Prodaja stana na kredit

dvatri4

Zainteresovan član
Poruka
355
Imam kupca
Hoce na kredit da prodaju stan
Dakle ja sklapam ugovor sa bankom o prodaju.
Sta mi trrba od dokumentacije
I da napomenem
Ja nisam u istoj drzavi gde je i stan.
Dakle..punonoc..kakvw?
I ostatak..
Koji je postupak?

Imam kupca
Hoce na kredit da prodaju stan
Dakle ja sklapam ugovor sa bankom o prodaju.
Sta mi trrba od dokumentacije
I da napomenem
Ja nisam u istoj drzavi gde je i stan.
Dakle..punonoc..kakvw?
I ostatak..
Koji je postupak?
U kojoj državi je stan .
Ne sklapaš ti ugovor sa bankom već on
Ti sklapas ugovor sa kupcem i potpisuješ zakonu izjavu
Daj ovlašćenje ili advokatu ili osobi od poverenja

Aha .
Oni sklope samnom.ugovor a onda sa tim ugovorom sklapaju sa bankom.
Sta jos trazi banka od papira.
..stan je u drzavi Srbiji.
Ja nisam
Ne ide to tako brzo.
Prvo predugovor.
Od tebe za banku Izvod iz lista nepokretnosti i osnov sticanja nepokretnosti.
Kupac za banku,po spisku banke
Ako si u Evropi punomoćje mozes dati kod notara
Ako si van Evrope jeftinije da dodješ nego da ideš u našu ambasadu i daješ punomoćje

Не продајеш стан НА КРЕДИТ, узмеш КЕШ, а ОНИ УЗМУ КРЕДИТ код банке и ДАЈУ УЧЕШЋЕ БАНЦИ.
ТИ НЕМАШ НИШТА са тиме.
Mislila sam da ja imam nesto sa bankom.ali izgleda.nemamm.
Samo.list nepokretnosti .osnovsticanja imojbankovni racun.i punomocje.ok
Hvala
Da li u punomocju moramda navedem kome hocu da punomocnik prodaje stan ili moze samo da moze da proda stan u moje ime i da mi uplati na racun.
Jer ako ne moraju podaci kupcada se navedu onda vec imam tamo jedno ounomocje

Mislila sam da ja imam nesto sa bankom.ali izgleda.nemamm.
Samo.list nepokretnosti .osnovsticanja imojbankovni racun.i punomocje.ok
Hvala
Da li u punomocju moramda navedem kome hocu da punomocnik prodaje stan ili moze samo da moze da proda stan u moje ime i da mi uplati na racun.
Jer ako ne moraju podaci kupcada se navedu onda vec imam tamo jedno ounomocje
Račun mora u banci gde kupac uzima kredit
Tako je najsigurnije i najjeftinije.

za kupca
Punomoćje mora da sastavi dobar advokat i da obuhvati sve.

Може ли неко са Форума да ми објасни како изаћи на крај са једном од НАЈКОРУМПОРАНИЈИХ служби у нашој земљи, мислим на Службу катастра непокретности и РГЗ у њиховом склопу, где муку мучим, време да не помињем, да поново докажем да сам власник некретнине/стана који сам давне 2004. укњижио у Суду, са свом потребном документацијом и плаћеним таксама, да би га они у Листу катастра као корисника водили и даље на "Јинпрос ад" који је био '65 или '66 само извођач радова. После је куповином од њих корисник је постала Општина Стари град, да би био додељен мојој пок. мајци, која тадашњим откупом постаје власник и Уговором о поклону преписује мени, још за живота. Тада (2004.) се сва "папирологија" око укњижбе и овера вршила преко судова и пореских управа, када после решења и плаћених такси све постаје важеће и власник се уписује у Зем.књишки уложак за помунуту парцелу и њен део као "посебан стан у згради" за заједничко становање. Проблем настаје кад је, тада поменута парцела припадала мањој кат. општини (Кумодраж) под једним бројем, прелази у већу кат. општину (Вождовац) под другим бројем (конкретно 2/9 постаје 30002/9), што су требали да измене службеним путем до сада, па сам пре 6 месеци поднео поново све папире да обаве исправку њихове грешке, али је и до данас нису урадили, мислећи да је разлог моја продаја стана, те да би убрзали "исправку" мора неки специјални кључ за ладицу где је закопан предмет, у виду "коверте" који га може отворити.
Мислим док су те установе радиле "пешке" одн. "плајвајз и папир" уз мање верзираних службеника, у односу на данашњу дигитализацију и прегршт страначких кадрова, посао око решавања проблема би био бржи и ефикаснији, мада "газда мита" не би био искорењен, већ смањен, те зато постављам питање за чланове са искуством, за такве послове.

Back