Profesorka sa Pravnog: Izložena sam linču zbog drugačijeg mišljenja

loving tree

Primećen član
Poruka
975
Profesorka sa Pravnog fakulteta Vanja Bojović tvrdi u tekstu za dnevni list "Danas" da je izložena linču od strane "razjarene botovske rulje" (njen izraz):

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/vanja-bajovic-profesorka-pravni-fakultet/

Vanja Bojović je od početka podržavala blokade, ali je onda pre nekog vremena pokušala da studentima objasni zašto su blokade u ovom obliku štetne po državne fakultete.

Ubrzo su krenule salve uvreda na društvenim mrežama od optužbi da je ćaci, da se prodala režimu itd.

"Botovi su već krenuli, vređaju me, nazivaju Ćacijem. Dan provodim sa detetom u skakaonici, srećni smo i bezbrižni dok skačemo na trambolinama. Uveče mi javljaju da sam predlog u Hit Tvitu, nazivaju me “bivšom blokaderkom“ koja je izdala studente čim nema plate … medijska hajka kreće. Ne gledam to da se ne bi nervirala, žao mi je samo mame koja sve to proživljava.

Kurir, Informer, B92 i drugi režimski tabloidi objavljuju tekstove o meni sa mantrom postavljenom u Hit Tvitu i akcentom na tome da sam se okrenula protiv studenata?! Ne znam kako da se nosim sa tim lažima, kako protiv tabloida i
razjarene botovske rulje… Objavljujem na društvenim mrežama da nisam promenila stranu, da je Vučićev režim najgori režim koji je Srbija ikad imala, da su blokade sada kontraproduktivne i da doprinose SNS planovima privatizacije i uništenja državnih fakulteta, ali džaba kada moje objave na društvenim mrežama vidi par stotina ljudi, a tekstove na tabloidinim portalima milioni."

......

I šta reći .... Tanka je linija između heroja blokadera i ćacija. :kafa:

žena je u pravu...blokade fakulteta su postale kontraproduktivne...poslužiće Vučiću da ukine državne fakultete i uvede privatne....studenti će izgubiti godinu...nova generacija ni kriva ni dužna neće moći da se upiše na državne fakultete....ne vidim što je problem obustaviti blokade a nastaviti protest...
Blokade fakulteta ni jednog sekunda nisu bile produktivne. Statusni bunt profesora BU trebalo je drugačije rešavati, da li kroz štrajk ili nešto drugo, ali ovo je ispalo prilično glupo odrađeno.

žena je u pravu...blokade fakulteta su postale kontraproduktivne...poslužiće Vučiću da ukine državne fakultete i uvede privatne...
Не лупај,од тога нема ништа..он слаже чим зине.:)
Он може да увезе Шофере и Молере из Непала и Пакистана али не може Наставни кадар.
И где ће буду стационирани будући Приватни факултети,под Шаторима и тржним Центрима?
:lol:

žena je u pravu...blokade fakulteta su postale kontraproduktivne...poslužiće Vučiću da ukine državne fakultete i uvede privatne....studenti će izgubiti godinu...nova generacija ni kriva ni dužna neće moći da se upiše na državne fakultete....ne vidim što je problem obustaviti blokade a nastaviti protest...

Ima manji broj studenata koji istrajava u tome, većina ne, ali ne želi da ispadnu brejkeri. Čak i oni koji su u blokadi bi na nastavu, ali jednostavno toliko je jaka kampanja za blikadu , da samo poneki predsravnici javno na sastancima kažu to, recimo studenti sa ekof na sastanku sa rektorom. Ali pravni je krenuo sa konsultantskom nastavom.

No dogod svi fakulteti ub ne budu završili nastavni deo neće biti upisa brucoša. Ministarstvo po zakonu to sve određuje. Tako da... Vlast se dobro snašla, iskoristili su blokadu da maksimalno degradiraju i osiromaše univerzitet, koristeći sve zakonske mogućnosti. A blokade im sad idu u prilog. O tome i govori prof.

