Prodali smo Noru B-52 155 mm!

dejina81:
kazes da si bio obican vojnik... nije mi jasno kako druze onda to sve znas, bez uvrede... ali obicnim vojnicima bas i nisu dostupne sve informacije, ali ti izgleda baratas informacijama kao da si obavestajni oficir!
Za tvoj info, momak je bio u izvidjackoj jedinici, ako nesto znas o vojsci ovo je dovoljno da shvatis odakle mu informacije

dejina81:
ma ok je to, ali vidim da je strucnjak sa svak i aspekt ratovanja i svacije misljenje i znanje dovodi u pitanje... za jednog obicnog vojnika to je mnogo... !
Ocigledno je da ima ratnog staza vise nego mi svi, a bio je u izvidjacima u toj jedinici mogu da budu samo ludo hrabri ljudi, biti i zvati se specijalcem u miru je lako, za rat je ipak potrebno veliko srce naravno i znanje kao i IQ zavisno od jedinice, takva je selekcija prilikom regrutacije

dejin citaj moje poruke... kako navodite stvari koje je neko drugi napisao ? pa da mu nadjem sta sam otkucao o tome zasto neke stvari znam malo bolje od drugih... U izvidjacke jedinice se uvek islo dobrovoljno , i cesto nisu isli naj bolji vec naj hrabriji, 90% stvari se resava na lukavstvo i na srecu , a ne na neku umesnost, preciznost... jer ako mi presretnemo slucajno njihovu jedinicu , i vidimo ih , onda se polako prikrademo , napravimo potkovicu oko njih , tamo gde je zbog uslova terena logicno da ce pokusati da pobegnu obicno ide momak sa m84... recimo nikad covek nece bezati na cistinu , vec recimo u sumu , nikad uzbrdo , uvek nizbrdo , koritom reke ili slicno , e kada se mi tako lepo postavimo oko njih , ili nedaj boze oni oko nas , pa ih pustis blizu da pridju , a ove ostale polako okruzujes i nateras na ove tvoje koji su zalegli na dobro mesto i cekaju u zasedi... onda tu ne pomaze ni da si rambo... ti si mrtav ili zarobljen.A onaj borac koji uopste GLEDA gde puca u takvim momentima panike ,je ustvari ispunio naj vazniji uslov da bude elitan , ponavljam da GLEDA gde puca... a siguran sam da ce ti to potvrditi i vuk.k jer on ocito zna kako to uopste izgleda i o cem ja pricam...

i pravilo je , da ona jedinica koja u sukobu ispali manje metaka je ustvari bolja... manje vise to je uvek istina , jer ne panici , jer ne tuce rafalom i to gde stigne , vec nadje sebi zaklon i pametno... Uvek kada se nasi sukobe sa tako nekom jedinicom , ili prosto naoruzanom grupacijom ljudi , cim ja nisam tu blizu , a cujem da ovi pucaju ko na svadbi , da tuku iz cega stignu , i dugim rafalima ,odma znam da ce ih nasi zgaziti i to u roku od odma... u tebi je prirodno da recimo cim krene borba zalegnes , ali ti treba da znas kada se to raqdi kada ne , u borbi po sumama , gde ima drveca , nikada se NELEZE , uvek se stane uz drvo , jer ti kada zezis tvoja silueta viri , noge recimo , i mozes popiti metak od napred , al kada stojis , ti si , bar sto se tice ovih ispred tebe uvek u zaklonu... jer kada opletu po tebi a ti lezis , nema sanse da te ne pokupi bar koji metak po nogama... to se sve uci iskustvom... i uvek onaj koji nosi naj ubojitije oruzje , recimo mitraljez m84 , on je uvek naj upadljiviji , i na njega uglavnom ide najvise napada , tromblona , zolja itd... zato on uvek mora biti u najboljem sklonistu i najbolje zasticen , ja ispalim metak iz snajpera
(m76) i nisam toliko upadljiv, niko ni ne vidi odakle , ali ovaj sto poklapa iz mitraljeza, taj je svima meta...

Kome ces ti da zakucas na vrata...??? i kakve bre informacije o meni , pa ja cu ti dati odma koju god oces informaciju, samo lepo pitaj,i sta sam bre ja pocinio ? pa ti tvoji nemogu jednu jedinu pusku 10 godina da mi oduzmu , 10 godina se ja tuzim da to legalizujem, a za svo to vreme ona visi na sred sobe i to puna... a kamoli nesto drugo da urade... i kako sam ja to isprovociran , pa mene da znas znao bi da ja ni glas nikad ne povisim a kamoli da se nerviram... i mozes ti da dodjes , ali na pice, i bices lepo ugoscen , i mozes lepo da se ispricas , vidis neke trofeje itd. ali nesto kao na silu , ma daj ja nikad nisam koristio krivicnim pravom zagarantovano pravo na samoodbranu tj odbijanje protiv pravnog napada pa ne bi ako ne moram ni sada, jer ja nisam ucio da pucam gledajuci film munje kao ovi moji klinci , vec pod malo izmenjenim okolnostima. i uzgred opet si promasio koliko granata stane, ja sam uglavnom nosio m76 ali ne mogu da se setim koliko mu metaka stane u magacin :-)

nisam promasio.
ne pali se, ne citas dobro.Ili zuris sto se nerviras ili si nepismen.
A mozda ja pisem previse komplikovane recenice za tebe.
uglavnom, stvarno si me smorio.
ne vidim svrhu dalje prepirke sa tobom i dosadno mi je.
shvatio sam da ti je lakse uterati metar u straznjicu nego santimetar u glavu.
odustajem.
ti si moj idol !
a sad idi........

