Program rada u teretani za fudbalera

Program za sta???

Sta ti je cilj???

U teretani se moze raditi sve!!!!!!

Atleta nije atleta ako ne posecuje teretanu.....Samo sahisti ne idu u teretanu....

Ovo samo cini mi se ne razume georgejune jer on misli da ljudi samo kao sto e Svarceneger idu u teretanu....

Znaci kazi sta ti je cilj pa ces u skladu sa tme i dobiti program...

Slusaj pod 1 teretana ti itekako treba!!!!!!!!

Sta ti mislis oni profesionalni fudbaleri sto imaju lepo hipertrofisan kvadriceps i izdefinisan - to je od trcanja na terenu???
hahahahah

Oce to malo sutra!!!!!!

Radi se u teretani cucanj,presa nozne extenzije, a trcanjem na terenu se samo skida salo sa tog misica i ostatka tela!!!!!!

Trcanje ne pravi misice,trcanje unistava misice tj trosi ih kao gorivo !!!!!

Pod 2 kreatin je bezbedan potvrdjeno i u teoriji i u praksi a i ja na licnoj kozi sam iskusio da je neskodljiv!!!! Trebao si da ostanes u Partizanu,velika ti je to bila prilika!!!!

E sad nadam se da ti nisu nudili steroide posto klinci tvojih godina a i mladji nazivaju steroide i kreatini proteini praskovi i sl a to nje isto!!!!

Proteini ,kreatin i gejneri su dodaci ishrani kao vitamin C sumece tablete ili kao surutka u prahu ili kao mleko u prahu ili kao kakao prah i sl......

A steroidi su anabolicki hormoni vestacke prirode napravljeni da oponasaju funkcije prirodnih hormona ljudskog tela i to je opasno uzimati!!!!!

Kreatin kupi obavezno,ja za nedelju dana koriscenja svaku vezbu sam povecao bar za 10 kila!!!!
Bices jaci snazniji brzi,puniji energije!!!!

Sto se tice fudbala obicna masa tj salo ti ne treba!!!!!
Fudbaleri nemaju luksuz da nose salo na telu jer je njima primarna brzina,hitrost,okretnost,explozivnost...

Ali ne treba ni izostaviti ni stamenost, snagu,gurkanje i laktanje u sesnaestercu, jacina sutiranja lopte i sl....

Prema tome tebi treba cista misicna masa tj samo misici bez grama sala....Tako ces imati ok tezinu a bice sve misici i bices 17 puta jaci nego sad a zadrzaces hitrost i okretnost...
===================

Pocni 5 puta da jedes dnevno a manje obroke - pilece belo meso sa grudi - file,tunjevine i ostale ribe,mleka jogurte, crveno junece meso (u njemu se prirodno nalazi kreatin) jaja,nemasni sir i sl

To je proteinska hrana...

A od kvalitetnih secera ili ugljenih hidrata koji ti sluze da imas energiju jedi kuvani krompir,pasulj,grasak, pirinac obavezno, voce - banane prvo pa sve ostao od voca sto naleti....

Trening
Posto je o fudbalu rec treba baciti akcenat na noge jer tebi ogromna ledja ne trebaju

Zato ponedeljak radis npr prednju lozu kvadriceps i ruke biceps

Uto - ledja i listovi

Sre - Zadnja loza noge i trbusnjaci

cet - Grudi i listovi
pet rame i triceps

sub - trbusnjaci

ned - trbusnjaci i listovi opet...

Pa opet isto

Eto tako nesto meni pada na pamet program u teretani za fudbalera.....Ne postoji tu sad najbolji trening....Ti si fudbaler i bitno je da samo radis....Vremenom provalices sta ti najvise odgovara i od cega najbolje ces napredovati

p.s.Kreatin je samo dodatak od koga se dobija snaga,moras kupiti i whey protein - to je gradivna komponenta misica,to je ono sto gradi misice i pospesuje zdravlje!

uzmi i whey protein...on je vaznji......A uzmi obavezno i dex energy - ovo je izuzetno jeftino oko 350 din kilo a ima ukus kao multivita - to ti je prosti grozdjani secer koji veoma brxo ulazi u krvotok i obnavlja energiju i onda mozes da trcis duze,vise i sl....Ovo je bas dobro za fudbal kad igras jer brzo dopunjuje energiju...Ovo isto popijes posle treninga kada trcis na duze staze ono oko terena i u sumi/parku.....

