pozdrav druze !imam 18 god, visok sam 184 cm i imam 73 kg, bavim se fudbalom vec 10 god..zelio bih malo da ojacam i da dobijem na masi prvenstveno! donji dio tjela mi je razvijeniji od gornjeg pa pitam koje bi vjezbe bilo pozeljno raditi da se to izbalansiralo i da li bi trebalo da uzimam nekakve proteine?? pozz
Teretana
Sad posto je prvenstvo u toku a ti nisi dovoljno utreniran da bi radio noge u teretani radi samo gornji deo tela i to ovako...
DAN 1) Benc i Siroki zgibovi 8 radnih serija sa maksimalnom kilazom za po 5-7 ponavljanja.
Znaci ako mozes vise od 7 sirokih zgibova okaci teg na sebe,a ako ne mozes da uradis 5 zgibova radi koliko mozes,svaku seriju ako ti je max 3 onda radi po 3.
Pre tih 8 radnih serija radis 2 serije zagrevanja,Benc prvu seriju sa recimo po 5 kg sa obe strane,drugu seriju sa po 7,5 kg sa obe strane a onda dizes kilazu na po 10 kg sa obe strane i vidis jel to max za 5-7 ponavljanja ili mozes jos da tovaris...Za Zgibove se zagrevas tako sto radis 2 serije po 1 zgib a onda krecu radne serije...Radis naizmenicno prvo Benc pa 90 sekundi odmora pa Zgibovi pa 90 sekundi odmora i tako u krug 8 serija...
DAN 2)Kosi Benc i Uski Zgibovi isto sve kao i DAN 1,isti broj ponavljanja,serija...
DAN 3)Ramena - radis Letenje i Military press po 8 serija sa sve zagrevanje,takodje pocinjes sa manjom kilazom i podizes postepeno,gledas da poslednjih 5 od 8 serija radis sa max kilazom 5-7 ponavljanja.
Idi u Teretanu ujutru ili danima kad nemas trening,dan pred utakmicu ne ides u teretanu vec idi posle utakmice kad se odmoris...Ako ne ides ujutru u teretanu vec uvece onda neka to bude 5-6 sati posle treninga trcanja,tj.posle fudbalskog treninga.
Ovako radis do pauze u prvenstvu a onda cu ti napisati sta dalje...