Prodaja i kupovina automobila

Dirty Kichen Eternity

Primećen član
Poruka
591
Treba mi pomoc!
Reshila sam da se informishem maximalno o svemu shto mogu da nauchim od vas po pitanju kola. Nadam se da cete mi izaci u susret.:)

Shto se tiche prodaje znachile bi mi sledece informacije. Kako se krecu cene Daewoo legance, automatik, koji je 2001 godishte, preshao 129 000 km? Crn je, ali je na dosta mesta izgreban. Hmmm...shta moze josh da bude bitno...siva kozna sedishta..aluminijumske felne...
Auto izgleda ovako (naravno u izhabanom stanju)...

daewooleganza1.jpg

00813031990002480.jpg

Koje karakteristike su mi bitne kod prodaje kola, shta treba nashminkati, popraviti (a da se isplati), da bi kolima digla cenu? Shta im sa druge strane obara cenu?

Shto se tiche kupovine, interesuje me koji model moze da zadovoljava sledece karakteristike:
- malo troshi
- ugradjen plin
- ima 5 - oro vrata
- 1600 kubika maximum, zbog jeftinije registracije
- ne ide na servis chesto
- oko 5000, 6000 EU polovan

Za sada imamo kao opciju Toyotu yaris. Recheno nam je da je to auto koji najmanje troshi, i koji ima najmanji procenat kvarova.
Chula sam za pezo da im je motor losh, i da se kvari nakon predjenih 60 000km, shto nam ne odgovara. Da li moze neko da mi da josh neki predlog modela, uz objashnjenje zashto je dobar.

I josh jedno pitanje. Kakva je pricha sa uvozenjem kola iz inostranstva? Znam da su tamo jeftinija, i mi imamo za sad opciju 3 grada u koja bi svejedno otishli. To su London, Brisel, i Bech. Kakve su cene kola tamo, i da li se isplati uvoziti odande auto?

Hvala unapred svima!

evo kako je moj drug prosao sa Dajevuom:

menjao 8 ventila i jos neke stvari
krenuo u Italiju u u Slavonskom Brodu mu pukao klip i radio generalnu 650eura
sutra dan nastavio za Italiju i crkla mu pumpa u rezervoaru i 150eura slep + 80eura zamena +220eura pumpa.
Sadasnji vlasnik se zali kako mu trosi 16litara plina bez obzira na svakakva podesavanja oko plina. I benzin mu trosi masu litara.

al dobre su mu felge bile :)

btw, to za Pezoa su samo price.
btw., jeftina su kola tamo, isplati se, posebno ako ces ga ti doterati...

Pa dobro , jasno je da ga ne prodajemo zato shto smo zadovoljni, i zato shto mozemo da izdrzimo trernutno finansijski taj auto.
Ali koja kola su trenutno u opticaju u tom nekom rangu koji sam navela?
Prosto nisam upucena ni u modele ni u njihove karakteristike, pa ako neko moze da me uputi...
Chitala sam neshto ovlash da postoje odredjeni problemi kod uvoza iz inostranstva, ali ne mogu da setim koji, ni gde sam to chitala...Da li je to tachno?

a zašto polovan automobil?
ono što platite gore 6000 eur ovde će vas koštati oko 9000 eur a to je već novac sa kojim možete razmišljati o novom
mislim da je u našim uslovima
i za ljude kojima je automobil samo prevozno sredstvo
najbolji odnos uloženog i dobijenog Škoda
ko ne putuje dalje od 500... 600 km i Fabija je dovoljna
Punto je otpao jer je i ranije postojala znatna razlika u kvalitetu a pogotovo sada sa Trajal gumama i ručnim farbanjem u Kragujevcu
Ko nema dovoljno za Škodu tu su Logan- Sandero.
motor, menjač, vešanje su ok pogotovo za naše puteve
uštede su vidljive pre svega na jeftinim materijalima u unutrašnjosti
pa ko može to da preživi proći će neku hiljadu jeftinije
ako ste do sad vozili Koreanca nemojte njihov kvalitet ceniti po Daewoo fabrici koja je uvek bila poznata po manjku kvaliteta
kvalitetniji primeri su Hyndai ili Kia koja je sad u njegovom sastavu.
i20 ili nešto veći i30 su ok automobili odnosno njegov blizanac Kia Ceed
prave se u Slovačkoj i zaista vrede novca kojeg koštaju ali je problem u kasnijem održavanju odnosno njegovoj ceni u Srbiji
inače garancija na vitalne delove je 7 godina.