Ne zaboravi da kupis i BIOFAR-ove vitamine 12 inerala i 12 vitamina sumece tablete jer profesionalno treniranje fudbala za mladog coveka iziskuje i povecan unos vitamina i minerala jer ti trosis mnooogo vise nego svoji vrsnjaci pa moras da dopunjujes

Ovo ce ti spreciti povrede,razboljevanja, nece ti pasti imunitet,i neces toliko osecati umor!

I oni nisu skupi a pije se samo jedna sumeca tableta dnevno....

Profesionalni sport je zayebana stvar...Ne mogu samo da se jedu punjene paprike i da se bude sportista.....

odlicna tema...

radi vezbe za explozivnost sa agility drills ( to su ti kao one merdevinice znas 100% o cemu pricam) ima oko 50 razlicitih vezbi...ja sam uz pomoc tih vezbi povecao eksplozivnost ( mislim bar su mi tako treneri rekli) a to je meni kao beku jako bitno.
druga stvar pocni da radis vezbu za jacanje nogu kao sto je "stolica" (naslonis se ledjima uza zid noge savijene, kao da sedis na stolici ali zamisljenoj) i radi izdrzaje u cucnju 3 serije po 45sec...jako dobre vezbe

Ej drug i sam isto fudbaler i u maju punim 20 godina visok sam oko 1.75 i tezak 66 kg, imam znaci pitanje kao i ova prethodna osoba sto je postavila? Jedan od pluseva u igri je mi je brzina, međutim s nekolicinom sam pricao bas za ove kreatine, proteine te su mi govorili da ce me usporiti, da ce uticati na moju brzinu, pa me i zanima dali kako djeluju na brzinu? Znaci htio bih da dobijem mase, misica, snage i sl. a da pri tome ne gubim brzinu. Vec idem u teretanu tako nekih 3 puta sedmicno i radim vjezbe za noge te za prsni, rameni i leđni dio!

Ej drug i sam isto fudbaler i u maju punim 20 godina visok sam oko 1.75 i tezak 66 kg, imam znaci pitanje kao i ova prethodna osoba sto je postavila? Jedan od pluseva u igri je mi je brzina, međutim s nekolicinom sam pricao bas za ove kreatine, proteine te su mi govorili da ce me usporiti, da ce uticati na moju brzinu, pa me i zanima dali kako djeluju na brzinu? Znaci htio bih da dobijem mase, misica, snage i sl. a da pri tome ne gubim brzinu. Vec idem u teretanu tako nekih 3 puta sedmicno i radim vjezbe za noge te za prsni, rameni i leđni dio!

Mozes uzeti kreatin i proteine, to je hrana a ne steroide...Nece te usporiti.... Ja znam neke koji smrsaju puno a uspore se...Jer neadekvatno jedu i ne treniraju lepo....

U principu fizika kaze sto veca masa , sporije se krece, teze se odvaja od zemlje zbog gravitacije, vise treba utrositi energije da bi se presao odr. put...

Tii ces vezbanjem u teretani dobiti malo tezinu, i od proteina isto, kao i od same ishrane, ali zaboga ti si sportista a ne manekenka anoreksicna.... Dobices misic koji iako ce povecati opstu telesnu masu tela, bices, jaci, stameniji, hitriji, jaci....

U svakom slucaju je bolje...Pa pogledaj cocece, ti si skoro tezak kao neka deblja devojka, sta se plasis.....

Ako bi se ugojio na 120kg e onda bi se usporio...Malo, opet treningom bi mogao da povecas brzinu a pogotovo startnost, eksplozivnost....

Ti to malo sto ces da se ugojis od teretane, proteina, i kreatina, veruj mi nista ne menja na gore a mnogo toga menaj na bolje....

Svi strani prof. fudbaleri to koriste, + pojacana specificna ishrana....Nema uspeha u sportu bez toga....

Proslo je vreme kada su profesionalni fudbaleri igrali iz ljubavi, sutirali loptu od krpa , i jeli sarme, kavurme , punjene paprike......

Pozdrav i guraj napred....

p.s. Dobices to sto hoces a brzina ce ostati ista, cak ces mozda i povecati brzinu jer su misici ti koji pokrecu noge i gornji deo tela.......Ako je malo telo teze, ali i misici su jaci!

Ubaci trening za ruke tj biceps, triceps i podlakticu! Nisi naveo da ovo treniras a moras sve trenirati, nema tu ovo hocu ovo necu ovo mi treba ovo ne treba, mora sve zbog pravilne simetrije i krajnjih rezultata. Misici su komplementarni tj dopunjuju jedni druge, odn pomazu jedni drugima ....

