Procesor

• Začetnik teme Začetnik teme Loqo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, ako ima x2 u imenu trebalo bi da ima dva jezgra.
Taj AMD koristi AM2 a ploca podrzava slecece procesore:

Socket AM2 AMD Athlon™ 64 FX / Athlon™ 64 X2 Dual-Core / Athlon™ 64 / Sempron.

Ili kratko i jasno: Da na oba pitanja.

Nasao sam na netu,i taj lik mi kaze da ima 2 jezgra i da je radni takt 2.7Ghz,posto nisam bas preterano iskusan reko bolje da proverim i raspitam se,hvala!

Ok,bar znam da je potrebno to uraditi.
i to pre ubacivanja procesora
ima smd 64x2 5200+ ima 4 varijante j
dve se vrte na 2600 samo imaju različit keš i i imaju winsdsor jezgra (stariji tip
i dva 65-watna koja rade na 2700 koja imaju brisbejn jezgra ali različit stepping
za prve dve je dovoljna osnovna verzija bios-a , a za druge dve za jednu ti treba F2 verzija a za drugu F3 verzija bios-a da bi one radile u toj ploči

Razumeo sam te,ali je ipak najbolje da po uzimanju procesora ostatak toga tj. ovo sto si ti naveo odrade u servisu.
ja sam napisao to jer sam shvatio da baš nisi upoznat sa stvarima oko informatike tako da sam se tako i postavio , u svakom slučaju ako kupuješ onda neka oni to i odrade
ali ako imaš već tu ploču i neki drugi procesor namontiran onda je najlakše otići na njihov sajt i uraditi to iz windowsa tj već postojećeg operativnoga sistema -naravno ako postoji

- - - - - - - - - -

naravno takav postupak ima i svoj rizik

Nisam bas,zato sam hteo misljenje nekog strucnijeg.Moj procesor je Athlon 64 3000+,iskrsnuo mi je povoljno ovaj 5200+ koji bi mi na neko vreme zavrsio posao,bitno mi je da znam da mi odgovara kao komponenta za plocu,a za ostalo cu se snaci.

Nisam bas,zato sam hteo misljenje nekog strucnijeg.Moj procesor je Athlon 64 3000+,iskrsnuo mi je povoljno ovaj 5200+ koji bi mi na neko vreme zavrsio posao,bitno mi je da znam da mi odgovara kao komponenta za plocu,a za ostalo cu se snaci.
neznam šta očekuješ od njega ali ok
ja imam taj procesor u mojoj mašini ali da sam na tvome mestu ja bih gledao neki phenom II x2 ili x4 procesor - lista podržanih procesora za tu ploču govori da maximum možeš da ubodeš phenom IIx4 955 sa 8 mega keša od 95 wati sa stepingom c2 ili c3 i upgradeom na najnoviji bios za tu matičnu ploču mislim da se isti mogu naći novi za 80-tak evra polovni verovatno i jeftinije

Back