Procenat žena u Evropskom parlamentu je opao prvi put za 45 godina -Tračak nade za čovečanstvo?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.508
Samo će grupa Zelenih/EFA imati paritet, sa 50,9% poslanica u Evropskom parlamentu.

Udeo žena u Evropskom parlamentu je smanjen prvi put ikada, pokazuju podaci, dok je prosečna starost blago porasla.

720 novoizabranih poslanika Evropskog parlamenta (MP) će sledeće nedelje otputovati u Strazbur na prvu plenarnu sednicu 10. saziva.

Podaci iz EUMatrix-a pokazuju da će žene činiti 38,75% poslanika.

„To je, u stvari, prvi put od izbora za Evropski parlament održanih 1979. godine da je udeo žena smanjen u poređenju sa prethodnim mandatom“, rekla je za Euronews Doru Frantesku, osnivačica i izvršna direktorka platforme za društveno-politička istraživanja.

„Nije to veliki pad, samo 1%. Ali ipak, ovo je prvi put da se nije dogodio uzlazni trend ka paritetu“, dodao je.

https://www.euronews.com/my-europe/...ent-has-fallen-for-the-first-time-in-45-years
1746306077692.png

Da li je ovo znak da nailaze bolja vremena?

Hvala dragom Bogu, iako mislim da je prekasno.
Kada postotak žena, kao i onih mlađih muškaraca od 70 godina bude činio manje od 1% u parlamentu i izvršnoj vlasti, onda se ova faustijanska civilizacija možda i uozbilji.
Nažalost, faustijanska civilizacija nije ozbiljna.

Budimo realni, ali budućnost pripada balinluku.
Mladi su, mnogobrojni, a muslimani svoje žene itekako znaju postaviti na njihovo mjesto.
Slobodno se drekeljite u vezi moje mizoginije, ali kada vam đihadlija na vrata zatambura, one poput mene od blata će te raditi.

Hvala dragom Bogu, iako mislim da je prekasno.
Kada postotak žena, kao i onih mlađih muškaraca od 70 godina bude činio manje od 1% u parlamentu i izvršnoj vlasti, onda se ova faustijanska civilizacija možda i uozbilji.
Nažalost, faustijanska civilizacija nije ozbiljna.

Budimo realni, ali budućnost pripada balinluku.
Mladi su, mnogobrojni, a muslimani svoje žene itekako znaju postaviti na njihovo mjesto.
Slobodno se drekeljite u vezi moje mizoginije, ali kada vam đihadlija na vrata zatambura, one poput mene od blata će te raditi.
Oni se smeju "glupim" evropljanima koji sami sebe uništavaju. Prstom ne moraju da mrdnu i sve će na tacni da im se preda.

U koju god sferu da uvedeš pozitivnu diskriminaciju tu nastaje vidan pad kvaliteta, bio to film, muzika, sport ili politika.

Jedina dobra stvar našeg kaskanja sa zapadom je što se mi još uvek nismo primili na to... jedini pokušaj valjda beše Radulović s onom njegovom poslaničkom listom gde je moralo biti 50% žena...

U koju god sferu da uvedeš pozitivnu diskriminaciju tu nastaje vidan pad kvaliteta, bio to film, muzika, sport ili politika.

Jedina dobra stvar našeg kaskanja sa zapadom je što se mi još uvek nismo primili na to... jedini pokušaj valjda beše Radulović s onom njegovom poslaničkom listom gde je moralo biti 50% žena...
Ma da su zaslužile svojom sposobnošću, ne bih ništa rekao.
Da sam vlasnik firme s 300 radnih mjesta, svih 300 bi bilo popunjeno ženama, ukoliko bi bile sposobnije od muških, čak se ni ja kao vlasnik ne bi tamo pojavljivao, da ne narušim odnose u kolektivu.
Evo recimo parlament u RH, pa neka ih svih 150 koji sjede tamo budu žene, ukoliko su sposobnije od muških, ja ću im drage volje kuhati kavu tamo.

Back