Ima manji broj studenata koji istrajava u tome, većina ne, ali ne želi da ispadnu brejkeri. Čak i oni koji su u blokadi bi na nastavu, ali jednostavno toliko je jaka kampanja za blikadu , da samo poneki predsravnici javno na sastancima kažu to, recimo studenti sa ekof na sastanku sa rektorom. Ali pravni je krenuo sa konsultantskom nastavom.

No dogod svi fakulteti ub ne budu završili nastavni deo neće biti upisa brucoša. Ministarstvo po zakonu to sve određuje. Tako da... Vlast se dobro snašla, iskoristili su blokadu da maksimalno degradiraju i osiromaše univerzitet, koristeći sve zakonske mogućnosti. A blokade im sad idu u prilog. O tome i govori prof.
Ali, ako se nešto ne promeni, ako se ne izbore za izbore, onda u svakom slučaju gube. Ovako imaju bar neku šansu da zaustave sistem na neki način. Jer ne verujem da je vlast toliko moćna da iste godine otvori sve privatne fakultete ili da svima ukine autonomiju. Ako se raspišu izbori, narod će glasati za one koji se istrajno bore za promenu po svaku cenu. Znam da u tu cenu spada i to što nema plata za profesore, i to što nema upisa ali mislim da treba izdržati još malo.

Ali, ako se nešto ne promeni, ako se ne izbore za izbore, onda u svakom slučaju gube. Ovako imaju bar neku šansu da zaustave sistem na neki način. Jer ne verujem da je vlast toliko moćna da iste godine otvori sve privatne fakultete ili da svima ukine autonomiju. Ako se raspišu izbori, narod će glasati za one koji se istrajno bore za promenu po svaku cenu. Znam da u tu cenu spada i to što nema plata za profesore, i to što nema upisa ali mislim da treba izdržati još malo.

Ne vidiš dobro stvari. Bukvalno bi vlast bila nemoćna da kontroliše protest ako bi se uspostavila nastava. To bi bilo održivo rešenje. Protesti su ono što ih čini nemoćnim, što je na ulicama, a ne to što blokiraju kuće koje su ih upisale, to je plus za njih. To je odlična kampanja protiv. I način da se unište fakulteti.

To što kažeš to vodi potpunoj propasti univerziteta a i ovih protesta. Jer da nije bilo jakog univerziteta, ne bi bilo ni protesta.. To nisu samo plate i upis, to je potpuni bankrot i odlazak važnih nastavnika a posebno mlađih napolje. Ima tu puno da se piše. Nisi tu pa ne vidiš šta se dešava. Nema tu još malo. Još malo, malo, pa dođosmo do toga da naredne godine neće biti ni grejanja ni vode ničega. Pogledaj zakon o vo nije to isto kao škole. Bukv su fakulteti preduzeća koja sad idu u bankrot. Nadam se da će se svi odazvati pameti. Studenti u blokadi nadam se da su samo naivni, jer ne žele da slušaju kako naredne god meće biti grejanja, oni i dalje uživaju u nekom statusu žrtve i da potope i fakultete sa sobom. Bome meni to deluje sve morbidno.

Sve te sns bljuvotine će narod da naplati od njihove privatne imovine. Po kratkom postupku.
Каже нама оВА ГОРЕ која љуби Дрвеће,да ли је неко нешто "скапирао"?
Какви су то простачки Изрази?
ја то у мом Вокабулару зовем-схватио,схватити-.
И ти од таквих Ћација да очекујеш неку просперитетнију Будућност?
Постављач теме је некултуран и неписмен.на страну што је Ћаци,то је ствар опредељења,него не мош на Новоотвореној Теми се понашаш као са Дна КАЦЕ.
пРВО СЕ ОПЕСМИНИТИ ,тек онда почни постављај своја приглупа Питања.