Treba mi pomoc!
Reshila sam da se informishem maximalno o svemu shto mogu da nauchim od vas po pitanju kola. Nadam se da cete mi izaci u susret.:)

Shto se tiche prodaje znachile bi mi sledece informacije. Kako se krecu cene Daewoo legance, automatik, koji je 2001 godishte, preshao 129 000 km? Crn je, ali je na dosta mesta izgreban. Hmmm...shta moze josh da bude bitno...siva kozna sedishta..aluminijumske felne...

daewooleganza1.jpg

00813031990002480.jpg

Koje karakteristike su mi bitne kod prodaje kola, shta treba nashminkati, popraviti (a da se isplati), da bi kolima digla cenu? Shta im sa druge strane obara cenu?

Shto se tiche kupovine, interesuje me koji model moze da zadovoljava sledece karakteristike:
- malo troshi
- ugradjen plin
- ima 5 - oro vrata

Za sada imamo kao opciju Toyotu yaris. Recheno nam je da je to auto koji najmanje troshi, i koji ima najmanji procenat kvarova.
Chula sam za pezo da im je motor losh, i da se kvari nakon predjenih 60 000km, shto nam ne odgovara. Da li moze neko da mi da josh neki predlog modela, uz objashnjenje zashto je dobar.

I josh jedno pitanje. Kakva je pricha sa uvozenjem kola iz inostranstva? Znam da su tamo jeftinija, i mi imamo za sad opciju 3 grada u koja bi svejedno otishli. To su London, Brisel, i Bech. Kakve su cene kola tamo, i da li se isplati uvoziti odande auto?

Hvala unapred svima!

Što ne koristiš normalna slova čćš? Ne mogu da čitam kako treba...
Dalje, taj savetodavac ti je mnogo pametan, kad kaže da je Daewoo bolji od Pežoa i da se manje kvari... Da li ti je palo na pamet zašto Daewoo (Chevrolet) u istoj klasi košta 40% manje od Pežoa?
Što s etiče odabira... zavisi za koju namenu. Ako treba auto za grad, preporučio bih Fabiu ili Yarisa, a ako je porodičan auto 307, Megane, Astra... Golf ako imaš više para.

Shto se tiche Deawoo-a necu da komentarishem njegov kvalitet, jer auto nije bio od starta kod nas. U svakom sluchaju to nije auto koji nam se isplati ni u kom smislu, pochevshi od toga koliko troshi, zavrshivshi sa tim koliko koshtaju konstantne popravke.
Shto se tiche kilometraze koju prelazimo dnevno, definitivno je veca od standardne, jer se minimalno svaki dan prelazi kolima 50 km, od Bg-a do Pancheva, pa josh na to ostale voznje do grada, i slichno. Znachi treba nam zaista auto koji malo troshi i koji ne ide svaki chas na popravke.
Ja lichno (mozda greshim), imam neku odbojnost prema shkodi, pezo mi deluje nekako nedovoljno kvalitetno...i sve se neshto posle svakog razmishljanja vracam na teoriju da Japanci i Nemci ipak prave najkvalitetnije automobile...ispravite me ako greshim...
Razmishljali smo o astri, citroenu...ali se uvek vratimo na to da ti automobili troshe vishe...
Inache nismo u fazonu da po svaku cenu kupujemo neki "popularni" brz auto, jer nam se to ne isplati. Bolje da je auto manji, ali da je izdrzljiv, kvalitetan, i da vrshi svoju funkciju.
Za sada mislim da nismo u mogucnosti finansijski da kupimo nov auto, tako da za sada razmishljamo o polovnom. Eventualno mozemo da razmishljamo o tome ako prodamo daewoo za 3500,4000 EU.
PS. ne mogu zaista da menjam stil pisanja na koji sam navikla...

Treba mi pomoc!

daewooleganza1.jpg

00813031990002480.jpg

- malo troshi
- ugradjen plin
- ima 5 - oro vrata

Hvala unapred svima!

