Profesor?

Radoje Kandic

Zainteresovan član
Poruka
218
Ovako stoje stvari, prosle godine sam se posvadjao sa jednim profesorom i izvrijedjao ga...I to smo rijesili ovo ono, on je kao oprostio,"ali nije zaboravio" i tako.. E sad ja ne znam kako da se ponasam na njegovom casu :D necu pominjati razloge ni sta je bilo jer to nema veze sa ovom temom....:) Hvala ;) To je sa njim uobicajeno svi se svadjaju sa njim jer je malo "na svoj nacin" :P

Isto kao što sam se ja ponašao sa svim profesorima sa kojima sam bio u svadji - pusti da prodje. Jer, ako je već zlopamtilo, na tebi je da daš svoj maksimum na času (to uvek upali), a sve ostalo će se iskristalisati vremenom.

Profesori u srednjoj (ne svi, ali jedan deo) jako mrze kada im protivurečiš. To je zbog toga što imaju tzv. kompleks autoriteta (opet kažem, pojedini - ne svi), jer su svesni da nakon srednje jedan ciklus prestaje, djaci odlaze, a dolaze novi i tako u krug, dok će njihov autoritet uvek ostati na tom istom nivou, sve vreme. I onda, gledaju da se ponašaju diktatorski, a kad udješ u verbalni sukob - to im užasno povredi sujetu. Tipičan odnos, gospodar - rob, samo što su ograničeni pravilima. Ranije su bili mnogo gori.

Zato - ako si već isterao svoje, pametno je skloniti se i posvetiti se učenju, da bi se ta iluzija autoriteta malo obnovila.

Iz mog iskustva bolje je pokazati stav i vise ce te ceniti ako ostanes pri tom..ako se menjas to ne valja..naravno i da priznas ako gresis

To, jednostavno - nije taktički preporučljivo.

Stav treba pokazati tokom sukoba - niko nije rekao da ga nakon sukoba treba opovrgunuti, već da treba spustiti loptu i pustiti da vreme učini svoje i da se svadja zaboravi.

Samo ja ne znam hoce li proci i iskristalisati se...Mozda ce da se sveti pomocu ocjene ili provociranja ili tako nesto?

Pa ako provocira - odgovoriš. Ali treba što manje "upadati u oko". Ako dobro znaš, ne postoji ta sila kojom ti može dati manju ocenu.

Ja znam, jer sam imao konflikte sa dosta profesora... treba pokazati zube, a onda - onda reagovati kao da se ništa nije desilo.

Tako si ubio dve muve jednim udarcem.

Profesori u srednjoj (ne svi, ali jedan deo) jako mrze kada im protivurečiš. To je zbog toga što imaju tzv. kompleks autoriteta (opet kažem, pojedini - ne svi), jer su svesni da nakon srednje jedan ciklus prestaje, djaci odlaze, a dolaze novi i tako u krug, dok će njihov autoritet uvek ostati na tom istom nivou, sve vreme. I onda, gledaju da se ponašaju diktatorski, a kad udješ u verbalni sukob - to im užasno povredi sujetu. Tipičan odnos, gospodar - rob, samo što su ograničeni pravilima. Ranije su bili mnogo gori.

Zato - ako si već isterao svoje, pametno je skloniti se i posvetiti se učenju, da bi se ta iluzija autoriteta malo obnovila.

Taj "jedan deo" je u mojoj skoli velika vecina :(

Ma nisu svi, ne preteruj.

Ima dobrih, gotivnih, neopterećenih, koji vole svoj poziv i oni su prave veličine.

A ovi isfrustrirani što misle da mogu da ti sole pamet o svemu i svačemu... takvima se treba suprotstavljati

Nayeb'o si...ja sam se jednom pokacio sa profesorkom geografije zato sto je mnogo nervozna zena (valjda je muz ne yebe posto sam je vidjao sa ljubavnikom :per:) i zamalo da mi nije sredila da me izbace...:confused:

Ne treba se kaciti sa profesorima, a ako se kacite onda se nadajte da se kacite sa onim blazim :lol:

Back