Може ли неко са Форума да ми објасни како изаћи на крај са једном од НАЈКОРУМПОРАНИЈИХ служби у нашој земљи, мислим на Службу катастра непокретности и РГЗ у њиховом склопу, где муку мучим, време да не помињем, да поново докажем да сам власник некретнине/стана који сам давне 2004. укњижио у Суду, са свом потребном документацијом и плаћеним таксама, да би га они у Листу катастра као корисника водили и даље на "Јинпрос ад" који је био '65 или '66 само извођач радова. После је куповином од њих корисник је постала Општина Стари град, да би био додељен мојој пок. мајци, која тадашњим откупом постаје власник и Уговором о поклону преписује мени, још за живота. Тада (2004.) се сва "папирологија" око укњижбе и овера вршила преко судова и пореских управа, када после решења и плаћених такси све постаје важеће и власник се уписује у Зем.књишки уложак за помунуту парцелу и њен део као "посебан стан у згради" за заједничко становање. Проблем настаје кад је, тада поменута парцела припадала мањој кат. општини (Кумодраж) под једним бројем, прелази у већу кат. општину (Вождовац) под другим бројем (конкретно 2/9 постаје 30002/9), што су требали да измене службеним путем до сада, па сам пре 6 месеци поднео поново све папире да обаве исправку њихове грешке, али је и до данас нису урадили, мислећи да је разлог моја продаја стана, те да би убрзали "исправку" мора неки специјални кључ за ладицу где је закопан предмет, у виду "коверте" који га може отворити.
Мислим док су те установе радиле "пешке" одн. "плајвајз и папир" уз мање верзираних службеника, у односу на данашњу дигитализацију и прегршт страначких кадрова, посао око решавања проблема би био бржи и ефикаснији, мада "газда мита" не би био искорењен, већ смањен, те зато постављам питање за чланове са искуством, за такве послове.