Prof. Miodrag Grbić

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
40.445
Smatram da zaslužuje posebnu temu.

Naime, došao je u interes javnosti jer je skoro vratio predsedniku orden karađorđeve zvezde koji je dobio za nauku, u protest i znak podrške univerzitetskim profesorima u Srbiji zbog uredbe o promeni predviđenih sati za nauku.

Ovog puta je dao intervju, možda postoji link za ceo intervju, a ovde stavljam delić, u kojem tvrdi da je naučno dokazano da je naš narod starosedelac na Balkanu, i da ne postoje genetske razlike između nekih nacija na ovom području.

Evo inserta sa instagrama

Koliko je dalekosežan ovaj zaključak i da li imate još nešto da objavite o radu i delu ovog naučnika? Šta bi sa teorijom o slovenskom poreklu?

Covek je potvrdio teoriju o zajednickom slovenskom poreklu naroda sa Balkanskog poluostrva.
Nisam bas sigurna sta je to novo moralo da se dokazije ili obradjuje na bioloskom fakultetu, mada nesto nisam ni pratila zadnjih dana vesti… :think:

Evo i ovo je za pohvalu:
“ Jedan je od učesnika projekta “Valorizacija genetskih resursa vinove loze u Srbiji: genomski pristup za vinogradarstvo 21. veka“, u okviru koga je otkriveno 11 nepoznatih starih autohtonih sorti u istraživanim vinogorjima, koje su uglavnom na ivici nestanka. ”

koliko ja znam istraživanja su pokazala da smo oko 40% starosedeoci...osim toga rađena je genetika arheoloških ostataka ljudi iz vremena ranog rimskog carstva i tu nije detektovano prisustvo slovenskih gena...takođe pokazano je da je dominantna YDNA genetika Ilira bila koliko se sećam J2b haplogrupa a ne I2a kako bi mi voleli.... ovo što on tvrdi da je genetika dokazala da smo u potpunosti starosedeoci nisam nigde video mada bi voleo da je tačno.....moguće je da se istraživanja lažiraju sa političkom agendom da nas proglase doseljenicima i na kraju proteraju odavde...moguće je da je I2a bila ovde dominantna pre Rimljana a da je pod pritiskom Rimljana preselila na sever kako tvrdi ruska primarna hronika

koliko ja znam istraživanja su pokazala da smo oko 40% starosedeoci...osim toga rađena je genetika arheoloških ostataka ljudi iz vremena ranog rimskog carstva i tu nije detektovano prisustvo slovenskih gena...takođe pokazano je da je dominantna YDNA genetika Ilira bila koliko se sećam J2b haplogrupa a ne I2a kako bi mi voleli.... ovo što on tvrdi da je genetika dokazala da smo u potpunosti starosedeoci nisam nigde video mada bi voleo da je tačno.....moguće je da se istraživanja lažiraju sa političkom agendom da nas proglase doseljenicima i na kraju proteraju odavde...moguće je da je I2a bila ovde dominantna pre Rimljana a da je pod pritiskom Rimljana preselila na sever kako tvrdi ruska primarna hronika

Haplogrupe nemaju konacnu definiciju i konacne odgovore na pitanja.

Kao sto znamo da nijedan narod nema svoju, jedinstvenu haplogrupu.

Svi smo mesavina. Zasto se na svim univerzitetima uci jednako ista anatomija, npr.?

Haplogrupe nemaju konacnu definiciju i konacne odgovore na pitanja.

Kao sto znamo da nijedan narod nema svoju, jedinstvenu haplogrupu.

Svi smo mesavina. Zasto se na svim univerzitetima uci jednako ista anatomija, npr.?
većina naroda su mešavina raznih haplogrupa...jedino u Velikoj Britaniji ubedljivo dominiraju grane R1b haplogrupe...zato što su oni kad su osvojili teritoriju verovatno pobili muškarce koji su tu bili pre njih umesto da ih asimiluju....

Poslednja izmena:
Smatram da zaslužuje posebnu temu.

Naime, došao je u interes javnosti jer je skoro vratio predsedniku orden karađorđeve zvezde koji je dobio za nauku, u protest i znak podrške univerzitetskim profesorima u Srbiji zbog uredbe o promeni predviđenih sati za nauku.

Ovog puta je dao intervju, možda postoji link za ceo intervju, a ovde stavljam delić, u kojem tvrdi da je naučno dokazano da je naš narod starosedelac na Balkanu, i da ne postoje genetske razlike između nekih nacija na ovom području.

Evo inserta sa instagrama

Koliko je dalekosežan ovaj zaključak i da li imate još nešto da objavite o radu i delu ovog naučnika? Šta bi sa teorijom o slovenskom poreklu?

Мислим да нисмо староседеоци и да смо словенски народ. А што се тиче поступка у вези ордена о томе само кроз један некадашњи предизборни слоган.. ТАКО ТРЕБА!

Укратко .. Словени су заузимали балкан... пре Романа

.... па су их Романи истерали на Кауказ ... па су Се словени вратили на балкан после 1 000 година?

Укратко .. Словени су заузимали балкан... пре Романа

.... па су их Романи истерали на Кауказ ... па су Се словени вратили на балкан после 1 000 година?
moguće je...Nestorova hronika (ruska primarna hronika) daje podlogu u narodnom pamćenju za tako nešto...ono što znamo je da Iliri nisu bili genetski Sloveni a da i sa Albancima imaju mnogo manje veze nego što bi to Albanci voleli...

moguće je...Nestorova hronika (ruska primarna hronika) daje podlogu u narodnom pamćenju za tako nešto...ono što znamo je da Iliri nisu bili genetski Sloveni a da i sa Albancima imaju mnogo manje veze nego što bi to Albanci voleli...

Германи су много брљали по 'историји'

Не би било ништа чудно да су измислили појам Илири као и појам Бизантија .

Lik je retardiran

Današnji Srbi nisu narod, nego nacija. Originalni Srbi su slovensko pleme, istog fenotipa kao Poljaci ili Ukrajinci. Svi ovi musavi i obojeni nisu Sloveni, a samim time ni etnički Srbi.

Svoj musavi narod nek naziva balkanski starosedeoci ili kako već hoće, od nas Srba nek odjebe.

Back