Ali, ako se nešto ne promeni, ako se ne izbore za izbore, onda u svakom slučaju gube. Ovako imaju bar neku šansu da zaustave sistem na neki način.
Da zaustave školski sistem - da, sve ostalo maltene normalno funkcioniše.
Jer ne verujem da je vlast toliko moćna da iste godine otvori sve privatne fakultete ili da svima ukine autonomiju.
Pa neće ni da otvori nove fakseve tako brzo, ako dođe do situacije da prva godina ne može da se upiše i slično zbog blokada, verovatnije je da faksevi i naredne godine neće raditi, ali da će i frustracija profesora i studenata rasti.
Ako se raspišu izbori, narod će glasati za one koji se istrajno bore za promenu po svaku cenu.
Ne nužno, Vučko je poznat da baš voli izbore, a što se duže ovo prolongira više će ljudi odustati od samog glasanja.
On ipak ima penzionere i ove u državnom sektoru koje šeta po mitinzima kao klovnove.
Znam da u tu cenu spada i to što nema plata za profesore, i to što nema upisa ali mislim da treba izdržati još malo.
Ekstremno sporan momenat po meni što se tiče protesta, jer i profesori ipak žive od plate, a ako je nema nastaće im problemi.
Ako ništa možda bi neki racionalan čin bio studenti od naroda zatraže novčane donacije da profesori ne bi bili u situaciji da nemaju za račune, svoju decu i ostale potrebe.
Ako se nastavi ovako profesori će se polako povlačiti i opadaće im podrška.
Realno gledano profesori su neki vid autoriteta zbog svoje struke, takođe bi njihovo mišljenje što se fakulteta tiče trebalo da se vrednuje jer u celom društvu imaju najviše iskustva sa dotičnim.

Profesorka sa Pravnog fakulteta Vanja Bojović tvrdi u tekstu za dnevni list "Danas" da je izložena linču od strane "razjarene botovske rulje" (njen izraz):

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/vanja-bajovic-profesorka-pravni-fakultet/

Vanja Bojović je od početka podržavala blokade, ali je onda pre nekog vremena pokušala da studentima objasni zašto su blokade u ovom obliku štetne po državne fakultete.

Ubrzo su krenule salve uvreda na društvenim mrežama od optužbi da je ćaci, da se prodala režimu itd.

"Botovi su već krenuli, vređaju me, nazivaju Ćacijem. Dan provodim sa detetom u skakaonici, srećni smo i bezbrižni dok skačemo na trambolinama. Uveče mi javljaju da sam predlog u Hit Tvitu, nazivaju me “bivšom blokaderkom“ koja je izdala studente čim nema plate … medijska hajka kreće. Ne gledam to da se ne bi nervirala, žao mi je samo mame koja sve to proživljava.

Kurir, Informer, B92 i drugi režimski tabloidi objavljuju tekstove o meni sa mantrom postavljenom u Hit Tvitu i akcentom na tome da sam se okrenula protiv studenata?! Ne znam kako da se nosim sa tim lažima, kako protiv tabloida i
razjarene botovske rulje… Objavljujem na društvenim mrežama da nisam promenila stranu, da je Vučićev režim najgori režim koji je Srbija ikad imala, da su blokade sada kontraproduktivne i da doprinose SNS planovima privatizacije i uništenja državnih fakulteta, ali džaba kada moje objave na društvenim mrežama vidi par stotina ljudi, a tekstove na tabloidinim portalima milioni."

......

I šta reći .... Tanka je linija između heroja blokadera i ćacija. :kafa:

tako i mene pljuju ovde i ako sam opozicionar

ne prihvatam blokadersko jednoumlje

a to je za njih greh

Не лупај,од тога нема ништа..он слаже чим зине.:)
Он може да увезе Шофере и Молере из Непала и Пакистана али не може Наставни кадар.
И где ће буду стационирани будући Приватни факултети,под Шаторима и тржним Центрима?
:lol:
Pa promeniće se oblik svojine a objekti će ostati isti.

Back