Poslednja izmena:
Mozes uzeti kreatin i proteine, to je hrana a ne steroide...Nece te usporiti.... Ja znam neke koji smrsaju puno a uspore se...Jer neadekvatno jedu i ne treniraju lepo....

U principu fizika kaze sto veca masa , sporije se krece, teze se odvaja od zemlje zbog gravitacije, vise treba utrositi energije da bi se presao odr. put...

Tii ces vezbanjem u teretani dobiti malo tezinu, i od proteina isto, kao i od same ishrane, ali zaboga ti si sportista a ne manekenka anoreksicna.... Dobices misic koji iako ce povecati opstu telesnu masu tela, bices, jaci, stameniji, hitriji, jaci....

U svakom slucaju je bolje...Pa pogledaj cocece, ti si skoro tezak kao neka deblja devojka, sta se plasis.....

Ako bi se ugojio na 120kg e onda bi se usporio...Malo, opet treningom bi mogao da povecas brzinu a pogotovo startnost, eksplozivnost....

Ti to malo sto ces da se ugojis od teretane, proteina, i kreatina, veruj mi nista ne menja na gore a mnogo toga menaj na bolje....

Svi strani prof. fudbaleri to koriste, + pojacana specificna ishrana....Nema uspeha u sportu bez toga....

Proslo je vreme kada su profesionalni fudbaleri igrali iz ljubavi, sutirali loptu od krpa , i jeli sarme, kavurme , punjene paprike......

Pozdrav i guraj napred....

p.s. Dobices to sto hoces a brzina ce ostati ista, cak ces mozda i povecati brzinu jer su misici ti koji pokrecu noge i gornji deo tela.......Ako je malo telo teze, ali i misici su jaci!

Ubaci trening za ruke tj biceps, triceps i podlakticu! Nisi naveo da ovo treniras a moras sve trenirati, nema tu ovo hocu ovo necu ovo mi treba ovo ne treba, mora sve zbog pravilne simetrije i krajnjih rezultata. Misici su komplementarni tj dopunjuju jedni druge, odn pomazu jedni drugima ....
Ti ne trcis kako znas uopce sto je dobro za trkace . Postoji odredjena masa koja kad se predje budes dosta usporen . Ako nabijes ruke to naravno prestavlja dodatnu smetnju i opterecenje nogama .
Kad poogledas vecinu fudbalera svi su lagani i imaju jake nogi i slabe ruke . Drugo je odbrana . Vecina fudbalera se kljuka svim i svacim tj doping je neizbezan

Ti ne trcis kako znas uopce sto je dobro za trkace . Postoji odredjena masa koja kad se predje budes dosta usporen . Ako nabijes ruke to naravno prestavlja dodatnu smetnju i opterecenje nogama .
Kad poogledas vecinu fudbalera svi su lagani i imaju jake nogi i slabe ruke . Drugo je odbrana . Vecina fudbalera se kljuka svim i svacim tj doping je neizbezan

Otkud ti znas da ja ne trcim??? Hahhahahahhaha

To je ono kad ja kazem da ti imas problem u svojoj glavi jer si zamislio sta je teretana, i nista drugo nije....

Trcim ja , trcim....Ceo zivot i trcim i + mnogo toga. Ne znaci da neko ko ide u teretanu nije potrcao, niti znaci da neko ko trci ne sme da ode u teretanu nikako.

A odkud znas, mozda sam bas bio fudbaler, mlada nada i potencijal, pa sam sticajem okolnosti propao kao i mnooogi zbog 1000 faktora u Srbiji, i onda poceo da idem rekreativno u teretanu i to posle postaklo ozblljno?

Za ruke, ne lupaj, nece mu ruke biti 50 kila svaka, neka vezba ruke, plasis momka da vezba samo neke misice a neke ne, a to je totalno pogresno....

Kada se trci, hvata zalet, mahanjem ruku se dobija startnost, ne vise ruke pravo dole oklebesene dok trcis i samo da rade noge.... A sto su ruke jace, jace je celo telo, bolje...Nece on ni moci da napravi ruke kao Svarceneger pa da mu to smeta....

Prosto je nemoguce koliko ti malo napises a koliko mnogo gluposti kazes..... Zar se ne brines sto te niko na forumu ne shvata ozbiljno i sto imas losu reputaciju?

