PRODAVANJE DUSE - NACIN, ISTINA, ZABLUDA

xexe, nisam se izjasnio, zapravo jesam da sam agnostik, time sam dovoljno rekao, cini mi se. :D
hvala na brizi, kolega :D

a i da se ovde neko, recimo, izjasni za ovu ili onu stranu, njegova je stvra, niko mu nista ne moze... bar ja tako mislim. osim ako nisi mislio na to da mogu nesmotrenoscu da se prizovu vise sile ;)

nesmotrenoscu se i deca prave a kamoli prizivaju aveti :roll:

djavo je kod nas u narodu poznat po tome sto ume da se nekome natovari na ledja i tako pusti da ga zrtva nosi donekle. to je, recimo, jedno od verovanja. postoje i mesta koja se obicno vezuju za djavola, a to su raskrsca, na prvom mestu, zatim stara groblja i ajzad napustene vodenice. zasto li su bas ta mesta "necista"
zasto se prodavanje duse vezuje gotovo uvek za raskrsca? kakvu to simboliku imaju ta mesta?

U toku sahrane po pravoslavnom obredu na putu do groblja,staje se na svaku raskrsnicu i cisti se prostor.Vracare koriste raskrsnice za nabace,neke druge za skidanje vradzbina

.U tom poslu prave veliku gresku jer se energija ne gubi,skinu je sa jedne osobe a sutradan kad tuda prodje malo dete pokupi to i razboli se.Bilo je mnogo ovakvih slucajeva i to se desava svaki dan jer mnogo ljudi danas se bavi magijom a neznaju cak ni osnovne stvari,cak i za dobre ciljeve prave vise stete nego koristi.

Koriste raskrsnice zbog samog simbola koje prave ukrsteni putevi ( x ),a to je simbol koji u sebi sadrzi negativnu energiju i predstavlja opoziciju pozitivnom simbolu ( + ).Vizualizacijom se spajaju sa silama i koriste ih za svoje ciljeve.

Dejstvo je efektnije posto ovaj simbol x sabira i koncentrise energiju u svoj centar za raliku od krsta + koji energiju siri u sva cetiri pravca podjednako.

da se odmah ogradim, ja nikako nisam ni pomislio da ja to uradim, jer kao agnostik ne verujem ni u jedno ni u drugo dok mi se ne dokaze suprotno. interesuje me da li je ikome padalo na pamet tako nesto? ako jeste, zasto jeste? sta ste ucinili? je l ste popustili ili se odupreli potrebi, ili kako god to da se zove?

rekoh da ti predložim da mi prodaš svoju dušu, kad videh ovo. šteta. možda drugi put.. :aha:

Raskrsnica se uvek smatrala nekom vrstom portala za druge svetove..zato se tu vrši veliki broj vradžbina.

Sama Hekata (pandani Hela, naša Morana, itd) je vladarka ne samo magije, već i raskrsnica.. to je njena teritorija..
Eto objašnjenja zašto se zazire od tih mesta :).

nisam znao za tu teoriju, ali jesam da je raskrsce, kao i ostalka gorepomenuta mesta, necist prostor, po predanju, mesto gde se skupljaju neciste sile. e sad, sto se portala tice, cuo sam, ali ne znam kom to verovanju pripada, da je zapravo ogledalo najbolji portal u tom smislu.

U toku sahrane po pravoslavnom obredu na putu do groblja,staje se na svaku raskrsnicu i cisti se prostor.Vracare koriste raskrsnice za nabace,neke druge za skidanje vradzbina

.U tom poslu prave veliku gresku jer se energija ne gubi,skinu je sa jedne osobe a sutradan kad tuda prodje malo dete pokupi to i razboli se.Bilo je mnogo ovakvih slucajeva i to se desava svaki dan jer mnogo ljudi danas se bavi magijom a neznaju cak ni osnovne stvari,cak i za dobre ciljeve prave vise stete nego koristi.

Koriste raskrsnice zbog samog simbola koje prave ukrsteni putevi ( x ),a to je simbol koji u sebi sadrzi negativnu energiju i predstavlja opoziciju pozitivnom simbolu ( + ).Vizualizacijom se spajaju sa silama i koriste ih za svoje ciljeve.

Dejstvo je efektnije posto ovaj simbol x sabira i koncentrise energiju u svoj centar za raliku od krsta + koji energiju siri u sva cetiri pravca podjednako.

nisam bas stoprocentno siguran u ovu tvoju tvrdnju. da ima puno samoprozvanih magova, gatara, laznih proroka, u to smo se svi uverili. mislim da su sve ove stvari o kojima ovde raspravljamo donekle zaboravljene bas zato jer se ljudi vise ne bave magijom kao nekada, vise se u to ne veruje, sve je vise nas koji smo vise za nauku i konkretne dokaze. u beogradu tesko da se neko ozbiljno time bavi i da to zaista poznaje, medjutim, jos uvek u tome ne zaostaju vlaska sela na istoku srbije, o kojima sam pricao vec negde ... ali, opet kazem, jako je retko, i do pravih magova i "djavoljih saradnika" se jako tesko dolazi

nisam znao za tu teoriju, ali jesam da je raskrsce, kao i ostalka gorepomenuta mesta, necist prostor, po predanju, mesto gde se skupljaju neciste sile. e sad, sto se portala tice, cuo sam, ali ne znam kom to verovanju pripada, da je zapravo ogledalo najbolji portal u tom smislu.

