Procene antikviteta

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I pored obećanja, nisam uspeo da pošaljem dodatke odn. slike. Ako je neko zaintereso-van za eventualnu kupovinu ovakavog nakita, iz perioda XVIII - početak XX-og veka, neka se javi na moj e-mejl:dane18300@yahoo.com. Poslaću mu slike nekih mojih komada (pafti, tepeluka, prstenja, igala, ...) kojih se ne bi postideo ni neki bolji muzej u Srbiji, npr. Etnografski, a o niškom ili pirotskom i da ne govorim. Svi komadi su originalni i u mom vlasništvu!

Vidim da si iz Nisa, kao i ja.
Koliko sam video prema slici, kasicica je vrlo stara. Verovatno je neko doneo sa sobom kao uspomenu ili neki "trofej" iz Francuske, mozda iz nekog rata ili slicno,...
Prema zigovima koje ima na sebi, mogli bi da se utvrde tacno poreklo i starost kasicice pa i njena tacna vrednost.
mnogo znaci i to, gde si je iskopao. da li je tu bila neka gradjevina ili nesto slicno.

alfonso iskopao sam je kod devojke gde je nekada bila starinska kuca koja i ne pamte kada je srusena. Mislis da samo vredi koliko i srebro da nema neku starinsku vrednost ili kako se vec kaze?

Ne, u svakom slucaju vredi vise nego samo kao srebro.
Kada je u pitanju takav predmet, mislim od srebra ili zlata, vrednost materijala je samo osnova vrednosti, dok se uzima u obzir i starost, ocuvanost, vrsta predmeta...
Cena je mnogo visa.
Mozda je trebalo da raskopas i okolo, mozda je to samo deo nekog veceg nalaza...
Pozdrav

Za svetozar21603 !!! Informacije o ceni srebra su veoma dostupne , takoda ako te nesto vise interesuje i hoces da saznas dal sam u pravu, pogledaj malo po sajtovima berzi pa ces se i sam uveriti. Inace ovaj podatak sam dao da se ljudi ne bi previse uljuljkivali u nesto da previse vredi

moze li neko da mi pomogne u proceni ove komode?
hvala unapred!

Prilozi

• Image002.jpg
    Image002.jpg
    28,2 KB · Pregleda: 21
  • Image003.jpg
    Image003.jpg
    29 KB · Pregleda: 9
Zanima me da li neko ima informacije uopste o ovoj firmi DINITA inace postavicu slike sata pa ako neko nesto zna ili ima dobru ponudu neka se javi mislim da je to sat neke od kraljica samo nemogu da provalim koja je na slici :think:

Prilozi

• DSC00687.jpg
    DSC00687.jpg
    17,6 KB · Pregleda: 18
  • DSC00689.jpg
    DSC00689.jpg
    18,3 KB · Pregleda: 18
U ovom kvalitetu i nemaju naku cenu jedino ako nekome neka nedostaje u kolekciji pa da uzme zbog popune. Imas nekoliko sajtova na kojima mozes da ih das na prodaju ai ima nekih od tih tvojih pa mozes da vidis kako se krece cena. Mozes da me kontaktiras na PP pa da ti dam sajtove.

Potrebna procena i savet,dobio sam od komsije ove tri stvari pa sam hteo da vidim dali nesto i uopste vredi,druga stvar dali bih ako nesto vredi bilo bolje da ih sredim ozuljam, prelakiram, restauiram ili sta vec treba posto ja nisam dirao nista onakve su kakve sam dobio,
stvari su sledece
1 pegla na zar (pukla je odgore vidi se na slici )
2 mlin za papriku star oko 100 god(po reci komsije)
3 sat sa kukavicom i tegovima (majak ussr) neznam dali je ispravan ali ako nije lako bih se sredio jer mislim da ima sve delove.Unapred hvala
http://img360.imageshack.us/my.php?image=mlinzapaprikuqc2.jpg
http://img239.imageshack.us/my.php?image=majakon3.jpg
http://img360.imageshack.us/my.php?image=peglanazarhq2.jpg

Poslednja izmena:
Stvari su mocne! Ne znam da procenim, ne razumem se, ali mocno izgledaju. Ja ih ne bih dirao. Onaj mlin kad bi se farbao ili tako nesto, izgubio bi vrednost, cini mi se. Jedino mozda da se zastiti nekim bezbojnim lakom ili tako necim, ili necim sto bi mu malo samo dalo sjaj... Pegla, cini mi se da je malo zardjala. Ja imam jednu dosta staru, ofarbana je nekom bronzom, tamne boje, skoro crne, i izgleda dobro.

Back