Ono, mene prvog bas briga sta svi misle o meni, ali da sam na tvom mestu stvarno bih se zamislio, da li gresim u necemu...

Kolega pozz
Igram fudbal vec 16 godina,igrao sam i profesionalno...ovo ti govorim da znas ko ti daje savet a ne da se hvalim,jer nemam potrebu za tim.

Sto veci procenat misicne mase a sto manji procenat masti je ono cemu treba da tezis,a za fudbal su idealne mere da na tvojih 175 cm ima 75 kg i procenat masti 7-9% (u zavisnosti od genetike).Ja sam visok 189-190 cm,a tezak 82 kg,masti su mi na 10%,znaci treba mi jos 7-8 kg misica i 1-3% manje masti.
Ako ti se vide plocice imas oko 10% masti...
Ne znam sta i kako radis u teretani,ali sad su u toku pripreme u svim klubovima u nasoj zemlji,prva liga pocinje za vikend tako da su oni jedini zavrsili sa pripremama,dok 2,3 i 4 liga pocinju u naredne 2 nedelje tako da sad ne bi trebao da preterujes u teretani,tj. da radis na snazi vec da odrzavas postignuto u pauzi(decembar-januar,ako si tad vezbao).
Tebi Protein nije neophodan posle fudbalskog treninga,tad samo dobro jedi,a posle teretane ti treba Whey protein.Proteini su ti hrana i nalaze se u mesu,jajima,siru,ribi...Kreatin je komponenta koja se takodje nalazi u mesu,ali samo u crvenom mesu(junetina,teletina...).
To su samo suplementi-dodaci ishrani i svuda u svetu se kupuju i u obicnim samoposlugama,ali mi kasnimo u svemu (sem u glupostima) bar 20 godina,pa je zato kod nas to za vecinu ljudi nepoznanica i pricaju svasta a ne znaju ni ocemu pricaju.
Od suplemenata uzmi...
Kre-alkalin - to je kreatin ali nove generacije i ne navlaci vodu na misic,ali ima istu ulogu kao i standardan Kreatin Monohidrat daje snagu i pomaze kod oporavka.Pijes ga 2 kapsule pre a dve posle treninga.Kad nemas para uzmes umesto njega sumeci kreatin koji pijes samo pre treninga.
Kofein- kofein je takodje prirodna supstanca,imas je u kafi,zelenom i crnom caju,ali da ne bi pio 2 L caja pre treninga ti popijes jednu tabletu Kofeina.Prvih 10 treninga pijes pola tablete Kofeina a posle pijes celu.
Pogledaj najbrze ljude na svetu,sprintere,svi su teski koliko su i visoki,a trce kao gazele...
Pogledaj englesku ligu,to je najsuperiornija liga u fizickom smislu na svetu,odi na sajt Celzija i pogledaj visinu i tezinu igraca,ili na sajt Man Citiy-a,80% igraca ta dva kluba ima isto kila koliko su i visoki,znaci 180 cm a 80 kg.
Pogledaj Sta je letos bilo sa Zvezdom protiv Rena,vidi igraci Rena koliko su bili brzi i jaci,a igrali su sa pola snage.Pogledaj i njihove podatke visina-tezina,sem 4 igraca koja su Ektomorfi(kost i koza) ostali svi su kao u engleskoj ligi.
Pocni da ucis i da se obrazujes po pitanju ishrane,treninga i suplementacije,a sve sto te interesuje slobodno pitaj...

Samo da malo ispravim Lakija. Svi kireatini pa i kre-alkalin ima za osobinu da vrši retenziju vode u mišiće. To je u suštini običan monohidrat kome je promenjena Ph vrednost da bi ga što više zaštitili od želudačne kiseline. To navlačenje tečnosti u mišiće nije niakako loše, naprotiv. To je jedan od preduslova za sarkoplazmičnu hipertrofiju mišića.

Samo da malo ispravim Lakija. Svi kireatini pa i kre-alkalin ima za osobinu da vrši retenziju vode u mišiće. To je u suštini običan monohidrat kome je promenjena Ph vrednost da bi ga što više zaštitili od želudačne kiseline. To navlačenje tečnosti u mišiće nije niakako loše, naprotiv. To je jedan od preduslova za sarkoplazmičnu hipertrofiju mišića.

Da,ali Kre alkalin navuce 2 L vode na celo telo,a Monohidrat 3 ili 4 puta vise.Ali ako je ishrana sredjena nece ni Monohidrat navuci vodu,ali posto pretpostavljam da ishrana nije sredjena kao ni kod 99% fudbalera onda bi mu Monohidrat navukao vodu ako bi ga pio vise od 3 g posle treninga...