Pa, u čitavom sistemu zapadne magijske prakse se provlači ta činjenica vezana za ogledalo :).
Štaviše, razvijene su tehnike projektovanja kroz ogledalo (astralna projekcija), divinacije putem ogledala (ogledalo koje se koristi kao prozor u budućnost), i još mnogo toga ..da ne idem u offtopic :)...

Pa, u čitavom sistemu zapadne magijske prakse se provlači ta činjenica vezana za ogledalo :).
Štaviše, razvijene su tehnike projektovanja kroz ogledalo (astralna projekcija), divinacije putem ogledala (ogledalo koje se koristi kao prozor u budućnost), i još mnogo toga ..da ne idem u offtopic :)...

da, pretpostavio sam da je zapadno verovanje u pitanju :)
samo ja znam za nekakve dimenzije, tacnije razlicite nivoe druge dimenzije u ogledalu. zanimljivo je da zapadnjaci u momentu smrt, prekrivaju ogledala.
no da ne zalazimo jos dublje u ovu jako zanimljivu digresiju. vratimo se na temu
da li je dusu uopste moguce prodati? dati? pokloniti? cija je ona? bozija?

da, pretpostavio sam da je zapadno verovanje u pitanju :)
samo ja znam za nekakve dimenzije, tacnije razlicite nivoe druge dimenzije u ogledalu. zanimljivo je da zapadnjaci u momentu smrt, prekrivaju ogledala.
no da ne zalazimo jos dublje u ovu jako zanimljivu digresiju. vratimo se na temu
da li je dusu uopste moguce prodati? dati? pokloniti? cija je ona? bozija?

Da, diskusiju o ogledalu možemo ovde nastaviti :)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/444131-Ogledalo?highlight=ogledalo

Čija je duša?
Duša je Tvorčeva..ili Boginjinja.. zavisi kako posmatrate stvaralačku silu :)..
Duša je u nama ono božansko.. kvalitativno isto kao i samo božanstvo...samo ne i kvantitativno :).
Naravno, svako će imati različito viđenje šta duša jeste.. i "čija je" ...

. mislim da su sve ove stvari o kojima ovde raspravljamo donekle zaboravljene bas zato jer se ljudi vise ne bave magijom kao nekada, vise se u to ne veruje, sve je vise nas koji smo vise za nauku i konkretne dokaze. u beogradu tesko da se neko ozbiljno time bavi i da to zaista poznaje, medjutim, jos uvek u tome ne zaostaju vlaska sela na istoku srbije, o kojima sam pricao vec negde ...

Bolje je da se zaborave,ta bajanja sto rade u Vlaskoj je sve od prvog do poslednjeg crna magija,kako bacanje tako i skidanje.

Sto se tice bacanja u pitanju je neresen kompleks,od prvog do poslednjeg slucaja,bez izuzetka,sto se tice skidanja u pitanju je neznanje i nepoznavanje materije.

Jedina operacija bele magije je put ka andjelu cuvaru gde se cilj sjedinjenje osobe sa njim,to je prvi korak,drugi je vezba za ostanak na bozanskoj ravni,sve ostalo je crno.

Rad sa ogledalima nije taman jer osoba uvezbava svoje latentne potencijale,ukoliko ih pocne koristiti za bilo kakve ciljeve onda jeste.

Da, diskusiju o ogledalu možemo ovde nastaviti :)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/444131-Ogledalo?highlight=ogledalo

Čija je duša?
Duša je Tvorčeva..ili Boginjinja.. zavisi kako posmatrate stvaralačku silu :)..
Duša je u nama ono božansko.. kvalitativno isto kao i samo božanstvo...samo ne i kvantitativno :).
Naravno, svako će imati različito viđenje šta duša jeste.. i "čija je" ...

da li sam te dobro razumeo - kazes da je dusa boginjina? BOGINJINA?
mislis bozja?
ali ako si agnostik, da li je i u tom slucaju tako. zamislimo da tvorac ne postoji jer nije dokazan, cija je onda dusa? nasa? da li dusa uopste postoji? kako da znamo kad smo izgubili istu?

Apropo Boginje - a sad opet ulazim u digresiju - ne smatram da je svevišnje božanstvo isključivo muškog pola.
Ko što postoji muški princip oličen u aktivnim silama prirode i Bogu, tako postoji ženski princip, oličen u pasivnim silama i - Boginji.

Ali van toga.. nekako mi i nije bitno "čija je".
Tu je, očigledno. Treba videti šta dalje sa njom :lol: .

