Proces inicijacije

Umri_muski

Legenda
Poruka
71.650
Obicno vezan za ulazak u neku skupinu , drustvo , nekad povlascenu nekad ne povlascenu grupu...

Mislio sam da koliko toliko poznajem motive i svrhu inicijacije....
Osecaj pripadnosti, malo izivljavanja radi uspotavljanja hijararhije i tako neke osnovne socioloske i psiholoske stvari...
Medjutim nisu mi bliska patoloska razmisljanja pa sam totalno omasio...

Gledajuci jedan film o procesu inicijacije, tacno covek vidi da tu ima mnogo vise i totalno drugacije pozadine..
Skoro sve pogresno , tj drustvo mnogo vise koristi patoloske instrumente u psihi nego sto koristi prirodne, humane instrumente i motive u psihi...

I dalje je tu posledica nestajanje otudjenja jer se postaje clan grupe, ali to je skoro sve sto je zajednicko....
Slamanje individualnosti, izgradjivanje patologije koja brise sve individualne moralne norme i uspostavlja samo drustvene moralne norme, izuzetno jacanje tih drustvenih moralnih vrednosti , koje cisto da naglasim ne moraju da budu uopste normalne ili logicke ili stvarne vrednosti......
One su vrednosti za to drustvo , lokalnu zajednicu ...
Stokholmski sindrom....obavezan..
Sok i bol prilikom inicijacije kao i totalna besmislenost imaju mnogo vece znacenje od obicnog bola , jer odvajaju preko Stokholma od svih spoljnih vrednosti i imaju mnogo veze sa kuvanjem mozgova masovnim preprogramiranjem, nesto kao sto se radi u Srbiji...

Namerno ili nenamerno , skoro sve etape inicjacije patoloskih lokalnih zajednica, zovite ih sekte , liderska drustva ili tajna drustva, mada nemaju veze sa tajnama, to su samo izolovana drustva svojih standarda...
Igrice sado mazo i submisivno diktatorsko su druga faza takvih programiranja, a to je npr ocigledno trenutno u unutrasnjosti....

Ono sto namerno ne pisem je ugradjena ideologija u takva patologijom incirana drustva...
Logika je naravno podredjena sistemu vrednosti, tj nema je...
Eto i to je zajednicki imenilac tih posledica patoloskih inicijacija i Srbije danas..

Do sada sam ove masovne igrice sa umovima ljudi i naroda shvatao kao klasicno programiranje i usadjivanje modela ponasanja, cisto zbog licne koristi pojedinaca i grupe....nevezano za sisteme vrednosti i lokalne morale, koji su bili oslobodjeni i onda ekonomski se usaglase oko nekih cuti i smrdi vrednosti..
Medjutim, nova ravan posmatranja kroz dejstvo patoloskih inicijacija, tj kao da narod trpi inicijaciju, a ne samo sugerisanje modela ponasanja i takticke sugestije ponasanja i osude...donose mnogo vise kontrole i zakljucaka u rezultate tokom vremena...

Naravno onda inicjacija nije sastavni delic nekog primanja u drustvenu zajednicu, ali je uslov za ostajanje u sinrhonicitetu sa takvom zajednicom....
Zastrasujuce...

e al ozb sad, jel postoji barem jedna, a kamoli ako vas je više mada to bukv nemogu da zamislim, osoba koja ovolike postčine, ikad igde, bilo uvodne bilo vako-pročita u celosti? ja uglavnom nemogu ni na preskoke, toliko je jebbeno i iritantno i toliko jebbeno smara i nema nikake poente ni smisla ni ičeg

dakle ako postoji da pitam-kako ve nije sramota? jel imate kaki poso, kak ste tolko dokoni, šta li? :SS

e al ozb sad, jel postoji barem jedna, a kamoli ako vas je više mada to bukv nemogu da zamislim, osoba koja ovolike postčine, ikad igde, bilo uvodne bilo vako-pročita u celosti? ja uglavnom nemogu ni na preskoke, toliko je jebbeno i iritantno i toliko jebbeno smara i nema nikake poente ni smisla ni ičeg

dakle ako postoji da pitam-kako ve nije sramota? jel imate kaki poso, kak ste tolko dokoni, šta li? :SS

neki vrsimo multitasking
i dok slusamo miroljuba na jutub, stignemo usput sve i da procitamo ;)

neki vrsimo multitasking
i dok slusamo miroljuba na jutub, stignemo usput sve i da procitamo ;)
kako jbttt?? kako vas ne mrzi i šta vas boli uvo šta kennja neki anonimus na nekom forumu?! stvarno ne kapiram O.o da ga poznajete, da vam je prijatelj neki i slično pa i ajde, logično da će te zanimati neko njegovo gledište (premda ahaha čak i tad ne bih čito ako se proserre predugačko) ali izvesni umri muški..
msm šta to pukne u čoveku pa dodje na forum i bide u fazonu ''hmm da vidimo šta je ova meni totalno nepoznata i nebitna individua pod nickem umrimuski ispisala u svega 4000 redova :kafa: :rida:

mada sigurno nisi pažljivo čito akosi gledo miloljuba, on bi trebalo dima prijoritet kontam da si svaku njegovu reč upijao tkd.. i neračuna se da si pročito lol

Back