Uto - ledja i listovi

cet - Grudi i listovi
pet rame i triceps

sub - trbusnjaci

Pa opet isto

Eto tako nesto meni pada na pamet program u teretani za fudbalera.....Ne postoji tu sad najbolji trening....Ti si fudbaler i bitno je da samo radis....Vremenom provalices sta ti najvise odgovara i od cega najbolje ces napredovati

p.s.Kreatin je samo dodatak od koga se dobija snaga,moras kupiti i whey protein - to je gradivna komponenta misica,to je ono sto gradi misice i pospesuje zdravlje!

o cemu ti molim te pricas???? Ovaj trening po meni nista ne valja, ako radi dva dana za redom trbusnjake nece dobiti masu nego samo snagu, i trbusnjacima treba vreme da se odmore 48h. Zatim ovo sta si napisao da se radi u cetvrtak trebalo bi mu 3 sata ako radi ispravno. Kod treninga za masu je pozeljno da ne prelazi 70min.
Whey protein ti nece pospesiti zdravlje nego samo misicnu masu, a kao steroide je opasno uzimati. Steroid (nzm tacno naziv) testosteron se moze kupiti bez recepta u apoteci, to moj drug koristi i nije mu nista, a niti to niti vestacki proteini ne valjaju ali nista extremno.
Najbolji donekle prirodni protein ti je u soji, na 100gr imas 37% proteina, duplo vise nego u mesu a izuzetno je jeftina. Mozes kupiti u zdravoj hrani sojne pahuljice koje se spremaju kao plazma i mleko.
Ako mislis kupovati gore navedenu hemiju (sto nije jeftino), onda dok treniras potrudi se da ti grupe misica koje radis nisu previse daleko, jer ako radis najrpe noge pa kasnije ramena, sva krv sa proteinima ce otici iz nogu gore u ramena, tako da ti efekat na nogama nece biti nesto velik... I gubite se previse sa tim proteinima, po vasem misljenju ljudskom organizmu trebaju samo proteini i voda?

o cemu ti molim te pricas???? Ovaj trening po meni nista ne valja, ako radi dva dana za redom trbusnjake nece dobiti masu nego samo snagu, i trbusnjacima treba vreme da se odmore 48h. Zatim ovo sta si napisao da se radi u cetvrtak trebalo bi mu 3 sata ako radi ispravno. Kod treninga za masu je pozeljno da ne prelazi 70min.
Whey protein ti nece pospesiti zdravlje nego samo misicnu masu, a kao steroide je opasno uzimati. Steroid (nzm tacno naziv) testosteron se moze kupiti bez recepta u apoteci, to moj drug koristi i nije mu nista, a niti to niti vestacki proteini ne valjaju ali nista extremno.
Najbolji donekle prirodni protein ti je u soji, na 100gr imas 37% proteina, duplo vise nego u mesu a izuzetno je jeftina. Mozes kupiti u zdravoj hrani sojne pahuljice koje se spremaju kao plazma i mleko.
Ako mislis kupovati gore navedenu hemiju (sto nije jeftino), onda dok treniras potrudi se da ti grupe misica koje radis nisu previse daleko, jer ako radis najrpe noge pa kasnije ramena, sva krv sa proteinima ce otici iz nogu gore u ramena, tako da ti efekat na nogama nece biti nesto velik... I gubite se previse sa tim proteinima, po vasem misljenju ljudskom organizmu trebaju samo proteini i voda?

Split ko split ne komentarišem ali trening iz četvrtka se u potpunosti odradi za 60 min. Kako si ti došao do 3 sata nemam pojma.

Taj tvoj drug izgleda da zna još manje od tebe. Ući u AAS priču sa 19-20 godina bez znaja i iskustva hmmm... mogu da kažem samo srećno (trebaće)

Ne postoje veštački proteini (razmisli malo)

Kakv je kvalitet tj. aminokiselinski sastav sojinog proteina. Da li on zadovoljava potrebe za esencijalnim aminokiselinama, kao na primer meso, jaja i sl. (o whey-u da i ne govorim).

Ovo za krv i proteine te nisam razumeo (ali ne moram ni ja sve da razumem )

Poslednja izmena:

Izlupeta se ti lepo ovde...Mrzi me da ti pisem sta si to pogrsno rekao posto 90% ovog sto si napisao nije tacno...
Uci,citaj i polako hvataj konce sta i kako funkcionise...

