Prodaja Teslinih vozila u Evropi pala za 40 odsto, a kineski BYD porasla 225 odsto

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
238.252
Američki proizvođač električnih automobila Tesla je u julu zabeležio sedmi uzastopni mesec pada prodaje svojih vozila u Evropi.

Istovremeno kineski rival BYD nastavlja agresivnu ekspanziju na Starom kontinentu, pokazuju podaci Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA).

Prema zvaničnoj statistici, u julu je u Evropi registrovano 8.837 novih vozila Tesle, 40 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Nasuprot tome, BYD je imao 13.503 nove registracije, što predstavlja godišnji rast od čak 225 odsto.

Ukupna prodaja električnih automobila u Evropi raste, što ukazuje na to da Tesla gubi udeo na ovom tržištu, prenosi CNBC.
https://www.021.rs/info/biznis-i-ek...a-za-40-odsto-a-kineski-byd-porasla-225-odsto

Znači Evropljani ipak vole električne, ali ne vole Maska ili treba nekako drugačije ovo tumačiti i kako?

Tesli izgleda slabo pomaže i to što je krenula prodaja novog modela Y koji moram priznati izgleda zaista dobro:

1756755541133.png

Đe' ba' zapjelo Elone?

To zavisi od tržišta. Recimo ukupno su kod nas BYD automobili jeftiniji nego u EU dok su Tesle skuplje. No, Srbija definitivno ne može biti pokazatelj bilo čega u vezi EV.
Ne može da bude jeftinije u Srbiji nego u EU za isti model i opremu automobila. Mnogo je verovatnije da bude jeftinije u EU zbog veličine tržišta

Tesli izgleda slabo pomaže i to što je krenula prodaja novog modela Y koji moram priznati izgleda zaista dobro:
a kineski kao ruzni?
ilone se ka'e
pukli smo, eto, sta sad?
ali pazi, samo da ti kazem najiskrenije:
zar nije bolje da se kinezi puste kao u madjarsku, umesto sto aljek daje da se srbija raskopa kako bi svaba sa srpskim litijumom za badava parirao kinezima?
em ce da se unisti srbija, em svaba nece moci da pobedi kineze, znaci duplo golo, a samo zato sto je aljek veleizdajnik, merkelka ga odgojila, pa ga solc usvojio, i sada treba mercu da daje srpski litijum da se svi potrujete - meni se to uopste ne svidja

Znači Evropljani ipak vole električne, ali ne vole Maska ili treba nekako drugačije ovo tumačiti i kako?
jeftiniji su, samo je to u pitanju
BYD auta su drastično jeftiniji od Tesle.

Početna cena kineza je od €20,000 dok je najjeftiniji Tesla oko €43,000
kupis 2 umesto jednog, kinez ce da vlada, neka je samo 20% jeftiniji, niko nije lud da placa skuplje, ako ne mora

jeftiniji su, samo je to u pitanju

kupis 2 umesto jednog, kinez ce da vlada, neka je samo 20% jeftiniji, niko nije lud da placa skuplje, ako ne mora
Ne obavezno. Recimo gledao sam video u kom su neki Englezi poredili BYD Seal i Teslu 3. Odmah su naveli da je Kinez čak koju funtu skuplji, snaga i brzina su tu negde. Njima se Tesla više svideo jer je stabilniji, ali recimo meni se više dopalo to što su rekli kako je BYD udobniji i ima kvalitetnije materijale. Jednostavno je izgleda solidnije napravljen.

Meni se zapravo čini ključnim to što Tesla još uvek nema manji i jeftiniji automobil veličine recimo Golfa, dok Kinezi imaju i takve, pa i manje i ti naravno manje koštaju. Takođe i Evropljani imaju manja i jeftinija električna kola.

Sem toga tu je i stvar prioriteta svakog pojedinačnog kupca. Meni je recimo najvažnije da auto bude udoban i pouzdan i da po mogućstvu ne pravi velike troškove.
pa elektricni kakve troskove mogu da imaju?
ali, u redu, neka se bore, pa cemo videti, ko ce da pobedi, za sada ja vidim da se kinezima ne da da udju na trzista, a svakako bi ih kupovali, ako imaju veliki izbor

Drugim rečima, Aljek je dobro uradio što se spajtosao sa kinezima?
on je dobijao kredite da dozvoli iznosenje bakra i zlata, a istu semu ima i sa svabom, samo sto bi tada cela srbija bila raskopana za litijum, cela srbija rudnik,a ne samo bor - to je drasticna razlika

sto se tice kineza, on se nije spajtosao sa njima u domenu autoindustrije, vec sa fijatom, i za svapsku aytoindustriju nudi litijum, a madjari su se spajtosali
Szeged, Hungary is known for its culture and history, but now, the arrival of Chinese EV giant BYD is rewriting its future.BYD's multibillion dollar factory ...
da ne mesamo babe i zabe, rudarska kolonija i fabrika automobila? aljek je srbiju zahebao!

Back