Produkcija Filmova, kakvi su...

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
Kakva je Koreanska produkcija filmova, koji zanr preovladjuje ruske filmove a koji kineske. Da li su francuski filmovi zaista kulturoloski, a tajlandski toliko -kako da kazem- brutalno isuvise realni...
Nemacki me filmovi ne zanimaju.
Jos samo Brazilski i svedski filmovi.

Dakle govorim o filmovima koji se gledaju kao i nasi tj domaci, samo sto nama nije domaci npr princ egipta ali njima je.

Americki zanr-preovladjuje akcija a kroz akciju nasilje -ocena 6.
Koreanski i Tajlandski Filmovi, mislim da mi (bar evropljani) nismo navikli na takve filmove kao sto je koreanski oldboy ili tajlandski 48 sati.

Kineski film, mislim da preovladjuje najvise istoriski film kroz akciju. Ali takodje mislim da Kinezi kao i koreanci imaju lepe romanticne filmove koji su manje poznati nama.

Za ruske filmove bih rekao da tu preovladjuje Avantura, mada nisam siguran, i par ljubavnih.

Francuska kinematografija pravi dobre zaplete u filmovima ali to nije to. Zanr je romanticna drama/komedija. Ili samo drama.
Poseduju iskru gde kada gledate film mozete da zaspete mirno kada se film zavrsi.

Sada, da cujem nekog iskusnog a ne ovakog amatera poput mene. :)

p.s
brazilski filmovi
akcija i akcija

Svedski
drama

Poslednja izmena:
Nemačka kinematografija je zapanjujuće oskudna srazmerno veličini i bogatstvu zemlje, ali meni se nemački film dopada.Nemci uvek šibnu neku ideju za razmišljanje u svojim filmovima, filmovi im nisu plitki, kažem jedina šteta što ih ne prave više.
Suprotnost je francuska hiperprodukcija za svačiji ukus ponešto.

Italijanski film je nekako zamro poslednjih godina, a Italijani su prvi po broju dobijenih Oskara za najbolji strani film.

Brazilski, iranski, argentinski daju sa vremena na vreme neku filmčinu, ali sveukupna kinematografija loša, što bi se moglo reći i za srpski film - uglavnom za domaću publiku.

Ruski film me najviše boli :lol: jer taj narod ima potencijal i stručnosti i glumaca, materijala za sve filmske žanrove, na primer mnogo građe za istorijski film od doba princa Borisa preko Oktobarske revolucije i svetskih ratova do Balabanovih filmova o devedesetim godinama XX veka.Dobri izleti u horor žanr kao Noćna straža, ali to ne koriste dovoljno.Glavni producent je ruska vlada, nema velikih nezavisnih producenata, slična situacija kao kod nas.

Korejske, kineske i japanske nisam previše gledao pa ne bih da dajem neke ocene.

Španci, kao i Italijani imaju odlične filmove, ali i oni nešta stagniraju u zadnje vreme, jedini izvozni artikl im je postao horor film, u čemu su dobri, ali kinematografija neke zemlje se ne meri po jednom filmskom žanru.
I konačno, krajnje nerado moram reći da Ameri prave ipak najbolje filmove, mnogo love, mnogo ulaganja, jednostavan recept.

Poslednja izmena:
Razumem zasto hvalis amerikance, imaju jako puno filomova koje smo gledali, tako da su to plasirali u komercijalu.
Mada sam ubedjen tu i kada je u pitanju film i tu da se radi o plagijatu a ne da je rec o muzici pa ajde.
Ali ok, ko bolje napravi to se gleda.
Npr ne moraju filmovi da budu bazirani i prikazivani kao da zakljucimo odma da se radi o americi, kao sto je to slucaj sa falcon fising, gilm je fenomenalan ocena 10.
Ali jeste americka produkcija, mada ne znam sta je onda u pitanju da postigne toliki uspeh ako ne nego da je u pitanju Brazil. Isto tako brazilci mogu da prikazu svoj film ali da se radnja radi u americi, pa da ne postigne toliki uspeh.

Ili kao sto je kod apokalipto od mela gibsona a niko ne bi rekao da je to njegov film.

Italijanske i nemacke maltene su isti, samo obrni zanrove, glumce, i radnju, i dobijes rezultat mentaliteta ta dva jezika.

Razumem zasto hvalis amerikance, imaju jako puno filomova koje smo gledali, tako da su to plasirali u komercijalu.
Mada sam ubedjen tu i kada je u pitanju film i tu da se radi o plagijatu a ne da je rec o muzici pa ajde.
Ali ok, ko bolje napravi to se gleda.
Npr ne moraju filmovi da budu bazirani i prikazivani kao da zakljucimo odma da se radi o americi, kao sto je to slucaj sa falcon fising, gilm je fenomenalan ocena 10.
Ali jeste americka produkcija, mada ne znam sta je onda u pitanju da postigne toliki uspeh ako ne nego da je u pitanju Brazil. Isto tako brazilci mogu da prikazu svoj film ali da se radnja radi u americi, pa da ne postigne toliki uspeh.

Ili kao sto je kod apokalipto od mela gibsona a niko ne bi rekao da je to njegov film.

Italijanske i nemacke maltene su isti, samo obrni zanrove, glumce, i radnju, i dobijes rezultat mentaliteta ta dva jezika.

Ne volim ih, nego se divim njihovom profesionalizmu, sad da li se u nekom filmu odmah vidi da li je priča u američkom miljeu to je drugo.Čak i kad kradu ideje, prerade ih da izgleda kao "američki" film.:lol:

Kao Mirrors recimo, ko bi rekao da je film zapravo korejski.Apokalipto je tako skup, tako profesionalno odrađen da niko ne bi pomislio da je to brazilski film.:hahaha:

Šalim se ima tu i dubljih stvari.Ideja Apokalipta je da su domoroci iz Južne Amerike propali zbog svoje sopstvene pokvarenosti, a Španci su dovršili posao.Amerikanac NIKAD ne bi snimio takav film, isto tako ni Brazilci sa tendencijom ka levičarskim, liberalnim stavovima, ali Mel Gibson je jedan specifikum, neurozne prirode, pri tom polu - Irac, religiozni katolik i samo on je mogao snimiti toliko nekorektan film.:lol:

Poslednja izmena:
Скандинавија је број 1, пре свих Данска, руска има много више потенцијала од овог што нам тренутно нуди, али црв идиотизације и холивудизације, је тамо присутан у много већој мери, него што ми мислимо. Француска ми некако стагнира, а избацује и много медиокритетских филмова последњих година. Швабе имају сиромашну кинематографију, што се тиче броја филмова. Иран има неколико значајних филмаџија, Кореја је ушла у шаблон. Енглези, мало, али доста квалитетно, Италијане више са драмосерствима о папи и ватикану не могу поднети, Румуни у успону. Јапан живи од старе славе, Јужна Америка има капацитета за много више, Турска не може побећи од себе, Шпанија је оригинал...

Joj, ne znam o kojem sam filmu citao, ali je nemacka ima neku staru dobru produkcijsku kuccu.
Italijanski filmovi nisu bas svi vezani,povezani o papi.
Npr, Beninijevi filmovi recimo i zivot je lep, dzoni cackalica, princeza i zmaj(tako nesto, ali i pored Roberta Beninija covek bi trazio od italijana da imaju vise orginalnosti, ipak italija asocira na romantiku.

Back