Slusaj pod 1 teretana ti itekako treba!!!!!!!!

Sta ti mislis oni profesionalni fudbaleri sto imaju lepo hipertrofisan kvadriceps i izdefinisan - to je od trcanja na terenu???
hahahahah

Oce to malo sutra!!!!!!

Radi se u teretani cucanj,presa nozne extenzije, a trcanjem na terenu se samo skida salo sa tog misica i ostatka tela!!!!!!

Trcanje ne pravi misice,trcanje unistava misice tj trosi ih kao gorivo !!!!!

Pod 2 kreatin je bezbedan potvrdjeno i u teoriji i u praksi a i ja na licnoj kozi sam iskusio da je neskodljiv!!!! Trebao si da ostanes u Partizanu,velika ti je to bila prilika!!!!

E sad nadam se da ti nisu nudili steroide posto klinci tvojih godina a i mladji nazivaju steroide i kreatini proteini praskovi i sl a to nje isto!!!!

Proteini ,kreatin i gejneri su dodaci ishrani kao vitamin C sumece tablete ili kao surutka u prahu ili kao mleko u prahu ili kao kakao prah i sl......

A steroidi su anabolicki hormoni vestacke prirode napravljeni da oponasaju funkcije prirodnih hormona ljudskog tela i to je opasno uzimati!!!!!

Kreatin kupi obavezno,ja za nedelju dana koriscenja svaku vezbu sam povecao bar za 10 kila!!!!
Bices jaci snazniji brzi,puniji energije!!!!

Sto se tice fudbala obicna masa tj salo ti ne treba!!!!!
Fudbaleri nemaju luksuz da nose salo na telu jer je njima primarna brzina,hitrost,okretnost,explozivnost...

Ali ne treba ni izostaviti ni stamenost, snagu,gurkanje i laktanje u sesnaestercu, jacina sutiranja lopte i sl....

Prema tome tebi treba cista misicna masa tj samo misici bez grama sala....Tako ces imati ok tezinu a bice sve misici i bices 17 puta jaci nego sad a zadrzaces hitrost i okretnost...
===================

Pocni 5 puta da jedes dnevno a manje obroke - pilece belo meso sa grudi - file,tunjevine i ostale ribe,mleka jogurte, crveno junece meso (u njemu se prirodno nalazi kreatin) jaja,nemasni sir i sl

To je proteinska hrana...

A od kvalitetnih secera ili ugljenih hidrata koji ti sluze da imas energiju jedi kuvani krompir,pasulj,grasak, pirinac obavezno, voce - banane prvo pa sve ostao od voca sto naleti....

Trening
Posto je o fudbalu rec treba baciti akcenat na noge jer tebi ogromna ledja ne trebaju

Uto - ledja i listovi

cet - Grudi i listovi
pet rame i triceps

sub - trbusnjaci

Pa opet isto

Trening za noge ne treba ovako da izgleda!A Ledja su mu gotovo jednako bitna koliko i noge,a dve vezbe koju su medju 5 najbitnijih za fudbalera u teretani su Mrtvo Dizanje i siroki Zgibovi. ;)
Nisam video ovaj post kad si napisao,pa me mrzi sad sve da citam,uglavnom ovo sto je bilo na kraju posta jesam i to su dve velike greske...

Trening za noge ne treba ovako da izgleda!A Ledja su mu gotovo jednako bitna koliko i noge,a dve vezbe koju su medju 5 najbitnijih za fudbalera u teretani su Mrtvo Dizanje i siroki Zgibovi. ;)
Nisam video ovaj post kad si napisao,pa me mrzi sad sve da citam,uglavnom ovo sto je bilo na kraju posta jesam i to su dve velike greske...

Laki posto vidim da se dosta razumijes u trening fudbalera zanima me tvoje misljenje... Treniram fudbal i planiram da krenem u teretanu.Punim za mjesec ipo 18 god., visok sam oko 182 i tezak oko 68 kg.Do sada sam radio kuci osnovne vjezbe cucanj, iskorak, sklekove,trbusnjake,... itd. sa malim tegovima.Nasao sam jedan program na netu, samo ne znam koliko je on dobar za mene.Ako ti nije problem da pogledas pa da mi kazes tvoje misljenje...Hvala :) http://performance.fourfourtwo.com/fitness/in-the-gym-with-tom-cleverley#

Back