Duka_92
Početnik
- Poruka
- 10
imam 18 godina visok sam 180 i 66 kila imam.. ako bi mogao neko da mi napise ili da link sa pravilnim programom rada za mene odnosno za jednog fudbalera .. hvala unapred 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ej drug i sam isto fudbaler i u maju punim 20 godina visok sam oko 1.75 i tezak 66 kg, imam znaci pitanje kao i ova prethodna osoba sto je postavila? Jedan od pluseva u igri je mi je brzina, međutim s nekolicinom sam pricao bas za ove kreatine, proteine te su mi govorili da ce me usporiti, da ce uticati na moju brzinu, pa me i zanima dali kako djeluju na brzinu? Znaci htio bih da dobijem mase, misica, snage i sl. a da pri tome ne gubim brzinu. Vec idem u teretanu tako nekih 3 puta sedmicno i radim vjezbe za noge te za prsni, rameni i leđni dio!
Ti ne trcis kako znas uopce sto je dobro za trkace . Postoji odredjena masa koja kad se predje budes dosta usporen . Ako nabijes ruke to naravno prestavlja dodatnu smetnju i opterecenje nogama .Mozes uzeti kreatin i proteine, to je hrana a ne steroide...Nece te usporiti.... Ja znam neke koji smrsaju puno a uspore se...Jer neadekvatno jedu i ne treniraju lepo....
U principu fizika kaze sto veca masa , sporije se krece, teze se odvaja od zemlje zbog gravitacije, vise treba utrositi energije da bi se presao odr. put...
Tii ces vezbanjem u teretani dobiti malo tezinu, i od proteina isto, kao i od same ishrane, ali zaboga ti si sportista a ne manekenka anoreksicna.... Dobices misic koji iako ce povecati opstu telesnu masu tela, bices, jaci, stameniji, hitriji, jaci....
U svakom slucaju je bolje...Pa pogledaj cocece, ti si skoro tezak kao neka deblja devojka, sta se plasis.....
Ako bi se ugojio na 120kg e onda bi se usporio...Malo, opet treningom bi mogao da povecas brzinu a pogotovo startnost, eksplozivnost....
Ti to malo sto ces da se ugojis od teretane, proteina, i kreatina, veruj mi nista ne menja na gore a mnogo toga menaj na bolje....
Svi strani prof. fudbaleri to koriste, + pojacana specificna ishrana....Nema uspeha u sportu bez toga....
Proslo je vreme kada su profesionalni fudbaleri igrali iz ljubavi, sutirali loptu od krpa , i jeli sarme, kavurme , punjene paprike......
Pozdrav i guraj napred....
p.s. Dobices to sto hoces a brzina ce ostati ista, cak ces mozda i povecati brzinu jer su misici ti koji pokrecu noge i gornji deo tela.......Ako je malo telo teze, ali i misici su jaci!
Ubaci trening za ruke tj biceps, triceps i podlakticu! Nisi naveo da ovo treniras a moras sve trenirati, nema tu ovo hocu ovo necu ovo mi treba ovo ne treba, mora sve zbog pravilne simetrije i krajnjih rezultata. Misici su komplementarni tj dopunjuju jedni druge, odn pomazu jedni drugima ....
Ti ne trcis kako znas uopce sto je dobro za trkace . Postoji odredjena masa koja kad se predje budes dosta usporen . Ako nabijes ruke to naravno prestavlja dodatnu smetnju i opterecenje nogama .
Kad poogledas vecinu fudbalera svi su lagani i imaju jake nogi i slabe ruke . Drugo je odbrana . Vecina fudbalera se kljuka svim i svacim tj doping je neizbezan
Ej drug i sam isto fudbaler i u maju punim 20 godina visok sam oko 1.75 i tezak 66 kg, imam znaci pitanje kao i ova prethodna osoba sto je postavila? Jedan od pluseva u igri je mi je brzina, međutim s nekolicinom sam pricao bas za ove kreatine, proteine te su mi govorili da ce me usporiti, da ce uticati na moju brzinu, pa me i zanima dali kako djeluju na brzinu? Znaci htio bih da dobijem mase, misica, snage i sl. a da pri tome ne gubim brzinu. Vec idem u teretanu tako nekih 3 puta sedmicno i radim vjezbe za noge te za prsni, rameni i leđni dio!
