Prodavanje antisemitske literature u srpskim knjižarama

Књиге у принципу не би требало забрањивати, па ни овакве.

Нек се људи упознају са свиме, па и тим, управо треба видети шта ти писци мисле, њихове речи прочитати, а не препустити неким препричавањима која наводе и заводе.

Свако је у стању сам донети суд о њима.

Pa izvini, ako veruješ nečemu što ne postoji, onda treba da se zapitaš.Ne ti, nego oni koji veruju. No vidim, na dobrom si putu da im se pridružiš.

Верујем да кад неко са ствавовима попут твојих пљује по нечему - да је то аутоматски нешто добро.

Знаш, то би било исто као да ме човек са IQ мањим од броја ципела убеђује да је ноћ а ја видим да је дан... z:mrgreen:

Primetno je da se u srpskim knjižarama, kao i na sajmovima knjiga prodaju knjige izrazito antisemitske tematike. U XXI veku, srpskoj publici nude se knjige u kojima autor ili autori mrtvi ozbiljni iznose teze o navodnim jevrejskim obredima žrtvovanja u kojima Jevreji prinose na žrtvu hrišćansku decu. Nadalje, prodaju se i knjige koje samo načelno nisu antisemitske, kao na primer knjiga Dejana Lučića koji izmišlja tezu kako evropski Jevreji nisu Jevreji, već izvesni Hazari, tako da može nekažnjeno da blati jevrejski narod, koji ima sudbinu jako sličnu srpskom narodu (genocid, fabrikovana mržnja itd.)
Država se povodom nezabranjivanja takvih knjiga vadi na slobodu štampe, iako u Ustavu jasno piše da je zabranjeno širenje verske, nacionalne i svake druge mržnje i netolerancije.
Kao primer tih knjiga, najpoznatiji su tzv. Protokoli sionskih mudraca, koji, iako činjenično i istorijski dokazani fabrikat tajne službe carske Rusije, (protokoli nisu falsifikat, jer kao što reče Aleksandar Lebl, može da se falsifikuje samo nešto što postoji, dakle ovo je fabrikat); protokole na svom forumu drži organizacija koja sebe naziva hristoljubivom- Otačastveni pokret Obraz.Naslovi nekih od knjiga koje se mogu kupiti u srpskim knjižarama: Jevrejska zavera, Srpski narod u kandžama Jevreja, Pod šestokrakom zvezdom, Zašto se divim Adolfu Hitleru, Mrtve krave protiv šest miliona mrtvih Jevreja, Zašto je rasizam ispravan, Zašto mrzim Jevreje, Protokoli sionskih mudraca, Vladika Nikolaj o Judejcima, neprijateljima hrišćanstva i hrišćana, Zli i prokleti, Zavera nad zaverama, Zlotvori čovečanstva, Pet krvavih revolucija judeo bankara, Svetosavski nacionalizam u judeo-masonskom okruženju, Holokaust - dogma judaizma, Talmud - izvornik satansko-judejskog porobljavanja čovečanstva, Prokleti Hanan, Judejska zavera protiv boga i čoveka, Jevrejsko ritualno ubistvo itd.
Dakle, da li ovu anticivilizacijsku literaturu treba zabraniti u SRbiji, odnosno, zabraniti štampanje i širenje?
И још понешто:
"Протоколи..." јесу фалсификат. Смислила га је руска Охрана.

Не треба трпати у исти кош већину овде наведених, уистину гнусних и до зла бога клишетираних противјеврејских памфлета са делом Николаја Велимиривића.

U Srbiji se javno slobodno prodaju i knjige Helsinskog odbora, gde se Srbi predstavljaju kao agresori i zlocinci, pa niko oko tog ne dize galamu. Video sam u NS njihovu knjizurinu od 700 i kusur strana.

Ne, to je knjiga u kojoj se navode mislioci poput Duleta Savića.Svaka čast njemu kao fudbaleru, ali nemoj on da mi bulazni o politici...

Ne, to je knjiga u kojoj se navode mislioci poput Duleta Savića.Svaka čast njemu kao fudbaleru, ali nemoj on da mi bulazni o politici...

Зашто ? Па и он је грађанин ове земље и има право да изнесе своје ставове.Политичари немају монопол на бављење политиком.

Poslednja izmena:
Анти српске литературе у Србији има колико хоћеш.
Али усташке стварно нема.
(Иако рекох да сам против забране књига, то је једино што бих забранила. Срећом, те нико није ни покушао овде тако нешто да штампа).

Izvini, a da li je antisemitizam ako neka knjiga označava Jevreje kao kolovođe Oktobarske revolucije i taksativno nabraja njihovo nesrazmerno veliko učešće u vlasti posle te revolucije, i recimo šta u tome ima neistinito?
Није антисемитизам, него - обична будалаштина.

Јер, напросто, то није историјска истина.

Iako sam u principu protiv ogranicavanja i zabrane literature, sve bih te "Obrazove" knjige, i pisanija drugih "autora" koji nisu imali srece ili talenta da naprave kakva kvalitetna, kapitalna, zanimljiva, mastovita dela, no su se dali u paranoisanje o Jevrejima, ovima-onima, zaverama, svi protiv nas, Vatikan, Amerika, mudraci, ljubomorni na cirilicu, bla bla... zabranio bih odmah.