Toyota Yaris : Ja sam je kupio pre oko mesec dana , tacnije registrovao sam je 06.10.2009 , na autoplacu Lukos u Kragujevcu i za sad me bezprekorno sluzi .
Rec je o Yaris 1.5 VVT-i 2002 godiste 5vrata plave/metalik boje , uvezena je iz Svajcarske , presla je 115.000km , , od opreme ima full .
U Svajcarskoj joj je vec bio uradjen veliki servis na 102.000km , tako da nisam morao da bacam novac na to . Uzeo sam je na 4950e , ugradio joj plin i registrovao je izasla me je 5800e .
Kad sam kupovao ovu yaris imali su na ponudi i 1.0 2001 god 3vrata sivu na 4200e su mi je davali , ja mislim da je ona bila iz Italije .
Tako da ako ti nesto znaci evo ti njihov sajt pa vidi dal imaju sad na stanju neku yaris
www.autoplaclukos.com

Е сад мало да унесем пометњу :)

Прво питање, с обзиром на километражу коју прелазите, као и пут којим идете зашто не би размишљали о дизелу? 50+ километара дневно је већ повелика годишња километража, а пут према Панчеву је идеалан за спуштање потрошње јер се на ~75км/х хвата зелени талас, а сваки ауто воли ту брзину и осетно смањи потрошњу у тим условима.

Овако гледајући, најтоплије бих препоручио три мотора:

- 1,9ЈТД
- 1,4 ХДИ
- 1,9 ТДИ

Први мотор је Фијатов први комон-рејл који је смишљен и до сада се показао као најквалитетнији, напоузданији са најмање кварова међу комон-рејл моторима. Овај мотор се уграђује у 6 (ШЕСТ) различитих марки аутомобила (Фиат, Алфа, Ланчиа, Опел, Сааб и још неки, заборавих који...). Јесте да је 1900 кубика (што се не уклапа у услове за регистрацију), али по скромном мишљењу мислим да вреди ;).

Други мотор се уграђује у Пежо. Имам неколико познаника који имају 206-ицу са овим мотором и сви имају само речи хвале... једино се мало жале на цене одржавања (бивши власници Југа па им је све скупо), али у суштини су задовољни. Коментар да Пежио ваљају до 60 000км је благо речено - смешан! Пежо ако се добро одржава може да траје итекако дуго ;)

Трећи мотор је Немац, који се уграђује у Волксваген, Ауди, Шкоду, Сеата итд... Волксваген и Ауди су скупи и за куповину и за одржавање, али зато овај мотор у рецимо Шкоди Фабији или рецимо Сеат Ибици је сјајан... те две марке су уствари ''јефтино паковање Волксвагена и Аудија'' и заиста треба размислити о њима... обе фабрике су много узнапредовале откако их је Волксваген купио и сада су врло добри и квалитетни аутомобили...

Ето то је укратко моје мишљење и моје виђење потреба и могућности... наравно, увек на располагању стоје варијанте свих ових произвођача са бензинским моторима од 1,0 - 1,2 и у њих обично није потребно уграђивати плин јер већ сами по себи доста троше, а и плин ће им одузети и оно мало снаге коју немају ;)

Jedini noviji auto koji smem da preporucim, a da malo trosi i da se ne kvari je VW Polo 6N 1.7 SDI.

vw-polo-6n.jpg

Drugar ga ima i to govance je napravljeno tako kvalitetno da im stvarno treba skinuti kapu. Njegov je presao preko 300.000 i kad idemo npr. starim putem od NS do BG apsolutno nista ne cvrci, ne lupa i sl. Potrosnju nikad nije uspeo da digne preko 5.5, a na otvorenom se blizi 4. Plus, ide na D2 tako da i tu postoji usteda na gorivu. Cena servisa je kao i za svaki Wagen, vise nego prihvatljiva. (Ovo sve pricam iz licnog iskustva, nas dvojica smo presli 50.000 u tom Polu, tako da nije rekla-kazala).

