Procene antikviteta

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To ti je jubilarni novcic od 10 dinara koji je isao u paketu sa novcicem iste vrednosti al sa spomenikom "Sutjeska".Nije redak i trebalo bi da ima jos da se kupi u nacionalnoj banci vrednost u UNC kvalitetu do 1 Evro po komadu.

srebrni privezak u obliku psece glave [visina 15mm,i obim kamena ispod 15mm],moguce poreklo i vrednost ,predpostavljam da je unikat HVALA

Prilozi

• RSCN9416.jpg
    RSCN9416.jpg
    33 KB · Pregleda: 7
Da li neko zna nesto o gramofonu model Odeon 5301 proizvodjac Odeon-Werke Berlin? Da li mozete da preporucite neki web-site o starim gramofonima? Dobila sam na poklon ovaj gramofon sa nekih 20 Odeonovih ploca. Sve ploce su proizvedene u Nemackoj ili Engleskoj ali su na njima srpske narodne pesme. Unapred hvala.

Ako je trofejni onda mu je zapecacena cev i izvadjena ud. igla,a onda vredi mnogo malo.PPK ti je oko 200-250e u upotrebljivom stanju.Ja sam P-08 iz '39 jedva prodao za 200e samo zato sto je menjana cev.Srecno

Kolega, to znači se kod nas kolekcionarstvo još nije primilo. Mislio sam da vredi više, jer je proizveden 1940. godine, a on kao M88A. Sad sam nešto "brljo" po netu. U USA takav pištolj je oko 3000$. U Nemačkoj 1050E.
Prokleta je Amerika.:hahaha:

Kolega, to znači se kod nas kolekcionarstvo još nije primilo. Mislio sam da vredi više, jer je proizveden 1940. godine, a on kao M88A. Sad sam nešto "brljo" po netu. U USA takav pištolj je oko 3000$. U Nemačkoj 1050E.
Prokleta je Amerika.:hahaha:

Ah.... ***... tamo ti te stvari mnogo više vrede. Ovde se Lugeri iz prvog rata prodaju 150e, a tamo ga ne možeš naći ispod hiljadu.

Što se radoma tiče, najviše vrede oni proizvedeni pre septembra 1939. Znači, original Poljski. Ovi kasniji su nešto lošijeg kvaliteta, zbog ratne proizvodnje.

Te pištolje je, uglavnom, dužio SS, ali su ih delili šakom i kapom i pomićnim trupama. Dosta ih je isporučeno, ustašama, recimo, šs dr to onda slivalo u ruke partizana i tako redom....

Ako je trofejni onda mu je zapecacena cev i izvadjena ud. igla,a onda vredi mnogo malo.PPK ti je oko 200-250e u upotrebljivom stanju.Ja sam P-08 iz '39 jedva prodao za 200e samo zato sto je menjana cev.Srecno

Ma to se više ne radi. To je bilo po onom starom zakonu do '98. Sa tom praksom se prestalo od kada je donesen novi zakon, pre deset godina.

Ja imam Mauzera na trofejnoj dozvoli i niko mu nije zapečatio cev niti išta slično. Jedino što sa takvim oružnim listom ne možeš da dobiješ dozvolu za nabavku municije.... znači, ništa od pucanja ... bar ne legalnog :)

Koliko vredi, bolje reći koliko tražiti?
1. ranga serija Dxxxx
Odličan, registrovan kao trofejni-nasleđe.
ako ima poljski grb tj.orla vredi to sto si naveo oko 3000$ to je model vis radom (vis kratica od konstroktora V&S vinijevcic i skspinski) ako nista nije na njemu radjeno i zadnji brojevi na delovima moraju da se poklapaju sa gl.brojem postoji model iz 1939 gde su poljski i nemacke oznake posle okupacije kvalitet isti kao i kod modela 1935 ali cena manja za oko 20% oba modela imaju polugu ispod dekokera i odlicne su finalne obrade posle 1940 javljaju se modeli bez puluge ispod dekokera i vidljiva je masinska obrada citaj nije poliran i cena mu je oko 300-500€ sve cene ti se odnose na inostranstvo cak ga je i ketner prodavao preko kataloga. ja posedojem model 1939 god.i u americi sam dobijao dan wesson .44rhino ili coonan uz doplatu da mu ga donesem.ovo ti sluzi samo za informaciju da vidis koji ustvari model imas i priblizne cene jer su varijacije velike

Back