, tako da je nemoguce odabrati onu pravu koja ce se uklopiti u kontekst, dalje pitanje padeza takodje je veoma bitno i takodje se nemoze rijesiti i odabrati odgovarajuci padez.
Dalje Word translator je jedan skromni prevodilac, koji nije ni 2% od mogucnosti kakve su potrebne za prevodjenje nekog texta, jer je on step by step translator.
Tako svi koji su se ikada bar malo dotakli programiranja znace da je to mission imposible, al' i oni koji nisu trebali bi malo boljim razmisljanjem da shvate da je ta stvar tesko ostvarljva, tj. nemoguce ostvarljiva da bi taj translator bio od koristi.
Poz.

Sto se mene tice, ja se povlacim iz diskusije.
Nemam vise vremena da se dopisujem sa nerazumnom osobom. Nista ne dokazuje, samo tvrdi.
Inace i ja sam malo pogledao sta taj "ljubavnik" prica po forumu. Zapazio sam da se uglavnom svakome ko nesto kaze veselo smeje "hahaha" mu je omiljen nastup. Ismejava ljude, a njegovo znanje o racunarime je, kako stvari stoje, veoma labavo. Njemu je svaki problem resiv cackanjem po OS i valjanom upotrebom istog. Dobro je, naucio je rec OS i sad je eksplatise gde trebe i ge ne treba...
Sa takvom ososobom stvarno nemam nameru da polemisem. Ima mnogo boljih osoba ovde, sa kojima vredi razgovarati, pa i polemisati ako treba, ali se sa njima stvarno moze diskutovati. "Ljubavnik" je za mene "proslost" (jadna je ona, kojoj je on ljubavnik)

Drugari, "let's move on and forget the 'lover'.."

Back