sto da idem , pa ti si smesan ,sad si malopre pretio nekim tvojim specijalcima , pa svi ti se smeju... jesi ti to zaboravio da popijes lekove ujutru... i naravno da sam procitao dobro , opet si promasi , oi ti si nervozan jer si uhvacen u lazi , lagao si da si bio u ratu i da si bio artiljerac , a onda ne znas u kojoj jedinici i ne znas kako izgleda sanduk sa municijom. pa ti si stvarno totalno marginalna licnost... idi leci se

i dalje stojim pri tome da ne citas sta ti se pise.
dakle, da ti nacrtam.Homo sapiens /sapientia-pamet.lat/ to shvata, ali ti ne kontas.
Ja sam te dobronamerno savetovao da izmenis obrazac ponasanja i skratis lajavu jezicinu, jer sebe provaljujes po temama, koje bas i nisu u skladu sa medjunarodnim krivicnim pravom.Dakle, nisam ti pretio i nisam nameravao da ti ja kucamna prozore, ali ovih dana u Srbiji je popularno da `neke cike` tako kuckaju po prozorima, narocito vrlim ratnicima `poput tebe`, pa te savetujem, radi tvog dobra, da se manes samohvalospeva o tome `koje zarobljenike nisi uzimao narednih 10 dana nakon bitke tu i tu` i da nas jos savetujes, slavodobitno ` da citamo izmedju redova`.
I pored svega toga, ti opet kenjas po meni.
pa onda ti slatko porucujem da `imas koitus sa samim sobom, pretposlednja lestvico razvoja rodnog stabla primata sa adekvatnim IQ`.
a sto se tice marginalizma, to i jeste cilj jer je danas to jedini nacin opstanka.Barem za ekipu koja je stvarno negde bila i nesto radila.O tome se , druze moj neiskusni, pesme ne pevaju.

ZORANNS83:
nikada mi nece biti jasno , zasto novosadski korpus nije krenuo kada je pocela oluja , mi u krajini nismo imali sta da trazimo , bili smo mnogo slabiji , ali ovde smo bili daleko jaci , da je tada krenuo novosadski korpus na osjek , a imao je i snage i mogucnosti za to , mi bi , govorim za posavinu, bili toliko rastereceni da bi smo se mnogo lakse odupreli napadaima a i imali mogucnosti za prelazak u napad na potezu breznica-djakovo i da se spojimo sa novosadskim ui ukljestimo osjek , oni tada ni pod tackom razno nisu imali mogucnosti da se tome odupru... ovo pricam jer znam da je taj plan postojao , i siguran sam da je gledajuci nasu i njihovu snagu na tom terenu bio ostvariv , a pogotovo jer je tada bar kod nas bio toliki revolt desavanjima u rsk da nas niko ne bi zaustavio...

;) a jeli ti znas koliko je samo bilo fagotova, bespilotnih letjelica, i ostalog oružjatamo raspoređeno? na sve se mislilo.

bio sam ja tamo , i znam cega je bilo , a znas li ti sta je sve bilo na poljoprivrednom zemljistu "trojka" ? jel treba da nabrajam ? pa ni vukovar nikada nije posteno , tj punim kapacitetom tucen odatle... pa tamo je bilo vise vebera nego u osjeku kvadratnih kilometara... nego ako mene pitas , niko nije hteo ni jedan srpski vojnik da pogine za nesto sto ce se posle rata vratiti kao sto je i vukovar vracen... a mi u oluji nismo ni priblizne gubitke imali (ako ne racunas civile) koje ste vi imali u posavini... a tebi mashone , to sto mi nismo imali zarobljene jedno vreme , to se tacno zna sta znaci i niko nikad to ne moze procesuirati , jer se sve sto se desavalo desavalo na bojnom polju , niko nije vodio zarobljenog kamionima da ga likvidira ko oni skorpioni , i nijedna situacija nije bila cista , da se bas ubio neko ko se predao... prosto se islo u akcioje gde je svima pa i meni naznaceno da se ide u totalni okrsaj ...

Sto se tice`trojke` koju pominjes, drugacije se zove ali `ajde,
tamo je bio smesten samo jedan divizion /i to na sirem reonu/ SVLR, a ne `veber`, i to iz jedne mabr koja vise ne postoji.
znam serijske brojeve lansera i registracije vozila na kome su bili.
okolnosti angazovanja NSK u to vreme su mi odlicno poznate.
A bespilotne su bile redovne.
sto se tice tvojih nepostojecih `zarobljenika`, meni to ne objasnjavaj, ne intersuje me.
Objasni onima koji te za to budu pitali, a kojima si sam otvorio prostor za sut.

ja sam te polozaje obilazio , kod backog novog sela si imao 4 baterije 155mm koje bas i nisu radile , a bas ze zove trojka , i na nju mislim , tu je mislim bila najveca gustina , tamo su bile betonirani bunkeri za vebere i 155-tice i 152 , ne znam tacno koliko ali broj je bio zadivljujuci , 128mm rakete su bile smestene preko puta u kombinatu , i da je neko po tome opicio gorelo bi do kraja rata... ne znam za druge polozaje , kazem nisam ja tamo ni metak opalio , ali svaki put kada sam isao kuci tuda sam prelazio pa znam ,

ja sam te polozaje obilazio , kod backog novog sela si imao 4 baterije 155mm koje bas i nisu radile , a bas ze zove trojka , i na nju mislim , tu je mislim bila najveca gustina , tamo su bile betonirani bunkeri za vebere i 155-tice i 152 , ne znam tacno koliko ali broj je bio zadivljujuci , 128mm rakete su bile smestene preko puta u kombinatu , i da je neko po tome opicio gorelo bi do kraja rata... ne znam za druge polozaje , kazem nisam ja tamo ni metak opalio , ali svaki put kada sam isao kuci tuda sam prelazio pa znam ,

Back