Samo da malo ispravim Lakija. Svi kireatini pa i kre-alkalin ima za osobinu da vrši retenziju vode u mišiće. To je u suštini običan monohidrat kome je promenjena Ph vrednost da bi ga što više zaštitili od želudačne kiseline. To navlačenje tečnosti u mišiće nije niakako loše, naprotiv. To je jedan od preduslova za sarkoplazmičnu hipertrofiju mišića.
Da,ali Kre alkalin navuce 2 L vode na celo telo,a Monohidrat 3 ili 4 puta vise.Ali ako je ishrana sredjena nece ni Monohidrat navuci vodu,ali posto pretpostavljam da ishrana nije sredjena kao ni kod 99% fudbalera onda bi mu Monohidrat navukao vodu ako bi ga pio vise od 3 g posle treninga...
Zato ponedeljak radis npr prednju lozu kvadriceps i ruke biceps
Uto - ledja i listovi
Sre - Zadnja loza noge i trbusnjaci
cet - Grudi i listovi
pet rame i triceps
sub - trbusnjaci
ned - trbusnjaci i listovi opet...
Pa opet isto
Eto tako nesto meni pada na pamet program u teretani za fudbalera.....Ne postoji tu sad najbolji trening....Ti si fudbaler i bitno je da samo radis....Vremenom provalices sta ti najvise odgovara i od cega najbolje ces napredovati
p.s.Kreatin je samo dodatak od koga se dobija snaga,moras kupiti i whey protein - to je gradivna komponenta misica,to je ono sto gradi misice i pospesuje zdravlje!
o cemu ti molim te pricas???? Ovaj trening po meni nista ne valja, ako radi dva dana za redom trbusnjake nece dobiti masu nego samo snagu, i trbusnjacima treba vreme da se odmore 48h. Zatim ovo sta si napisao da se radi u cetvrtak trebalo bi mu 3 sata ako radi ispravno. Kod treninga za masu je pozeljno da ne prelazi 70min.
Whey protein ti nece pospesiti zdravlje nego samo misicnu masu, a kao steroide je opasno uzimati. Steroid (nzm tacno naziv) testosteron se moze kupiti bez recepta u apoteci, to moj drug koristi i nije mu nista, a niti to niti vestacki proteini ne valjaju ali nista extremno.
Najbolji donekle prirodni protein ti je u soji, na 100gr imas 37% proteina, duplo vise nego u mesu a izuzetno je jeftina. Mozes kupiti u zdravoj hrani sojne pahuljice koje se spremaju kao plazma i mleko.
Ako mislis kupovati gore navedenu hemiju (sto nije jeftino), onda dok treniras potrudi se da ti grupe misica koje radis nisu previse daleko, jer ako radis najrpe noge pa kasnije ramena, sva krv sa proteinima ce otici iz nogu gore u ramena, tako da ti efekat na nogama nece biti nesto velik... I gubite se previse sa tim proteinima, po vasem misljenju ljudskom organizmu trebaju samo proteini i voda?
o cemu ti molim te pricas???? Ovaj trening po meni nista ne valja, ako radi dva dana za redom trbusnjake nece dobiti masu nego samo snagu, i trbusnjacima treba vreme da se odmore 48h. Zatim ovo sta si napisao da se radi u cetvrtak trebalo bi mu 3 sata ako radi ispravno. Kod treninga za masu je pozeljno da ne prelazi 70min.
Whey protein ti nece pospesiti zdravlje nego samo misicnu masu, a kao steroide je opasno uzimati. Steroid (nzm tacno naziv) testosteron se moze kupiti bez recepta u apoteci, to moj drug koristi i nije mu nista, a niti to niti vestacki proteini ne valjaju ali nista extremno.
Najbolji donekle prirodni protein ti je u soji, na 100gr imas 37% proteina, duplo vise nego u mesu a izuzetno je jeftina. Mozes kupiti u zdravoj hrani sojne pahuljice koje se spremaju kao plazma i mleko.
