kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
sta te zanima![]()
Ajde,bre Bes,rece covek sta ga zanima,a ti si ekspert!Sto si zataila?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sta te zanima![]()
zar nisu svi religiozni koji su promenili veru prodali dusu ? a kome i za koliko ne znam ...samo znam da je nesto veliko u pitanju dok onoliko pljuju po bivsoj im religiji ...
...ja verujem u prirodu i u sebe,ponasam se u skladu sa prirodom i ne plasim se plasticnih bogova ...i ja verujem u razne stvari, ali mi smo nevernici u verskom, religioznom smislu.
da li smo zato, mozda, podlozniji uticaju necistih sila? da li nama necastivi moze lakse da manipulise?

sad si me slatko nasmejao ...necastivi ? to je drugo ime za sve ono zbog cega se vredelo roditi a religioznima branjeno i ocrnjeno kao najvece zlo jer su predstavnici religija kao i njihov bog svu mudrost i svako sladostrasce hteli po svaku cenu zadrzati samo za sebe
zasto se masama propagira siromastvo u zamenu za vecni zivot ? pa svestenici se ne odricu materijalnog ,naprotiv ,koriste ga i previse ...ako je siromastvo karta za vecni zivot i raj onda ajde da ovim jadnicima uzmemo i ono malo sto imaju pa nek se nazive i nauzivaju u raju jos vise !
ne verujem u necastivog demona ....postoje samo necastivi ljudi ....
sa mnom ne moze manipulisati niko dok sam pri ovoj svesti ...za druge ne znam ....
ja sam u zivotu sretala svakakvih ljudi i zivela na svakakvim mestima medju raznim kulturama ....upoznajuci te ljude,njihove obicaje i verovanja naucila sam da covek zaista moze u svasta verovati i da mu se desava upravo to u sta veruje...ne vredi o tome sa njima diskutovati kao ni ovde sa onima koji drugacije vide svet ,boga i ljude ....
covek se radja cist kao neispisana knjiga ...sta ce se urezati u tu knjigu najmanje zavisi od njega samoga (prvih godina zivota) ...obicno se vec od naseg rodjenja trude prvo nasi bliznji da nas oblikuju po onome u sta oni veruju ...oblikovanju pridonosi i okolina a i dogadjaji na koje nemamo uticaja ....
ja eto nisam religiozna ali sam videla dosta onoga sto bi religiozni pripisali necastivom ili pak bozjoj volji dok ja za to imam sasvim drugo objasnjenje ....
nema dobra bez zla ni svetlosti bez tame ...razmisli dobro o tome kakav bi zivot bio da postoji samo dobro...ne bi ga cak ni prepoznali a jos manje bi ga cenili ..ne mislim da dobro potice od andjela a zlo od demona vec mislim bas ovako kako pise u ovoj pesmici ;
Les armes de Jésus, c'est la croix de Lorraine,
Et le Sang dans l'artère et la sang dans la veine,
Et la source de grâce et la claire fontaine ;
Les armes de Satan, c'est la croix de Lorraine,
Et c'est la même artère et c'est la même veine,
Et c'est le même sang et la trouble fontaine.
isusov znak je krst lorene,
i krv arterije i krv vene,
i vrelo milosti i izvor bistri;
satanin znak je krst lorene,
i ista arterija i ista vena,
i ista krv je i izvor mutni.
ne,ne priznajem postojanje demona ...
priroda je tako uredila da je za opstanak zlo neophodno i ono sto je nekom zlo drugom je dobro ...
uzmimo samo primer ishrane svih zivih bica ...mi se cak ne umemo ni hraniti a da nekome ne uskratimo zivot a eto covek je kao najsavrsenije bice na zemlji ....kako mi ubijamo da bi preziveli tako se ponasa i ostali zivi svet ...pa cak i oni koji jedu samo biljke - ubijaju ....za nas su bacterije lose a drugi organizmi bi izumrli da nije bacterija...nas izmet je nekom hrana itd. itd . ...
ovo je samo najjednostavniji primer zasto je zlo neophodno ....nemam opravdanja za ubistva jer ne znam njihovo poreklo i ne znam cime bi se drugo mogli hraniti a da ne ubijamo ...vec sam jednom napisala kako ponekad mislim da smo i mi necija hrana ...cija,to ne znam ali mi izgleda jako nelogicno da se neko ne hrani nama da bi opstao ...
moj komsija (18 godina) juce se bacio pod metro ...zasto ? nikad se nije ponasao drugacije od vrsnjaka ...nije koristio droge ni alkohol ....da li su ga demoni naterali na takvo sto ili se jednostavno desilo nesto za sta on nije video drugo resenje nego da sebi uskrati zivot a ostatak familije zavije u crno do groba ...odgajan je veoma strogo i po hriscanskim obicajima i verovanjima....sta mislis kako je njegovoj majci danas ;gde li sve ne trazi odgovor i na sta li se sve ne oslanja da sebi ublazi bol ...a mozda ga je bas ona necim naterala da uradi to sto je uradio...mozda ga je plasila bozjom kaznom ako recimo bude imao sex pre braka ili nesto slicno tome cemu su religiozni skloni prilikom odgoja dece ....ako je tako onda je dete izgubilo glavu misleci da je opsednuto demonima ,a da li je ?

nisam ni mislila da ovde pisemo o ubistvima i samoubistvima ...iznela sam samo par primera (namerno sasvim jednostavnih ) gde se ne zna da li je zlo uvek zlo i da li je dobro uvek dobro ....neko prirodni ciklus ne ume sebi objasniti bez da u njega umesa vise sile i tako nastaju bogovi i demoni ....
na pitanje da li se dusa moze prodati mogu ti odgovoriti samo oni koji su to uradili a da li ces nakon toga poverovati u postojanje demona zavisi od tebe samoga ..mene niko jos nije ubedio u postojanje istih a videla sam svojim ocima kako iz jaja koje je zena tek kupila u prodavnici izlazi demon sa repom ..ustvari,ona je viela tog demona sa repom a ja sam znala sta joj je neko hteo ubaciti u glavu![]()

azi šta želiš, može ti se ostvariti...

cek malo, jesi li videla demona iz jaja ili nisi? ne razumem
A ti se lijepo prekrsti tri puta, pa se ne petljaj sa opasnim stvarima.
Lijepo kažu braća Kineziazi šta želiš, može ti se ostvariti...
Ko misli da se duša može "prodati" i hoće, neka ga.
Nek ne plače poslije.
I obrnuto.
Živite život ljudi, najbolje što znate...
Ipak je samo jedan.
![]()
Ti svakako prodajes dusu . Da bi usao u raj moras se drzati nekih zakona . To je na neki nacin prodavanje duse , zar ne ?
bravo. doalzimo opet do pitanja cija je onda dusa?to sam i ja opisala u jednom od proslih postova.religioznom coveku je obecan raj i zivot vecni ,od tuda i dolazi ljubav ka bogu ,iz koristoljublja....pitam se koliko bi njih volelo svoga boga da im nije obecano nista ( a moje licno misljenje je da su i taj raj izmislili mocnici a ne bog) ...
religiozan covek dakle prodaje dusu bogu za raj i vecni zivot ..ne mora se dusa samo djavolu prodavati ...
ajd zbravo. doalzimo opet do pitanja cija je onda dusa?
ako je bog stvorio, njegova je , nema potrebe da je prodamo njemu, ako je nekog drugog, opet ista prica, dakle, sta mislite kom e vasa dusa pripada?