Naravno da bi prelazak iz Leganze u Polo bio bolan, ali ako je ekonomicnost i pouzdanost na prvom mestu, smatram da od ovoga nema dalje. :)

Rekoshe da se polovni dizeli prodaju najchesce u krsh izdanju, i da su poprilichno izhabani. Jel to tachno?
uglavnom tačno tj tačnije nego za benzince
to je jedan od razloga što mislim da je bolje kupiti novog
na zapadu su dobri putevi i dosta se vozi
kilometraže tipa 30000 do 40000 km po godini nisu retkost
moderni dizeli bez većih problema prelaze 200000 i kao takvi posle 5...6 god se pojavljuju na našim putevima "kao novi" sa našminkanom kilometražom
a onda na red dođu nimalo jeftine popravke tipa brizgaljke 400...500 Eur, plivajući zamajac 800...1000 Eur itd

Ps. kad prerachunam i pare koji bi dali na registraciju po tipu motora...ispada da se pezo najvishe isplati?
Kad pogledam koliko nas kostaju delovi i popravke za daewoo-a...kapiram da Pezo ne moze da bude skuplji...
PS2. razmisljali smo i o kupovini VW Polo

VW je kočija al je najisplativiji. malo troši, kvalitetan, jeftini i dostupni dijelovi.

Treba mi pomoc!

- malo troshi
- ugradjen plin
- ima 5 - oro vrata

Hvala unapred svima!

Prvo,nisi napomenula koja kategorija vozila te interesuje : niža,srednja,niža srednja,srednja kategorija ... visoka kategorija ?

Drugo,koje godište te interesuje ?

Ti podaci su jako bitni,jer u suprotnom dobićeš samo pristrasne preporuke koje neće rešiti pitanje šta kuputi.

Pošto si u razmatranje uzela Toyotu Yaris. Ukratko ...

Nakon redizajn-a 2005-te godine,četvorocilindraš od 1.000 ccm zamenjen je trocilondrašem sa istom zapreminom.Ima 90 KS za razliku od prethodnog (75) i odlikuje se poprilično manjom potrošnjom.

U TS model sa 1.800 ccm ugradjen je Dual VVT sistem,zahvaljujući kom je do stotke ubrzavao za 9,3 i postizao maksimalnih 193 km/h.
Izuzetno je pouzdan,kako po pitanju elktronike i motora uopšte,tako i u pogledu kvalitetnijih sklopova i samog lima,kojim se Toyota nikad nije naročita ponosila.

Što se tiče Pežoa ...

Verovatno si mislila na glavu motora,jer ona obično strada nakon 60.000 km.Ostalih većih problema nema (kada su pitanju modeli posle 2001-ve).Ruku na srce to nije strašan problem (kod HDI agregata stvar se rešava za 250 EUR).
Ali svakako da je po pitanju pouzdanosti na daleko nižem nivou u osnosu na Toyotu. :)

Rekao bih oko 3.000 evra

Iz odgovora mi se učinilo da nemate majstora od povjerenja koji bi vam uradio te popravke jeftino, pa je pitanje i koliko bi mogli dići cijenu (po meni max 500 evra) a da se isplati. Trebalo bi utegnuti auto, znači pretresti trap i eventualno zamjeniti krajnice i sl., nebi bilo loše ni ispolirati auto, mada većina kaže da voli da vidi da na autu nije opran motor da bi vidjeli pušta li ulje negdje i sl. znam da dosta preprodavaca to radi, skidaju i kompletne tapacirunge (skidaju se sjedišta i sve ostalo) pere se sve i onda vraća nazad, sitnija oštećenja krpe "čupom" ja bih uradio i servis remenja i ulja (ako nije rađen skoro) to nije skupo, a motor ljepše radi i kod potencijalnog kupca će te ostaviti bolji utisak.
Ovom tvom cijenu obara godište, to što je automatik i benzinac i što je daevoo ;)

- malo troshi
- ugradjen plin
- ima 5 - oro vrata

Ne znam zašto ste zapeli za plin, renooovi 1,5 dci dizel motori provjereno i uz žešću vožnju ne troše više od 5 l, u kombi varijanti prosjek je oko 4,5l na otvorenom 4.
Ako nemate veliku familiju razmislite i o clio-u. Polo je sigurno dobar prijedlog kao i toyota.

Priča je podugačka, prema predanju trebala bi biti bolja kola iz Belgije, Švajcarke nego iz Italije, ako već idete uštedićete par stoja evrića nego da vam neko drugi uzima, ali je pitanje ako idete na dan dva koliko detaljno će te pregledati auto, ima još dosta detalja oko povrata nekih poreza i sl.

Poslednja izmena od moderatora:
Treba mi pomoc!

daewooleganza1.jpg

00813031990002480.jpg

- malo troshi
- ugradjen plin
- ima 5 - oro vrata

Hvala unapred svima!

Trazi se Citroen C3 (isključivo crn, čist, udoban, mirišljav....baš kao za mene). Hvala.

Back