Ako mislis kupovati gore navedenu hemiju (sto nije jeftino), onda dok treniras potrudi se da ti grupe misica koje radis nisu previse daleko, jer ako radis najrpe noge pa kasnije ramena, sva krv sa proteinima ce otici iz nogu gore u ramena, tako da ti efekat na nogama nece biti nesto velik... I gubite se previse sa tim proteinima, po vasem misljenju ljudskom organizmu trebaju samo proteini i voda?
Slusaj pod 1 teretana ti itekako treba!!!!!!!!
Sta ti mislis oni profesionalni fudbaleri sto imaju lepo hipertrofisan kvadriceps i izdefinisan - to je od trcanja na terenu???
hahahahah
Oce to malo sutra!!!!!!
Radi se u teretani cucanj,presa nozne extenzije, a trcanjem na terenu se samo skida salo sa tog misica i ostatka tela!!!!!!
Trcanje ne pravi misice,trcanje unistava misice tj trosi ih kao gorivo !!!!!
Pod 2 kreatin je bezbedan potvrdjeno i u teoriji i u praksi a i ja na licnoj kozi sam iskusio da je neskodljiv!!!! Trebao si da ostanes u Partizanu,velika ti je to bila prilika!!!!
E sad nadam se da ti nisu nudili steroide posto klinci tvojih godina a i mladji nazivaju steroide i kreatini proteini praskovi i sl a to nje isto!!!!
Proteini ,kreatin i gejneri su dodaci ishrani kao vitamin C sumece tablete ili kao surutka u prahu ili kao mleko u prahu ili kao kakao prah i sl......
A steroidi su anabolicki hormoni vestacke prirode napravljeni da oponasaju funkcije prirodnih hormona ljudskog tela i to je opasno uzimati!!!!!
Kreatin kupi obavezno,ja za nedelju dana koriscenja svaku vezbu sam povecao bar za 10 kila!!!!
Bices jaci snazniji brzi,puniji energije!!!!
Sto se tice fudbala obicna masa tj salo ti ne treba!!!!!
Fudbaleri nemaju luksuz da nose salo na telu jer je njima primarna brzina,hitrost,okretnost,explozivnost...
Ali ne treba ni izostaviti ni stamenost, snagu,gurkanje i laktanje u sesnaestercu, jacina sutiranja lopte i sl....
Prema tome tebi treba cista misicna masa tj samo misici bez grama sala....Tako ces imati ok tezinu a bice sve misici i bices 17 puta jaci nego sad a zadrzaces hitrost i okretnost...
===================
Pocni 5 puta da jedes dnevno a manje obroke - pilece belo meso sa grudi - file,tunjevine i ostale ribe,mleka jogurte, crveno junece meso (u njemu se prirodno nalazi kreatin) jaja,nemasni sir i sl
To je proteinska hrana...
A od kvalitetnih secera ili ugljenih hidrata koji ti sluze da imas energiju jedi kuvani krompir,pasulj,grasak, pirinac obavezno, voce - banane prvo pa sve ostao od voca sto naleti....
Trening
Posto je o fudbalu rec treba baciti akcenat na noge jer tebi ogromna ledja ne trebaju
Zato ponedeljak radis npr prednju lozu kvadriceps i ruke biceps
Uto - ledja i listovi
Sre - Zadnja loza noge i trbusnjaci
cet - Grudi i listovi
pet rame i triceps
sub - trbusnjaci
ned - trbusnjaci i listovi opet...
Pa opet isto
Eto tako nesto meni pada na pamet program u teretani za fudbalera.....Ne postoji tu sad najbolji trening....Ti si fudbaler i bitno je da samo radis....Vremenom provalices sta ti najvise odgovara i od cega najbolje ces napredovati
p.s.Kreatin je samo dodatak od koga se dobija snaga,moras kupiti i whey protein - to je gradivna komponenta misica,to je ono sto gradi misice i pospesuje zdravlje!
Trening za noge ne treba ovako da izgleda!A Ledja su mu gotovo jednako bitna koliko i noge,a dve vezbe koju su medju 5 najbitnijih za fudbalera u teretani su Mrtvo Dizanje i siroki Zgibovi.
Nisam video ovaj post kad si napisao,pa me mrzi sad sve da citam,uglavnom ovo sto je bilo na kraju posta jesam i to su dve velike greske...
Nema potrebe to da radis...Ima boljih varijanti,poslacu ti na pp...