Apropo Boginje - a sad opet ulazim u digresiju - ne smatram da je svevišnje božanstvo isključivo muškog pola.
Ko što postoji muški princip oličen u aktivnim silama prirode i Bogu, tako postoji ženski princip, oličen u pasivnim silama i - Boginji.

Ali van toga.. nekako mi i nije bitno "čija je".
Tu je, očigledno. Treba videti šta dalje sa njom :lol: .
to je očito i samo se nameće: treba te dve sile spojiti, a zato nam je potrebna treća, neutralna sila iliti svest. :whistling:

hahahaa, nisam siguran ima li je iko uopste i kako to izgleda? a i ako je imamo, u cijem je vlasnistvu?
a i jos jedno pitanje, dragi kolega, sta bi ti sa bilo cijom dusom uopste mogao da radis? :D

ja sam žensko, bar sam bila kad sam poslednji put proveravala :neutral:
a imam i dušu. gde ja da nemam dušu, pa ne bih bila ovakva kakva sam :D
i šta bih sa tudjom dušom? :think:
u zamrzivač, pa kad skontam da sam bezdušna, otopim u tiganju i inhaliram, pa opet budem fina :mrgreen:

Niko od nas ne može prodati svoju Dušu budući da niko od nas nema Dušu. Zato što smo mi sami Duša. Mi kao Duša imamo ili koristimo ovo fizičko telo.
"Prodana Duša" je samo Idiom ili izraz koji označava osobu niskog nivoa etičnosti ili morala. Ipak, u tome da je neko prodana Duša kada i ako čini neetička dela ima neke lepe simbologije. Sa svakim našim negativnim delom mi možda dobijemo neki materijalni dobitak ili čulni užitak ali zato produžujemo svoj boravak u ovim nižim svetovima. Ako se ima u vidu da je cilj nas Duša da se što pre osposobimo u ovom svetu za pošten i visokoetičan život te da se čim pre vratimo na najviše svetove gde obitava i sami Bog to u izrazu "prodavanje duše" ima pravog smisla.
Usput, nezavisno da li čovek ume prepoznati kada i kako nama dodje otplata naših nedela uvek treba činiti samo ono što je u skladu sa najvišim stupnjem etičnosti.

da li je onda i vracanje iliti madjijanje isto jedan vid dilovanja sa necastivim?
da li su ustvari ti magovi sklopili dil sa djavolom i dobili moci u zamenu za svoju dusu?

Magija je mnogo širok pojam..
Može biti u negativnom kontekstu - bavljenje magijom zarad sticanja kontrole, uticaja na volju drugih, itd..
A može i u pozitivnom smislu - menjanje sebe, magija uma, itd ...

Znam mnoge magove, i svi ne da nemaju veze za đavolom, nego se i smeju tako uprošćenom i crno-belom poimanju ustrojstva energija :).

Niko od nas ne može prodati svoju Dušu budući da niko od nas nema Dušu. Zato što smo mi sami Duša. Mi kao Duša imamo ili koristimo ovo fizičko telo.
"Prodana Duša" je samo Idiom ili izraz koji označava osobu niskog nivoa etičnosti ili morala. Ipak, u tome da je neko prodana Duša kada i ako čini neetička dela ima neke lepe simbologije. Sa svakim našim negativnim delom mi možda dobijemo neki materijalni dobitak ili čulni užitak ali zato produžujemo svoj boravak u ovim nižim svetovima. Ako se ima u vidu da je cilj nas Duša da se što pre osposobimo u ovom svetu za pošten i visokoetičan život te da se čim pre vratimo na najviše svetove gde obitava i sami Bog to u izrazu "prodavanje duše" ima pravog smisla.
Usput, nezavisno da li čovek ume prepoznati kada i kako nama dodje otplata naših nedela uvek treba činiti samo ono što je u skladu sa najvišim stupnjem etičnosti.

a sta podrazumaves pod tim da se napusta ovaj svet i ide na vise stupnjeve?

Magija je mnogo širok pojam..
Može biti u negativnom kontekstu - bavljenje magijom zarad sticanja kontrole, uticaja na volju drugih, itd..
A može i u pozitivnom smislu - menjanje sebe, magija uma, itd ...

Znam mnoge magove, i svi ne da nemaju veze za đavolom, nego se i smeju tako uprošćenom i crno-belom poimanju ustrojstva energija :).

zar nije sve to u narodu poznato kao " Djavolja rabota"?

Taj termin koriste uglavnom najveći grešnici :lol: .
Puna usta boga, pune ruke greha ...

(koliko sam ja primetila, dakle, ovo je moj lični stav)

zar nisu upravo ti tzv magovi najveci gresnici? igraju se boga, odlucuju kad ce ko da se razboli, od cega, pa i kad ce ko da umre, ozdravi, da se rodi, da se ponovo pomiri sa zenom, da postane ili ne postane potentan, da dobije decu...
zar to nije najveci gresnik?
mnogi magovi za koje ja znam, a u pitanju su vlaske babe, bavile su se upravo svim gorepomenutim poslovima, i magiju koristile u te svrhe. pa nije li to zapravo pravo ogresenje?

Back