profesionalno usavrsavanje

Usavrsavanj jednostavno mora postojati, u suprotnom bio bi potpuno pregazen i nedovoljno sposoban da obavljas poveren ti posao.
Moj je upravo takav, texnologija napreduje, iz dana u dan navi standardi i potrebe, novonastale probleme ne mozes resiti tapkanjem u mestu, vec daljim napretkom i naravno... usavrsavanjem. To je valjda normalna pojava.
 
Mocart:
Da li se profesionalno usavrsavate ? Kako, koliko dugo, ko to placa, da li vam to tesko pada ... ?
Da. Ne bih mogla da zamislim rad (i svoj život) bez toga da ne napredujem.
Ko plaća?
Neke kurseve u zemlji sam platila ja sebi... kad je firma videla koliko sam odlučna da to sprovedem, platili su mi viši kurs toga.
Za kurseve u inostranstvu apliciram preko interneta. I odem. Troškove (smeštaja i hrane, puta, cenu samog kursa, dnevni džeparac) snosi onaj ko me poziva, ponekad (slučaj francuske škole) ja platim avionsku kartu i hranu sebi.

Koliko dugo?
Tri nedelje, mesec dana, više puta po mesec dana.
Ovog leta idem na tri meseca, ali to je malo drugačije, pošto sam neki član te škole koja me poziva...
 
Zaposlio Bili Gejts novog šefa razvoja, i voda ga da mu pokaže prostorije, kad ispred jednih vrata stoji tip sa šeširom i prosi. Pita novi šef razvoja Bilija: 'Ko je ovaj lik?' a Bili mu reče: 'To je tvoj prethodnik, bio je nedelju dana na odmoru...'
Ja ne idem na usavršavanja. Radim u maleckoj firmi i to je neizvodljivo, ali posao je takav da stalno moram da čitam manual-e, čitam literaturu, upoznajem se sa novim procesima... Zapravo sam u neku ruku još uvek šegrt i imam mnogo toga da učim u samoj firmi i u samom radu. Ali, svakako da moram da pratim nova tehnička rešenja i jednog dana da se popnem na stepenicu više, jer, ona na kojoj sada stojim neće više postojati.
 

Back
Top