Literatura osim sto sluzi za otkrivanje zivotnih lekcija, istina, mudrosti, sagledavanje sudbina, zabavu, zasigurno je dobar alat za prosvecivanje i informisanje o dogadjajima iz proslosti koji su u fokusu naseg interesovanja, ali upravo da bi izbegli stvaranje ksenofobicnih i mrzackih generacija, mi im trebamo objasniti da takva paranoidna literatura ne sadrzi nista drugo do gradju za podsticanje neosnovane mrznje prema ljudima zbog njihove nacionalne ili verske pripadnosti. Zali boze papira!

Kada bi tvrdnje iz tih knjiga bile potkrepljene, tj. kada bi konacno neko pruzio neoboriv dokaz da se uistinu odigrava nekakva zavera protiv Srbije, prvi bih, kao ljubitelj moderne istorije, procitao takvu knjigu i dao svoj sud. Do tada, siguran sam da te iskontruisano-opsesivno-politicko-mrazcke knjige ne nalaze mesta na polici istinskih ljubitelja knjizevnosti.

Iako sam u principu protiv ogranicavanja i zabrane literature, sve bih te "Obrazove" knjige, i pisanija drugih "autora" koji nisu imali srece ili talenta da naprave kakva kvalitetna, kapitalna, zanimljiva, mastovita dela, no su se dali u paranoisanje o Jevrejima, ovima-onima, zaverama, svi protiv nas, Vatikan, Amerika, mudraci, ljubomorni na cirilicu, bla bla... zabranio bih odmah.

Literatura osim sto sluzi za otkrivanje zivotnih lekcija, istina, mudrosti, sagledavanje sudbina, zabavu, zasigurno je dobar alat za prosvecivanje i informisanje o dogadjajima iz proslosti koji su u fokusu naseg interesovanja, ali upravo da bi izbegli stvaranje ksenofobicnih i mrzackih generacija, mi im trebamo objasniti da takva paranoidna literatura ne sadrzi nista drugo do gradju za podsticanje neosnovane mrznje prema ljudima zbog njihove nacionalne ili verske pripadnosti. Zali boze papira!

Kada bi tvrdnje iz tih knjiga bile potkrepljene, tj. kada bi konacno neko pruzio neoboriv dokaz da se uistinu odigrava nekakva zavera protiv Srbije, prvi bih, kao ljubitelj moderne istorije, procitao takvu knjigu i dao svoj sud. Do tada, siguran sam da te iskontruisano-opsesivno-politicko-mrazcke knjige ne nalaze mesta na polici istinskih ljubitelja knjizevnosti.

Svakako je u redu da imas svoje misljenje, ali to pravo treba da imaju i ostali. Pa ako neko hoce da cita zasto ne?

Uvek je sumnjivo kad se nesto zabranjuje, tj bas tada izgleda da tu ima vise istine koja se zeli prikriti.

Ja inace nisam uocila pomenute knjige do sad (naravno takva literatura i ne spada u knjizevnost). Sad posle ovih reacija i zelja da se zabrane, bas sam zainteresovana da pogledam sta je to sto vam toliko smeta

Tako da hvala postavljacu teme sto nas je obavestio da i ove knjige postoje.

To sa zabranjivanjem je moglo biti u nekim proslim vremenima, kad nije bilo knjizevnog (izdavackog) pluralizma. Danas, osim tih blagodeti, uzivamo i u matrici prava i sloboda, pa se moze kome 'oce da pise i izdaje, bez obzira na kvalitet i vrednost svoga rada, pa se knjige jako, jako retko zabranjuju (poslednja za koju sam ja cuo je "Dragulj Medine", Seri Dzons).

Inace, evo "recenzije" jednog domaceg romana, po svoj prilici slicnog prednje nabrojanim, i napunjenog glupostima.
http://www.e-novine.com/kultura/kultura-knjige/33565-NIN-tri-praseta.html

Ja sam relativno liberalan i okrenut demokratiji.Po opredeljenju organizacije jednog drustva sam anarhista.Nevolim homoseksualce i druge ekstreme,ali nemam nista oderedjeno protiv njih,niti bi zbog takve banalnosti potegao ruku na coveka.Ali,opet sdruge strane se zna da je Moja Borba Adolfa Hitlera(maj kampf)odmah iza biblije po tome koliki br.ljudi zna za nju.Veliki je broj ljudi koji nesvesno citira tog psihopatu u svakodnevnom zivotu,a da ne znaju ko je te misli prvi stavio na papir.Zabranjivanje prodaje Maj Kamfa je borba protiv neznanja sa jos vise neznanja.Mene prosto dusa boli sto je kod nas ta knjiga povucena pre 5,6godina i ja sada nigde ne mogu da je nadjem(a,stvarno zelim da je procitam),ja stvarno ne vidim nikakvu logiku u takvom debilnom potezu u drustvu u kome ubijamo turiste i bijemo zene i sutiramo lezbejko dok su na zemlji.Msm jedno sto je gore od mlacenja zene je malacenje zene bez bilo kakvog razlog,msm sta reci ,a ne zaplakati.

Back